molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2012

Ett halvår senare...

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att hämta dummies igen..

Molle har fått träna markeringar på ett fält där jag ställt Johan, Ronja o Henrik på olika håll och dom har kastat dubbelmarkeringar. Bra med olika kastare, Henrik dännger iväg allt långt och Ronja kastar tjejkast. Den gode Molle har fått jobba för att hitta allt eftersom han inte haft några referens punkter och det har varit högt gräs och små bollar men han har varit duktig!

Mussen har också fått hämta dubbelmarkeringar men vad han anser om folk som kastar är en gåta. Även om han inte ser exakt vart bollen hamnar så borde han räkna ut att den borde ha hamnat någonstans innom 100 meter från kastarens sida. Inte Musse inte, det har varit stoooora sök med massor av spring och han låter som en halvtäppt damsugare när han far fram. Men han har skoj och sover gott efteråt...


En kväll i veckan var jag o Molle nere vid en skogssjö och körde vattendirrigeringar. Det var rejält lerigt och dyigt på ett ställe och stackars Molle fastnade i skiten. Jag trodde jag skulle få en hjärtinfarkt innan han kom uppkravlande. Hela han satt fast och ett tag såg jag bara huvudet sticka upp..Jag trodde han blev lite rädd men när den ena dummien var upp tänkte han ge sej ner för att hämta nästa men det fick han inte. Jag var helt nöjd med att han kom upp utan min hjälp och funderade på vägen hem om hur det vore om både han och jag fastnat. Det hade helt klart blivit en historia fullt värdig Anna...Naturligtvis visste ingen vart vi var och mobilen var hemma...


Jag lärde mej en hel del som funkis på flatmästerskapet. (Jag borde inte ha kastat dummies men det var ont om folk som ville hjälpa till så jag sa inget. Hade jag klagat kanske jag hamnat i sökrutan och fått trava upp o ner för berget hela dagen...) På lördagen var det ett linjetag med störningskast. Det var ursvårt att vara funkis där för jag såg hundarna gå ut och leta bakom mej men sedan var jag tvungen att se på skytten för att kasta samtidigt som han sköt. Alltså såg jag inte hundarna när jag kastade och det var inget bra. Det insåg vi alla efter ett antal hundar(jag, domare och Johan) men då gick det ju inte att göra något åt det.

På söndagen låg jag gömd på backen för att lägga ut dummies åt elithundarna. Det var en halvskum upplevelse för när hundarna kom så såg dom mej inte trots att jag låg bara några meter från dummien. Tala om att vara koncentrerade på att hämta apporter! En hund hoppade över mej utan att reagera på annat sätt än att jag var ett hinder.

En hund valsade runt mej flera varv, stannade till och kollade runt och fick då syn på mej och blev livrädd. Jag förstår honom, jag skulle också bli rädd så jag sket på mej om jag varit på en plats en längre stund och trott jag var ensam och helt plötsligt få ögonkontakt med en annan varelse..Som tur var insåg han ganska snart att jag var ofarlig men jag tror han glömt vad han gjorde där. Jag ska erkänna att jag sa åt honom att söka och det gjorde han, hittade dummien och sprang tillbaka. Det hade inte varit roligt om han börjat skälla eller flytt i panik!


Vad lärde jag mej då? Jo, att det är svårt att vara hund och förstå alla visslingar och viftningar, jag kan konstatera att våra hundar är förbaskat bussiga som försöker lista ut vad vi vill. Många visslade närsök aldeles för tidigt så hundarna började leta. Då hojtade föraren att hunden skulle ut mera och hunden lydde men kom snett och då blev det en stopsignal samtidigt som föraren pekade till åt ett håll. Jag funderade faktiskt ibland på om föraren hade sett en annan vit rosett som den försökte få hunden att gå till för det var inte alltid logiskt pekande. Att hunden tröttnade på att gå dit föraren visade har jag full förståelse för...


Jag skriver inte detta för att klanka ner på någon.Jad  hade gjort exakt lika många fel som dom startande gjorde. Eller fler...Men, det är dumt att inte tänka till när man har en chans att se så många hundar. Ett fåtal av öppen och elitklass hundarna fick korrekta order och dom gick rätt direkt. Hade hälften av dom hundarna som det strulade lite för fått rätt information hade dom fixat uppgiften felfritt. Det hade alltså kunnat vara 20 hundar till som fått 20 poäng om förarna hade haft is i magen, det tål att tänka på..Man kan ju iallafall ha det i bakhuvudet när man själv går ifrån en missad apport,troligtvis var felet enbart mitt och inte hundens.


Tja, det är mina minnen från mästerskapet. Jag hann aldrig se något av ung, nybörjar eller veteranerna och vi åkte hem innan finalerna började.


Imorgon kommer Emma o Goblin hit och tränar. Zingo får vara hemma med sitt onda ben men Jacob hänger nog med. Han blir bara sötare och sötare för varje gång vi ses..


Ha det bra!!!

 
ANNONS
 
Happy New Year Messages 2018

Happy New Year Messages 2018

28 december 2017 18:52

As I think about our friendship and how happy it has made me, I want to wish you happiness in the year to come.

http://www.happynewyear2018j.com/happy-new-year-2018-cele

 
Happy New Year Wallpapers 2018

Happy New Year Wallpapers 2018

28 december 2017 18:58

For last year’s words belong to last year’s language And next year’s words await another voice. And to make an end is to make a beginning.

http://https://tinyurl.com/yahkwjra

 
Wish You a Very Happy New Year 2018

Wish You a Very Happy New Year 2018

28 december 2017 18:59

No one knows the future, yet we can’t stop guessing while expecting of only the good, and not the bad or even both.

http://tinyurl.com/yahkwjra

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Av molleomusse - 25 december 2011 18:10

För 7 år sedan firade jag den första julen i hela mitt liv utan hund..Våran flat Tricke dog i december och min första tanke efteråt var aldrig mer en hund. Aldrig mer en flat..Aldrig mer älska så, när det gör så ont när dom dör....Hela familjen sörjd...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se