molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 14 januari 2012

Lydnadsträning

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin. 


Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla också...Vi åker med Emma, Goblin och Zingo och det kommer vara massor av flatfolk på plats, vet inte om det är en fördel eller nackdel? Skoj ska det bli att umgås med flattar en hel helg iallfall och någon måste ju göra bort sej. jag kan bjussa på det! Tina finns på olats för lite "i sista minuten hjälp" men det är så dags då..Nåja, nåt tips o råd kanske man hinner ta till sej.

Tursamt nog har jag Sarah att ringa men jag önskar att jag hade kunnat vara med på riktig träning. Jag kan inte åka 20mil för att träna på kvällarna så vi får göra vårt bästa utan instruktörshjälp...

 

Konstigt kort men fint!

Idag tog Johan med sej Musen på en långprommenad och jag passade på att träna med Molle. Vi började med att träna fotgående vilket gick över förväntan. Tyvärr glömde jag att han ska vara kopplad..

Vi busade mellan varje moment och det är han ju inte riktigt van vid så han blev supertaggad. Full fokus på mej och allt kul jag kunde tänkas hitta på utan en tanke på att det finns gränser för hur skoj man kan ha. Vi tränade snabba inkallningar genom att jag slängde en boll bakåt när han kom flygande vilket jag kanske inte hade behövt göra. (Han hade fart så det räcker men så ska man göra så det gjorde vi.)Efter några gånger så stoppade jag repbollen i bröstfickan och tänkte träna fina ingångar istället. Molle satt och laddade och kom som ett spjut när jag ropade, började kolla efter bollen och precis när jag tänkte säga fot för att hjälpa honom in till sidan så fick han syn på repet från bollen som hängde ut från fickan...40kgMolle tar ett jättesprång för att greppa snöret och det blir en rejäl krock mellan oss. Helsicke vad jag slog i backen...Det enda jag hann tänka på var Pippi som ibland blir manglad av Wilda, stackars Pippi så här känns det...(Precis innan hade jag talat med Sarah i telefon)

Inte direkt en drömm att bli nockad av Molle med tanke på min stackars rygg men faktum är att jag slog mej, men inte i ryggen som tur var.

 

Men min stackars Pipa gick sönder! Jag hade den om halsen och när jag låg på backen och funderade på om jag var i himlen så såg jag något svart blankt jämte mej, en halv pipa. Resten hängde kvar på snöret. Det måste vara ödet som inte gillade att jag tränade lydnad, och se hur det gick! Hur ska jag klara livet utan en pipa hängande runt halsen? Jag har beställt en ny gul, ful, men den kommer aldrig vara lika bra som den gamla. Sorgligt...

När jag tänker efter så tränade vi en bit från spökstugan, kanske dom var ute efter mej och Molle igen?


Resten av träningen gick iallafall kanonbra och Molle var så härlig. Han hade skitskoj och slängde sej i backen eller tvärstannade när jag gav kommando. Jag insåg att han tittade efter mina dubbelkommandon för när jag koncentrarade mej på att inte göra något sådant så blev det fel. Förarmisstag i allra högsta grad att lära hunden att lyda dubbelkommandona(som man gör omedvetet) istället för dom riktiga.

Det blev så glasklart tydligt för mej att han faktiskt såg mer på mina kroppsrörelser än att lyssna på ordet och varför inte? Naturligtvis är det det tydligaste kommandot i hans värld som han lyder och i det här fallet var det inte ordet. Nåt att tänka på när man inte fattar varför hunden inte lyder, man gör inte som man brukar..


Några skott med kastaren hann vi med också innan Musse och husse kom från promenaden. Båda två hade god fart och stannade inte till vid bilen men försökte få Molle att gå med dom sista kmerna hem. Inte en chans att Molle gick ifrån mej så han fick åka bil hem, mattes kille...Husse kallade honom inte för mattes kille utan sa något annat olämpligt, typ matts fjant. Sånt lyssnar vi inte på....

 

Mattes fjant eller mattes kille???

Ha en bra vecka!
 
ANNONS
 
Sarah, Pippi o Wilda

Sarah, Pippi o Wilda

14 januari 2012 21:36

Ja, vilken tur att ryggen klarade sig! Du får verkligen ursäkta att jag skrattade men när mezzet kom o du skrev om att du nu visste hur Pippi kände sig så skrattade jag så tårarna rann <3
Hur ser det ut nästa helg för din del?
Kram

http://flattar.wordpress.com

molleomusse

15 januari 2012 12:11

Säger bara stackars Pippilotta! Jag är ledig nästa helg så kom hit! Om du hjälper mej en stund med petochtramslydnaden så kan vi ägna oss åt riktig träning resten av tiden. Alltså med dummies, skott och pipa(?!). Vilt kanske också föresten?

 
Ingen bild

The Man

14 januari 2012 22:05

Älskling vrid på bilden (den andra) tack.
:-)

molleomusse

15 januari 2012 12:03

Kan inte men tycker bilden är fin som den är. vet du vart den kommer ifrån?

 
Ingen bild

Emma

15 januari 2012 08:23

Det är svårt att låta bli att skratta...Jag kan lätt föreställa mig en taggad Molle som tror att det är någon ny bollek "plocka bollen ur mattes ficka i högsta fart" :)) Tur att din rygg höll! Nästa helg är jag ledig så då kan vi träna mer!

molleomusse

15 januari 2012 12:02

Emma, vi kan ju inte träna lydnad om du kommer hit. Så tråkigt kan vi väll inte ha det??? Avsteg från traditionerna gillas inte!

 
Helena, Vilja & Lystra

Helena, Vilja & Lystra

16 januari 2012 20:04

Typiskt en sån grej som Vilja skulle kunna göra.......alltid med på noterna när matte hittar på nya roliga lekar ;-)

När/var ska ni tävla/träna? KRAM

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
uc browser for windows 10

uc browser for windows 10

18 juli 2017 08:06

UC Browser for PC is only a small 45MB download. Do you wanna shake your most loved versatile program on PC?

http://www.smartspaceinteriors.com/download-uc-bro

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Av molleomusse - 25 december 2011 18:10

För 7 år sedan firade jag den första julen i hela mitt liv utan hund..Våran flat Tricke dog i december och min första tanke efteråt var aldrig mer en hund. Aldrig mer en flat..Aldrig mer älska så, när det gör så ont när dom dör....Hela familjen sörjd...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se