molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 11 januari 2012

Nytt år nya mål?

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden.

Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det enkelt så ska det vara perfekt.

Nästa grej var att galoppera rakt fram på en skogsväg där jag lagt ut några dummies i vägkanten(några meter in). Också enkelt, bara att springa på tills man blir stoppad men är man en flat så funderar man på om det inte finns ett bättre sätt att hämta dummies på. Varför inte göra ett storsök av det hela(Musse) eller tvärnita där man tror man ska in och hämta dummies(Molle).

Så sköt jag med kastaren uppför två berg. Det ena var rejält brant och dummien hamnade långt upp på bergskrönet. Det andra var uppför ett mindre berg där dom först fick hoppa över en bäck och sedan var det bergsklipptrappor upp och dummien studsade ofta ner ett par trappsteg efter att den landat.

Avslutade med två enkla sök på varsin sida av en väg.


Jag hade ute en hund i taget från bilen, mest för att Musse  inte kan sköta sej. När jag kollade på Kalle Anka på julafton så slog det mej att jag kände igen mej i filmen när Kalle är ute och fotograferar. Jag är Kalle och Musse är fågeln som är överallt...Man lämnar honom på ett ställe bunden eller med tydliga order om att ligga still och så dyker han upp som gubben i lådan när jag koncentrerar mej på Molle. Bilen har han ännu inte tagit sej ur men vem vet...


Vi skötte oss någorlunda alla tre så jag fick en bra bild över vad som vi behöver ta tag i. Hundarna var duktiga för vi tragglade ganska rejält med dirrigeringarna men det tyckte dom var helt ok. Skotten över bergen ställde till det för dom men  dom jobbade ihärdigt för att hitta dummiesarna så även om det ibland tog tid så löste dom problemet. Jag trodde dom skulle vara rejält trötta när dom fick gå ut på söket men alla dummiesarna kom in med bra fart. Bra träning alltså!


Ha det!! 
ANNONS
 
Annica

Annica

12 januari 2012 11:15

Bra ha Musse i bilen, det ger fokus till det som ska tränas.. Ha det bäst!

http://www.ryegates.se

molleomusse

14 januari 2012 20:27

Ja ,man blir för splittrad om man har fler hundar med sej. Egentid är bra men man hinner ju inte alltid..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 25 december 2011 18:10

För 7 år sedan firade jag den första julen i hela mitt liv utan hund..Våran flat Tricke dog i december och min första tanke efteråt var aldrig mer en hund. Aldrig mer en flat..Aldrig mer älska så, när det gör så ont när dom dör....Hela familjen sörjd...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se