molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 25 december 2011

Vårat lyckopiller!!

Av molleomusse - 25 december 2011 18:10

För 7 år sedan firade jag den första julen i hela mitt liv utan hund..Våran flat Tricke dog i december och min första tanke efteråt var aldrig mer en hund. Aldrig mer en flat..Aldrig mer älska så, när det gör så ont när dom dör....Hela familjen sörjde och vi satt med julklappar som vi köpt åt Tricke men som han aldrig skulle få, ingen varm mysig hund i huset. Minnet av Trickes död i min famn med barnen som satt brevid var tillräckligt för att säga aldrig mer. Värst var det att se Henrik som satt med mössan nerdragen framför ögonen medans jättetårar rann under mösskanten på honom, han ville vara med, han ville vara tapper men det gjorde så ont i honom. Tricke som alltid funnits men som nu var gammal och skröplig och inte orkade mer. Fy så tom jul det blev utan hund, julpromenad utan hund, inga hundpaket under granen, ingen svans som viftade över ljusen och ingen att snava över.

               


Lyckan var att just den julen så föddes det en liten flat på juldagen i Eskilstuna. Den allra finaste lilla kille som värden skådat och ödet såg nog till att vi hittade honom så han kunde flytta hit. familjen Planander behövde honom för familjen Planander utan en flat är en halv familj..

         


Musse är en egensinnig herre med ett stort hjärta. Det går inte att betämma över honom eftersom han redan som liten körde sitt eget rejs och egenheterna har inte blivit mindre påtagliga ju äldre han blir. Det är bara att inse att får han göra som han vill så är allt bra, kanske kan man övertala honom ibland men försöker man bestämma så har man problem.

Vetrinärbesök är tex ett helsicke för där går det inte att övertala och frivilligt går han INTE dit. -Musse som är så snäll, säger folk, inte kan det vara något problem hos veterinären?? Jodå, jag får dra in honom, sätta på munkorg och försöka hålla i så gott det går. Blicken veterinären får är inte snäll..Kloklippning är en annan historia, jag är ingen mes som låter en hund bestämma men vi genomgår en väl inövad ritual varje gång. Den snälla bussiga Musse morrar och har faktiskt nypt till mej ett par gånger så jag planerar för att kunna vara lugn men bestämd, ska klorna klippas så ska dom men helst utan att vi blir osams..

       

 

Att träna med Musse är skoj men även där ingår det en tyst överenskommelse. Tröttnar man och försöker nypa till honom eller dra i pälsen så nyper han tillbaka. Det som fungerar är när han får tokspel av apportkastaren och jag sparkar till honom. Jag tror faktiskt inte han ser det som en tillrättavisning utan mer som jag är bussig nog att bryta hans trans. Han har ju fått känna på hur det känns om han inte sköter sej så en rejäl spark är bättre en en dummie i magen eller ett skott som skjuts inne i munnen på honom.

Senast han blev sur och bet mej var för några dagar sedan. Jag talade i telefon och såg att Musse hade en kaninboll i munnen. Jag skulle rädda bollen och istället för att be om den så drog jag i hans päls för att nå den. Jag bröt alltså mot regel nummer ett och han nöp mej. Skyll dej själv var husses kommentar...

     


Har man därimot visat honom vad man vill att han ska göra och följer reglerna så är det inga problem att få honom att jobba. Han älskar allt och tycker det är roligt att vara med. Han är som en liten kanonkula som far runt på ett sök och han är duktig på att markera. Senste tiden har han varit rena drömhunden att träna dirrigering med så han är skoj att träna.

Tränar vi lydnad så går han in för det så stenhårt och är så himla söt att det inte fungerar att peta med detaljer. Hur skulle jag kunna strunta i att belöna när han gör något med stor iver och är enormt självbelåten med hur han utfört uppgiften men det har blivit lite fel? Två pepperkaksögon som tindrar mot mej och lurvöronen som pekar uppåt, nja, Musse är duktig men kanske inte ämnad för tävlingsplan..

 


Musse med andra hundar är inga problem, han ger sej aldrig in i några strider men det är aldrig någon som försöker gå på honom heller. Det räcker med att han visar sin pondus så backar dom andra, senast var det Zingo som hade tokspel men han kom inte närheten av Musse. En blick och Zingo backade och sedan var dom vänner igen.

           

Mot sin lillebror har han alltid varit värdens bästa storebror. Oftast gör Molle precis som han vill med Musse men det händer att han surnar till och säger ifrån. Så roligt dom har och så trygga med varandra, ofta läser man om alla problem som uppstår om man har hundar av samma kön och som är nära i ålder men för oss har det aldrig varit något problem. Dom är inte överdrivet tajta och beroende av varandra men trivs i varandras sällskap.

Han har räddat livet på Molle en gång och då menar jag verkligen det. Molle hade inte funnits längre om inte Musse hittat och dragit upp honom ur sjön. Bussiga Musse!

   

 

HemmaMusse, flockensMusse och familjens hund är värdens bästa. Han är med överallt och deltar i i allt med stor iver. Han hämtar tvätt i badrummet och bär ner och han kan hämta toapapper om det fattas någonstans. Kommer man hem med matkassar så hjälper han till och bär och en tomflaska på golvet ska bäras ut till köket. Ibland innebär detta att ren tvätt hamnar i tvättstugan igen och att en äggkartong spricker på golvet eftersom den var svår att bära och matte inte hann med vid bilen. Inga problem, det finns fler ägg i affären...

Julfirandet är en upplevelse med Musse i huset eftersom man antingen får inse att han är med överallt eller spika fast honom i golvet någonstans. Bakar man så måste man komma ihåg att Musse sitter och kollar bakom för när man tar ut något ur ugnen så skäller han varnande att det är förbaskat varmt. Japp, det är det så glömmer man bort att han varnar så bränner man sej garanterat eller så kastas bullarna runt i köket. Man blir livrädd när han skäller till precis bakom ryggen..

På kvällarna framför tvn så ska inga hundar vara i soffan med smutsiga tassar, alltså sitter herr Mus med stjärten i soffan och dinglar med bakbenen. huvudet ligger på soffbordet och framfötterna är på golvet. Nåja en stund sitter han så och kollar husses reaktion, är husse trött eller tagit sej ett glas öl så ligger han snart i soffan...

   


Idag fyller han alltså 7 år. Världens bästa kille, världens bästa kompis och vän. Grabben med fyra fötter stadigt i jorden. Så full av glädje, omtänksamhet och bussighet. Hela flocken har varit i skogen och firat honom med en långprommenad runt sjön. Vinterbad, lite apportering och bus och Musses dag var nog helt till belåtenhet.


Älskade vännen-du är bäst!!!!

 


 
ANNONS
 
 Sarah, Pippi o Wilda

Sarah, Pippi o Wilda

25 december 2011 21:55

Med världens bästa syster måste man ju vara världens bästa Musse :)
Ett STORT grattis från oss o nospussar från syrran och systerdotter <3

http://flattar.wordpress.com

 
Annica

Annica

25 december 2011 21:59

Vad fint du skrivit om knas-Musse Anna!!! Och vilka härliga bilder :)

http://www.ryegates.se

 
Ingen bild

Emma

26 december 2011 16:22

Världens bästa Musse! Vilken fin kärleksförklaring <3 Stora grattis kramar till Musen!

 
Helena, Vilja & Lystra

Helena, Vilja & Lystra

16 januari 2012 20:01

Så roligt och härligt du skrivit om ert lyckopiller!! Grattis Musen! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Best Wireless Gaming Headset for Mac

Best Wireless Gaming Headset for Mac

9 juni 2017 07:40

To our benefit, a significant number of the best wireless gaming headsets are quite adaptable with regards to similarity with different gadgets, even both consoles and Best Wireless Gaming Headset for PC

http://macpokies.com.au/best-wireless-gaming-heads

 
Showbox for windows

Showbox for windows

12 juni 2017 10:45

We always suggest, using the latest updated edition of the Show

http://vrhnika1.skavt.net/2016/02/16/prenovljena-s

 
Download IMO for PC

Download IMO for PC

12 juli 2017 07:09

IMO is a video calling application that helps us in making video calls

http://bluestacks-downloads.com/imo-for-pc-downlo

 
Lucky Patcher iOS Official

Lucky Patcher iOS Official

22 juli 2017 09:19

Lucky patcher apk download even helps in opening all the uncommon capacities of diversions and distinctive applications effectively

http://skylarkgalleries.com/lucky-patcher-apk

 
Showbox for iOS

Showbox for iOS

7 augusti 2017 12:00

Showbox is an android based entertainment app that offers the android used free access to the largest collection of free movies

http://www.haikasoru.com/science-fiction/enter-san

 
Shazam for pc

Shazam for pc

4 september 2017 09:25

Shazam will keep on working until or unless it winds up plainly contradictory with an alternate variant of Microsoft’s working framework

http://cyberwarzone.com/shazam-for-pc-download

 
removal of tonsil stones in adults

removal of tonsil stones in adults

29 september 2017 12:06

tonsil stones is also a medical condition that can elevate with time without making the person even realize the cause of same

http://liveinlakelandtn.com/tonsil-stones

 
Safari

Safari

3 oktober 2017 13:29

Safari was a pleasant emphasis for Mac clients as it was more Mac-like, and Apple could attach the program nearer to the working framework in the meantime

http://blog.ecomsolutions.net/2008/08/safari-for-w

 
Best Electric Trimmer

Best Electric Trimmer

6 oktober 2017 14:44

best electric shavers 2017 list, compiled by the experts. Buyer's Guide and Detailed reviews and what actually the product is offering

http://idealbite.com/best-electric-razor-2017

 
imacplus.org

imacplus.org

28 oktober 2017 07:00

On the off chance that it’s another Mac is ought to run OS X El Capitan, the most recent rendition of the Mac working framework

http://mastercompliance.com/2016/10/install-mac-o

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Molle o musse

Följ bloggen

Följ molleomussemilan med Blogkeen
Följ molleomussemilan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se