molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 6 november 2011

Här kommer mer trams, Nina!!

Av molleomusse - 6 november 2011 18:18

Jag hoppas dom som känner mej inser att jag skriver en himla massa trams. Fast jag har skoj när jag skriver för det mesta och driver till stor del med mej själv. Jag blev så full iskratt när Nina sa att hon saknade min blogg när jag inget skrivit på ett tag. Jag skriver och har skoj men vågar aldrig läsa gamla bloggar jag skrivit eftersom det är så pinsamt. För två år sedan hade jag tydligen skrivit att jag skulle fixa ett första pris i LKL 1. Det är forhoppningsvis gott om tid kvar så varför ha bråttom?? Jag ska träna och anmäla mej så ordnar det sej nog...

 

Jag kollar INTE på kastaren!!!

I lördags var vi hos Nina och tränade. Båda hundarna var med och det fungerade bra att köra dom varannan gång. Vi skulle träna med vilt och skott med kastaren och började med att skjuta ut 8 apporter till olika ställen på ett fält.


Musse har alltid varit bängrot när det har skjutits och stoppar man inte hans fixering så slutar det ibland illa. Han har kastat sej framför dumpersen och fått dummien på sej en gång, en rejäl smäll blev det men lustigt nog så klarade han sej med blåmärken och han försökte glatt göra om samma sak direkt efteråt..

En annan gång så satt han brevid mej och precis när jag sköt med handkastaren så hoppade han upp och tänkte grabba tag i dummien. Den for iväg utan Musse hängande i bollen men han högg tag i kolven och det måste ha smällt rejält i huvudet på honom.

Man skulle kunna tro att han lärt sej något men nej, han är lika knasfixerad fortfarande. Ska han vara med när det skjuts så måste jag bryta hans fixering direkt så han inte går upp i stress. Jag bangade alltså till honom i sidan igår vid första skottet, Musse kom av sej och kunde följa dom andra skotten utan att bli hysterisk. Det såg säkert illa ut men jag vet av erfarenhet att det är enda sättet om han ska delta utan att skada sej själv eller någon annan. Tänk om han hoppar på skytten precis innan det smäller så någon får dummien på sej...

 


Jag har försökt avleda och diskutera med honom  många gånger utan att det fungerat, snarare har det förvärrat hans stress. Jag har haft kastaren liggande på köksgolvet eller på gräsmattan och Musse har stått och stormskällt av upphetsning. Jag har skjutit utan dummie, gång på gång för att se om intresset svalnar men det gör det inte. Jag har skjutit och belönat när han sitter still och utan att han får apportera(det var det jag gjorde när han kastade sej efter kastaren) men det snarare triggar.

Alltså kickar jag till honom så han blir förvånad direkt när han börjar stressa,  fixeringen bryts och han kan delta i den övning han tycker är roligast. För min del tror jag att det är det snällaste jag kan göra och det enklaste. Ser det illa ut så kan det inte hjälpas...


Hemma hos Nina träningen flöt på bra. Mycket att fila på har vi förstås men jag var nöjd ändå. Problemet med Molle är ju att han tycker samträningar är tråkiga och inget att hetsa upp sej över. Skott och vilt piggar upp betydligt, ju mer action på träningen dessto mer prov eller jakt Molle får jag att öva med. Samträning med massor av väntan och där man tillslut får springa och hämta EN dummie, hur jäkla skoj är det???

Yes löpte igår men det påverkade ingen av mina hundar.  När vi gick därifrån och hundarna var lösa så blev spåren efter Yes väldigt spännande därimot..Lita på att dom inte skulle passa på att para om dom fick tillfälle är nog ingen bra men det är skönt att dom inte blir helstökiga på träning.


Idag tog Johan och Ronja med sej hundarna ut på en långprommenad genom griskogen. Molle tassar brevid med stor koncentration och varenda muskel spänd, grisar ÄR skoj och idag visade dom sej t.o.m Trött var han när dom kom hem efter 2 timmar men hann bara vila en halvtimma innan Pia kom för att träna.

 

Hera

Idag fick bara Molle hänga med och vi körde samma upplägg som igår men utan vilt. Det blev faktiskt en himla bra träning där vi körde omväxlande linjetag och skott. Action hela tiden vilket passar Molle men han var trött på slutet. . Vi hade lagt upp sex målområden, några som var enkla, ett väldigt långt och ett som blev trixit. Dom skulle först gå rakt fram över fältet, sedan upp för en brant backe där det var en kohage som drog på ena sidan och en bergsknalle på andra. Inget tydligt målområde för hundarna utan när dom kommit upp för baken så låg dummiesarna på fältet. Svårt tyckte både hundar och förare men nyttigt. 

Värdens finsate höst troll!!!

 
ANNONS
 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

8 november 2011 07:59

Vilken tur att Nina också påminner dig för om jag inte minns helt fel så så skulle du ta 1:a pris med Molle innan Wilda gjorde det ;) Hmm, ser ut som om jag får ta med trimsaxen när jag kommer!
Kram

http://flattar.wordpress.com

 
Pia och Hera

Pia och Hera

8 november 2011 09:11

Tack för en urkul träning och lika trevligt sällskap!
Ses vi igen till helgen?
KRAM

http://www.piatricks.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se