molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 3 november 2011

Länge sedan..

Av molleomusse - 3 november 2011 18:51

Senaste tiden har vi tränat massor, och upptäkt starka sidor och dom mindre bra hos oss alla tre..


Musse, är en kanonduktig dirrigeringashund! När han vill givetvis  men ändå..Han är såååå söt när han far fram som en kanonköttbulle, sätter sej på stjärten när jag visslar och går efter mina tecken. Det är vägen till dummien som är skoj så avlämningarna är totalt ointressanta, finns det nåt skojigare på vägen tillbaka så släpper han dummien och ägnar sej åt det istället. OM jag inte har köttbullar i fickan förstås, då håller han i dummien tills han fått en gottis.

Han har aldrig lyssnat speciellt bra på vatten men vid sista träningen så funderade jag på 3 val när det låg en dummie kvar på andra sidan sjön . Skicka Molle igen vilket inte var en bra ide, gå runt sjön och hämta den vilket var jobbigt för mej. Eller skicka Musen, omöjligt, men testa kunde vi ju och sedan traska runt och hämta dummien. Lilla söta Musse visste minsann hur man dirrigeras på vatten och var så duktig!

Musse vägrar fortfarannde bilbur och att åka SAAB. Han ligger i matsalen såklart. Han traskar runt och bär på alla lösa föremål som finns i huset,igår hade han hittat husses vantar som låg i jaktryggsäcken i ett låst rum.

Han är upprörd över alla djur som är i trädgården på kvällarna och ser det som sin plikt att jaga bort dom, även när han är inne vilket skapar lite irrititation. Speciellt på nätterna..

En ide han fått på sista tiden är att ställa till med ett jäkla liv om jag och Molle går ut ,eller bara jag för den delen. JAG tycker det är ett litet problem för övriga i familjen och en enkel lösning är att ta på sej ytterkläderna och ta en promenad med honom tills jag är tillbaka..

Just nu har han hittat sin aktiveringsboll under våra sängar och lyckades få mej att krypa dit för att hämta den. Så bar det av ner till köket och där har han dundrat runt med den tills han insåg att ingen bryr sej. Nu har han kommit tillbaka upp med bollen och försöker pilla in den under någon möbel så han kan få mej från datorn igen. Han kommer lyckas...


Molle,  familjens smarting. Så har det alltid varit även om vi andra inte förstår det..Han vet exakt hur mycket tålamod hans matte har. Han vet exakt när han kan hitta på egna grejer. Han är fullständigt medveten om man planerar för räfs och rättarting trots att vi försöker lura honom. Det går inte!

Han kan gå 200 meter rakt fram på ett linjetag och då menar jag spikrakt, Han är duktig på att gå efter mina tecken och bryr sej inte om störningar, ligger det dummies på vägen som han inte ska plocka upp så gör han inte det. Han skulle aldrig knalla på träning och jag kan lätt kalla in honom när han ute på ett sök tex. Allt så länge jag har läget under kontroll alltså..

Sist vi tränade så la vi ut en dirrigering som gick diagonalt över två bäckar. Klurigt? Inte ett dugg..Därimot att gå 30 meter rakt fram till en fasan på ett jaktprov, det är klurigt..jäkla hundskrälle!


Men mest smartast är den som är smartast sist och det ska bli JAG!!


Nåja,jag ska inte klaga på min snälla bussiga hund! Jämför jag Molle med många andra flatthanar så inser jag att jag har det ganska bra. Det många andra kämpar med finns inte ens en gnutta av i Molle. Enklare hund att ha med sej överallt och som finner sej i allt, finns knappast.

Kärleken till Goblin håller i sej och med honom visar han verkligen hur en bussig äldre hund beter sej mot en yngre. Han är inte mesig utan Goblin får veta att han är yngst men på ett bra sätt. Får dom tillfälle att leka en stund så har dom skitskoj och ögonen lyser på båda två.

Jag hade båda framför mej och försökte utmana Goblins bytesmedvetenhet genom att låta Molle sno dummien framför nosen på honom om han inte tog den snabbt och höll fast. Jag skulle våga göra det även med vilt och lita på Molle, säkert skulle han låta Goblin få sno åt sej anden framför nosen på honom och tog han den först skulle han inte försvara bytet. Stabil, bussig hane...


Anna då? Hon kämpar på med att försöka bli tydligare. Peka åt rätt håll och försöka förutse svårigheterna. Konsekvent är hon inte och ganska lätt att att förutse. Hon är lugn och rättvis, oftast iallfall. Fullt medveten om att hon gör många fel som försvårar för hundarna men tar gärna imot tips om förbättringar!


 Vi har haft ett tiootal svanar på ett gärde 7-800 meter från huset. Musse har sett dom och sitter med nosen och vädrar för att förstå vad det är för figurer. Molle har inte sett dom och jag har inte ansträngt mej för att visa honom heller..

Igår sköt jag med apportkastaren i trädgården inte mot gärdet och svanarna utan från dom. Musse for efter apporten och medans han var ute så vände jag mej om och fick se Molle apportera åt andra hållet. Full fart ut för att apportera svanar. Han satt nog och tittade åt det hållet när jag sköt och svanarna lyfte naturligtvis tungt från marken när dom hörde skottet. Så synd att jag inte filmade Molle, säkert satt han och slötittade när han hörde skottet och fick se svanarna röra sej. Tala om förvåning..En vanlig onsdag i trädgården som piffades upp med oväntad fågeljakt!! Sånt KAN hända, vet Molle numera!


Om 5 månader är det vår igen!!!

 
ANNONS
 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

4 november 2011 20:37

Jag är ju lite i chock över hur bra Pippi är på träning o tävling just nu men med tanke på att Musse också insett det roliga med att samarbeta kanske vi helt enkelt får inse att de mognar långsamt ;) Tänk vad bra de kommer vara när de är typ 25! Elitklass i ALLA grenar!!! ;) Hmm, Molle o hans systerdotter stämmer nog ganska bra in på att man får den hund man för tillfället behöver. De lär sina mattar att fokusera, leva i nuet o ta tag i problem DIREKT :) Helt underbara fyrbenta kamrater har vi <3 Haha, påminn mig om det här inlägget nästa gång jag ringer o är upprörd ;)
Kram

http://flattar.wordpress.com

 
Annica

Annica

6 november 2011 16:45

Jag längtar redan till våren! Japp, verkar som Pippi och Musse mognar väldigt långsamt.. Samtidigt är det härligt att de är så pigga! Molle då, eftersom han är smart måste du vara smartare Anna, det vet ju du ;) För inte kör han väl med dig, eller hur *blink*

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se