molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 11 september 2011

Idag har vi varit snälla!

Av molleomusse - 11 september 2011 17:29

Blev ingen start i helgen eftersom jag inte planerat för att åka och när komisarien ringde på fredagen och sa att hon hade plats så orkade jag inte dra iväg dagen efter. Köra 50 mil och starta kräver förberedelser i min värld. Synd att vi fick reda på det så sent..


Jagat har vi gjort iallafall och veckans träning hade gjort resultat, Molle löd mej kanonbra. Första två dreven så fick han inte apportera utan bara följa jakten, bra för självkontrollen. Tredje jakten stod vi långt bak i kärret och han fick markera nedslagsplatserna och gå direkt. Tycker det var ett bra jobb han gjorde för han markerade uppe från en slänt och fick sedan pulsa 50 meter ut i kärret och hitta rätt i vassen vilket han gjorde. En skammad and landade jättelångt ut i smeten och jag gav upp innan jag försökt få dit honom. Det hade inte varit bra att få honom dit för att sedan inse att fågeln inte var där. Den markerade han inte så han hade fått gå ut på mina komandon och då vill jag vara säker på att jag inte luras.

Sista drevet fick han hämta ganska många men jag släppte inte iväg honom ur hand. En vattendirrigering efter en skammad gick kanon, mattes kille kan ibland!


Idag hade jag med mej en kompis härifrån Kisa, Monica som fick umgås med Musen. Monica jagar själv men inte fågel och har en äldre labtik hemma. Kul att få sällskap och en hejare på att avliva änder är hon!  Musse var stel och halt imorse men det syntes inget på jakten. Han fick apportera några stycken av dom som landade nära och var döda. Han var bekymrad över änderna som flaxade när dom borde ligga still i vilthögen. Vet änderna inte hur dom ska bete sej?? Det är nog hans självpåtagna uppgift att hålla koll på det som Molle hämtar in, Monica och han var ett bra team..

Tackar för sällskapet hälsar vi!!


Nu är det färdigjagat (tror jag) på ett tag. Nu får vi prioritera annat. Nina kommer ner och kör vatten i veckan och kanske Emma kommer nån dag? Imorgon vilar vi..


Min pappa skulle ha fyllt 85år idag så jag ska åka till graven. Jag är ganska säker på att han uppskattat att jag jagat på hans födelsedag. Han levde för jakt och hundar så jag har att brås på, så synd att jag bara fick 16 år på mej att uppleva pappa men vi är nog väldigt lika. Att vara i skogen med goda vänner och hundar är ju det bästa som finns även för mej..Förhoppningsvis jagar han uppe i himlen tillsammans med Sören och alla hundar, eller också pratar dom jakt med varsin vovve i knät. Vad jag skulle önska att han kunde komma ner en timme och prata med mej, en timme som jag skulle kunna offra mycket för att få uppleva. Att få berätta att jag har det bra och visa mina barn och man för honom. Att få tala om att han var värdens bästa pappa och att jag vet hur älskad jag var av honom. Sedan blev det nog hundprat resten av timmen..Omöjligt att få uppleva, kanske han vet ändå?  Hoppas det..


Ha det bra!

 
ANNONS
 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

11 september 2011 20:03

Fint skrivet om/till din pappa <3
Klart Musse måste hålla koll på de änder som inte riktigt har fattat hur man dör! Hans syster är ju inte helt säker på att matte klarar av dom som fortfarande lever utan jag måste verkligen övertyga henne om att jag är beredd o kan klara av situationen. Hon skulle säkert med glädje lämna av till någon mer trovärdig ;)
Kram

http://flattar.wordpress.com

 
Ingen bild

Monica

13 september 2011 21:45

Tack för en kanon kul dag ihop! Jag är övertygad om att Birger vet hur du och familjen har det.Kram

 
192.168.0.1 Admin

192.168.0.1 Admin

18 december 2017 10:57

192.168.0.1 Is generally utilized by Netgear and D-Link switches however the system deliver isn’t conceded to the Netgear and D-Link organizations only, however other switch makes can utilize this same default address

http://www.kemasankopi.com/192-168-0-1-admin-login

 
Hotstar App Download for Android

Hotstar App Download for Android

22 december 2017 09:36

4.2.3 hotstar v4.5 0 apk download hotstar 4.1.0 aap hotstar 4.2.3 hotstar app download for android latest 4.4.2

http://www.gestuet.de/hotstar-live-app

 
Happy New Year Messages 2018

Happy New Year Messages 2018

28 december 2017 18:50

This new Year ? wish that you feel delighted not only by what you see reflected on the mirror ?s you stand in front of it but also by the soul that is enveloped in It.

http://https://www.happynewyear2018j.com

 
Locksmith

Locksmith

Söndag 14 jan 16:56

Contact us to find locksmiths near my location. Contact us if you are looking for locksmith near me for cars. Available Locksmith technicians are fully trained to provide all kinds of Residential Locksmith services. No matter what your emergency is, rely on Bear Locksmith 247 to provide you with fast Emergency Locksmith service! We are the best 24 hour locksmith.

http://www.bearlocksmith247.com/
http://www.bearlocksmith247.com/car-locksmith/
http://www.bearlocksmith247.com/commercial-locksmith/
http://www.bearlocksmith247.com/replace-a-lock/
http://www.bearlocksmith247.com/emergency-locksmith/
http://www.bearlocksmith247.com/commercial-locksmith/

http://www.bearlocksmith247.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se