molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 5 september 2011

Jaktlydnad och Pondus till matte,(sökes)

Av molleomusse - 5 september 2011 16:42

Efter att ha läst om en annan flat på andjakt och läst om Molles syster Viljas senaste infall så kanske det ligger något i komentaren -Anna, Molle är en flat. Dom är sånna..Det var på lunchen igår som jag klagade över att alla andra hundar försöker ägarna få UT i värsta kärret . Hundarna var trötta och ville inte pulsa runt och leta mera. Jag försökte få IN min hund från kärret när det troligvis inte fanns några änder kvar och vi var ensamma för alla andra tagit lunch. (Trött kan man vara när man tränar dummiesök på gräsmatta.)  Jodå, visst fanns det en and kvar därute som hittades så han kom upp ur smeten. Annars hade han vadat omkring där än, inte kan man gå ur vattnet utan and???

Han löd mej inte vid första drevets sista skick heller utan jag hörde honom plaska runt i vassen men inget skulle ligga där så tillslut röt jag i, då hojtade dom från andra sidan att jag skulle vara tyst för han var på god väg att få tag i en skammad. Den gången löd han faktiskt och kom ur vattnet, knas, den gången han kunde struntat i mej..

Han är rolig för han lär sej mer o mer om hur han ska bära sej åt för att fånga dom som dyker eller gömmer sej vassen. Änderna har inte en chans om dom är skadade, skam på mej men så skönt det vore att bara få döda änder i handen. Han har räknat ut hur tutandet i jakthornet fungerar också, första tutet och han sitter lugnt och väntar, andra tutet och han får apportera. (Varför ska matten med ut när hunden fixar allt? Lika bra att lämna henne i bilen nästa gång så slipper man höra en massa tjat. En bra sak är det med att hon ropar och visslar förstås, man går mot rösten när man ska lämna av och slipper leta sej fram..)Jag hörde också någon tala igår om en flat som borde bli storebror och få lite konkurens om mattes uppmärksamhet. Just den hunden vet exakt vart han har sin matte och att han är sin mattes lilla älskling. Lite åt det bortskämda hållet där han ibland kan skita i allt när det rör sej om tråkiga saker och ibland kan vara envis till tusen och strunta i att lyda när det rör sej om skojiga saker. Just den hunden borde få lära sej att det är hans matte som bestämmer vem som gjort sej förtjänt av maten och vem som borde bli utan. Just den flatten har tydligen en väldigt bussig storebror  och en husse som alltid är snäll och skoj. TOM barnen i familjen ser på just den där flatten som en bortskämd lillebror som kommer undan med det mesta. Det är en sån där flat som galopperar genom huset och ylar när han kommer hem så alla vet att husets mittpunkt är hemma.  Har INGEN aning om vilken hund det gällde. Nån som tror sej veta???


Nu ska jag och min lydiga hund ut och träna!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

6 september 2011 11:43

Vi kommer på torsdag! Vid 15 om det passar dig (jag är ledig och kan när som helst). Är lite sugen på linjetag och vatten... Lilla sjön med gungflyn?
Ps Jag tycker Mollen låter som en perfekt jakthund. Nästa gång kan du ju stanna vid bilarna och dricka kaffe så kommer han när alla änder är hämtade;))

 
Ingen bild

Emma

6 september 2011 16:49

Lilla sjön - ska bli! Kul! Vi ses!

 
Mason

Mason

26 augusti 2017 13:12

nice.
I am providing Best Homedecor ideas for you for More Information : <a href='https://paarti307.wixsite.com/homedecor' title='Homedecor'>HomedecorWebsite</a>

http://https://paarti307.wixsite.com/homedecor

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se