molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 19 augusti 2011

Tränar duktigt..

Av molleomusse - 19 augusti 2011 19:23

..gör vi numera.

Jag försöker kolla av lydnaden vilket är den svåraste biten. Helt klart...Han har ju en växel som heter "uttråkad" där man kan bli galen på hans inställning.  Så har han växeln "vanliga Molle" och där är det aldrig några problem. Så har vi några växelhöjande aktiviteter där han antingen blir mycket mera samarbetslydig eller så inser jag att "snart går allt åt helvete" eller "nu går det åt helvete". Just den växeln är svår att få fram så vi kan träna på att "hundjäkel du lyder mej jämt annars hänger jag upp dej i öronsnibbarna och där får du hänga till julafton". Att lyckas få honom så uppspelt så jag kan agera är svårt på träning och på jaktprov är det ju omöjligt att agera, då är det bara att be en tyst bön och hoppas att han inte exploderar.

  Fin, mattes kille!


Jag är urusel på att markera och urusel på avståndsbedömning så det tränar jag. Får jag reda på att apporten ligger vid markeringsbandet som fladdrar i vinden så har jag skitsvårt att se när han är rätt. Onödig miss att blåsa stop och närsök 5 meter innan det rätta stället..

  Gött att slappa...

Vi är inbjudna på jakt, jag och "den stora jävla svarta fan", och har ett antal jaktdagar framför oss. Det är roligt att se Molle som jakthund och jag får en helt annan respekt för honom som hund. Det var förra året som jag hörde en jägare tala om den stora jävla svarta fan som slitit som fan i värsta jävla kärret. Jag blev helt paff över språket men samtidigt så var det så mycket beröm i meningen att jag bestämde mej för att kalla jaktMolle så. Den stora jävla svarta fan. Första jaktdagen känner jag ingen annan hundförare så det är smånervöst att komma ensam på finjakt men otroligt dumt att tacka nej. På jakt har han hitills fungerat kanonbra, han lyder och är styrbar samtidigt som han inte missar en skammad and i vassen. Han är koncentrerad utan att gå upp i dålig stress. Bäst av allt, han passar på att sova mellan dreven vilket gör att han orkar hela dagen. Hundar som stressar och gör av med onödig energi första drevet och som inte kan koppla av och vila på lunchen orkar inte mentalt eller fysiskt. Knas orkar..  Nu åker vi och jagar, matte!

Nu luktar det som någon behöver gå ut, urk...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

20 augusti 2011 19:02

Har du anmält den "stora jävla svarta fan" till provet i Östergötland än?! Jag som är ett stort fan av "den stora jävla svarta fan" kommer ju vara hejarklack och jag tror faktiskt att "Turbo-Molle" vill visa upp sig igen ;)!

 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

21 augusti 2011 00:14

Emma! Jag tror inte att hon har anmält men det fixar väl du ;)
Längtar till nästa höst när "den stora jävla svarta fan" o "den bruna lilla jäkla vesslan" kan jaga tillsammans ;)
Kram

http://flattar.wordpress.com

 
Ingen bild

Anna

21 augusti 2011 11:38

TurboMolle vill säkert visa upp sej, det ända positiva är att eländet går fort över när allt ska in i 150 knyck. Självklart kallar jag inte min prins för den stora svarta fan, jag blev bara så chockad över att någon sa så om min lilla gosplutt."herregud, menar dom Molle?"
Jösses, jag HAR fattat budskapet nu!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se