molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 11 augusti 2011

Bra träning idag också.

Av molleomusse - 11 augusti 2011 23:32

Idag utmanade jag verkligen Molles arbetslust och kondis genom att lägga ut ett djupt jättesök i uppförsbacke. Jag peppade mej själv att vara positiv mot honom, ha tålamod och låta honom jobba och lösa uppgiften själv. Vidare funderade jag lite på vad jag skulle göra om det blev problem osv. Det blev inga problem utan han jobbade bra trots att vi var på ett vildsvinställe vilket är en stor störning för Molle. Där jag skickade så hade vi  otäcka fångstburar brevis oss.  Jag såg givetvis burarna men tänkte inte så mycket på vad dom används till förens Molle kom skuttande med en dummie, flög tre meter upp i luften och tvärvände vid ett ställe precis vid buren. Lite småegendomligt uppförande så jag gick dit och kollade vad skjutton som hände. Det var en stooor blodfläck precis där troligtvis efter en grisslakt, Molle måste ju ha känt blodvittring hela tiden men blev paff när han satte fötterna på fläcken. Han såg faktiskt ganska rolig ut, synd att jag inte fick det på film. När mordgåtan var löst så bekymrade det inte honom att vi stod vid en avrättningsplats men jag flyttade mej så långt därifrån jag kunde.


Nästa förvånande sak som han aldrig gjort förut var att han kom imot mej med en dummie i munnen men stannade vid ett par buskar och la ifrån sej dummien och började kolla långt upp i buskarna. Sträckte sej upp med stor iver och jag trodde han hade fått syn på något djur som han tänkte fånga. Jag vrålade till åt honom och i nästa sekund hade han fått tag i en dummie som måste ha fastnat bland grenarna när jag kastade ut den. Han kom ner med den och sprang sedan upp och hämtade den första. Han har aldrig byttit apport förut men troligtvis såg den spännande ut när den hängde bland grenarna så han glömde vad han höll på med. Fniss igen från hans matte, knasMoll.


När Molle jobbat länge så fick Musse hämta ett antal också och sedan gick vi en sväng och jag tränade lite linjer med Musse. Sedan var det två kvar som låg långt upp i skogskanten. Jag funderade på om jag skulle skicka Molle igen med risk för att han skulle tröttna men jag bestämde mej för att han skulle ut och jobba ett tag till, hittade han dom inte skulle jag blåsa av söket när han jobbade bra. Han måste lära sej att söka så länge jag ber honom om det utan att tappa motivationen. Första stegen mot sökområdet så började jag misstänka att han tappat intresset för att leta tygpåsar. Jag svor lite över mej själv för att jag utmanat ödet att bli osams med honom när han innan jobbat så bra men, då skulle jag ha brutit innan jag såg protestminen på honom. Vi tog ett steg över en rishög och jag slinter till och trampar stackarn på tassen precis som jag säger sök. Molle skrek till och sedan for han iväg med en farlig fart och hämtar in dom återstående apporterna. Stackars Molle som blev trampad det var verkligen inte meningen men frågan är hur han såg på det hela. Helt klart hade han ingen lust att ge sej ut på sök igen men precis när han tänkte börja protestera så trampade jag honom. Jag hade aldrig kunnat korrigera så exakt om jag ansträngt mej och jag hade aldrig kunnat få den effekten..


När vi var klara och packade in i bilen så fick Musse tokfnatt och började storskälla så både jag och Molle blev livrädda. Då hade vi varit på samma plats i ett par timmar och Musse var ur bilen hela tiden. Han hade jobbat själv, legat bakom mej när Molle jobbat och sett när vi kollade in blodfläcken, dessutom hade dom gått fria och rastat sej ett bra tag på stället vi var på. Vad skällde han på? Jo, han skuttade runt blodfläcken och grisburarna och skällde precis som allt uppenbarat sej för honom just då. - Helsicke matte, det står en massa burar här som luktar gris och så luktar det blod. Vart kom dom ifrån, akta er så dom inte hoppar på er! Hjärtat hade kunnat stanna på mej när han satte igång för han betedde sej som vi blev anfallna av något farligt väsen. Underbara, egensinniga knasiga Mus...Trött var han när han kom hem och lyckades smita in i matsalen för att få sova ifred. Där hade Ronja strött ut en massa mysiga skogsprylar så det blev extra hemtrevligt för honom. Japp, mitt i högen av kantareller på tork hittade vi en sovande Musse...


Ha en bra helg!!!
 
ANNONS
 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

12 augusti 2011 23:21

Haha, Molle kommer aldrig att tveka någon ner gång om att gå ut på ett sök ;)

Klart Musse ville sova mjukt o på en bädd av kantareller är väl mysigt, dessutom doftar det ju gott o han ville väl få bort grislukten nu när näsan fungerar!

Kram <3

http://flattar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se