molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 9 augusti 2011

Markeringar

Av molleomusse - 9 augusti 2011 13:29

Nu börjar vi komma igång igen med apporteringen. Inte första gången i år jag tänker så men nu får det vara nog med tramsiga skador och sjukdommar. Musse mår naturligvis massor bättre men helt kvitt kvalstrena är han nog inte. Det blir lite blåsningar och snörvel ibland, han ska få nästa tablett idag så förhoppningsvis tar det dom som är kvar i nosen. Molle har varit frisk hela tiden men jag tror även han hade kvalster, det är väl omöjligt att han inte hade det.. Han följer upp doftspår på ett annat sätt nu, vet inte om jag inbillar mej men jag tror....


I fredags la jag ett sök med 4 apporter på ett jätteområde och trodde dom skulle få problem men Molle hämtade 3 och Musse en i raketfart. Jag tränade fotgående och smidighet jämte mej en lång stund också. Uppmärksamhet när jag flyttar mej eller ber dom markera åt ett annat håll. Molle tycker det är ganska skoj att träna fotgående. Han vill gärna göra rätt och suger åt sej beröm. Bra med en hund som blir glad över ett leende från matte. Jag måste bli bättre på mitt kropsspråk och visa vad jag anser när han faktiskt är lätt att påverka.


Igår satte jag ut mina tvåbenta pojkar på varsin sten och så fick dom kasta markeringar. Svårt blev det men båda hundarna jobbade på för att lösa uppgiften. Musse fick dubbelmarkeringar och hade jättesvårt med en som såg ut att flyga över en stig och in i en grandunge men istället kastades den mer bakåt och hamnade nedanför ett berg. Efter 5 kast åt samma håll så fortsätter han att gå igenom grandungen nogrannt innan han bestämmer sej för att den nog ligger nedanför berget även denna gång. Det andra kastet var mer logiskt för honom men det hamnade i mjuk mossa och blev svårt för det. Jag höll tyst och lät honom fundera men han byter gärna markeringsområde om han inte hittar direkt och då måste jag ju ingripa.

Molle fick trippelmarkeringar och spikade alla utom en där Henrik kastade för tidigt. Lustigt nog såg han att första markeringen inte hamnade i grandungen och var aldrig där och letade.

Sedan bytte vi markeringställen och då hade mina tvåbenta killar skoj. Det flög markeringar överallt och oftast in i något träd innan dom rasade ner i backen. Skitkul tyckte även Molle...Rena kriget ansåg matten..

Musse fick avsluta ganska snart för han var trött. Jag ansåg att han var trött och band honom men Musse själv hade också velat apportera dom skojiga markeringarna. Han gjorde sitt bästa för att gräva upp trädet han var bunden vid så han skulle kunna komma loss. Sånna dumheter har han aldrig förut hållt på med men nu anser han att han inte tänker finna sej i vad som helst längre. Herregud, träna uppbindning på en snart 7årig hund!! Han är envis men jag är envisare, säkert kommer vi få ha många roliga samtalsämnen om hur en hund uppför sej hädanefter.

Jag var nöjd med Molle, eller rättare sagt helnöjd med honom. Han hade koll på var allt hamnat och jobbade för fullt med att hämta allt. Han behöver roligare träningspass, och klurigare. Synd att jag inte lagt upp lite dirrigeringar åt andra hållet, får bli nästa gång.

Nu ska vi ut i skogen!

 
ANNONS
 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

10 augusti 2011 13:43

Skönt att Musse mår bättre! Tjejerna har fortfarande inte visat något men det känns ändå skönt att ha behandlat dem så man inte drar runt med något skit o smittar andra.
Kram

http://flattar.wordpress.com

 
Sarah, Pippi o Wilda

Sarah, Pippi o Wilda

10 augusti 2011 22:41

Ohh, det vore ju kanon om hon ville ta hand om tjejerna någon gång ibland :)
Kram

http://flattar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se