molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 16 juli 2011

lördag juli

Av molleomusse - 16 juli 2011 16:50

Molle mår helt ok igen i magen. Äter som vanligt men jag tror inte han bajjat ännu sedan han mådde dåligt. Får ha koll så han inte blir stenhård i magen, det var ju ett antal dagar som det var tomt i hela tarmkanalen. Pluttsork!

Jag inser nu att kondisen är helt körd i botten på honom. Det är ett halvår som han haft olika skador och han har tappat massor. Ryggmusklerna är borta, flåset är borta och nu har han dessutom magrat så han ser ut som en spagetti. Jag har gjort upp ett träningsprogram för att fixa kondis, ork och muskler. Det måste fixas till innan jag börjar kräva att han ska gå ut på jättesök eller jobba med långa linjetag. Surt för jag vill träna men samtidigt vill jag inte ha konflikter med honom, orimligt att kräva att han ska jobba med glädje samtidigt som han är supertrött. Bättre att vänta en månad med träningen.

Musse mår helt ok så troligtvis var det inget smittsamt Molle hade. Kanske ätit något olämpligt? Får vänta över helgen innan vi träffar andra hundar för att vara på den säkra sidan. Musses kondis är mycket bättre än Molles förstås och för första gången sedan Molle blev 9 månader så är Musse mer aktiv och snabbare på promenaderna. Något som han uppskattar.Tänk vilken lycka att få tag i en pinne och lyckas springa ifrån Molle..Det brukar vara så att när Musse springer så han nästan spränger sej själv så joggar Molle brevid och när han sätter fart kommer Musse långt efter.


Igår fick jag reda på av doktorn att jag har en kota i nacken som förflyttat sej. Jag fick redogöra nogrannt över hur jag mått senaste halvåret och för varje sak som kunde häröra från skadan så sa han bra eller aha. Han skrev ut en ny medicin åt mej förra veckan som fick mej att se rosa elefanter, det kunde drabba 10% av dom som åt medicinen men jag skulle genast sluta äta dom. Även det var bra men jag hann bara ta en tablett och hade redan slutat. Det tar ett tag att lista ut att vi menar samma saker när vi talas vid men jag börjar vänja mej. Han talade om att vissa människor blir depremerade av dom "rosaelefenttabletterna", om jag fick självmordstankar så berodde det på dom. Det kunde sitta i ett par dagar efter man slutat men var inget att oroa sej över. Jösses, han sa faktiskt så men jag inser att det är för att han har språkproblem. Annars är det ju faktiskt tragedikomiskt. Har du sånna tankar så vänta ett par dar för att se om det beror på tabletterna eller om det är en verklig önskan.

Men, det bästa är att han tror det finns mycket att göra för att få mej bra. Faktiskt så bra att jag skulle kunna springa efter mina hundar i skogen utan att få ont, jag blev nästan full iskratt. Helt ärligt så tror jag att han tycker jag är lite konstig som har så egendomliga intressen.


Fick lite bilder av Emma som alltid kommer ihåg kameran. Jag lovar att ta med min nästa gång vi ses så jag kan plåta hennes hundar också.

  Musse   Molle   Visst ser det ut som Musse klättrar i träd?   Molle med bitmärke över nosen.   och en uppgiven matte...

Ha en trevlig helg!!!!

 
ANNONS
 
Annica

Annica

22 juli 2011 01:36

Hu, de tabletterna får du inte äta!! Vilka fina bilder Emma tagit! Och vilken fin sjö ni verkar träna vid..

http://www.ryegates.se

 
Safari for PC

Safari for PC

24 november 2017 05:40

Safari is known to be an amazing program essentially for its speed and the simplicity with which it can be utilized

http://unchainednewyork.org/2014/03/25/safari-for

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se