molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 1 juli 2011

Ryggspeciallist och hundslagsmål

Av molleomusse - 1 juli 2011 20:37

Nu är även jag drabbad som patient. Jag har träffat en läkare idag för en mer nogrann utredning om min rygg. Det är nog ganska lätt att inse att det är viktigt att göra sej helt förstådd när man ska försöka förklara när/hur/varför det det gör ont. Och att jag förstår vad läkaren frågar mej om. Det första han sa var att han inte kan så mycket svenska så kanske vi kan tala engelska? Jag är inte helt dum i huvudet så jag skulle fixa att klara mej med engelskan på en semester tex. Men, nej. Jag vill inte försöka förklara hur jag mår på engelska. Alltså fick det bli svenska och jag fick hela tiden förklara när han inte förstod ett speciellt ord. Och jag förstod inte honom, fan så tragiskt. En annan läkare var inne på rummet en gång för att diskutera min brist på nervtreaktioner och då talade båda på medicinsk engelska med  varandra medans jag låg naken på en brits. Jag är inte så känslig men det hade varit trevligt att förstå vad dom sa...Han hade iallafall inga problem med att hitta vilka kotor som är skadade och när han hittade rätt ställen så sa han bra???För mej var det inget bra...Jag har faktiskt inga problem med att folk från andra länder kommer hit men i vissa yrken bör dom lära sej svenska innan dom börjar jobba. Och så behöver dom lära sej om våra seder och tankesätt. Jag tror dom flesta svenskar vet att hundägare tar regelbundna promenader med sin hund och att vissa hundägare även har hundsport som fritidsintresse. För oss är det naturligt att ha hundarna inne och att dom är familjemedlemmar som betyder mycket för oss. Om jag säger till en svensk att jag är hundägare och ägnar mycket tid åt att träna med hundarna plus att dom betyder mycket för hur jag mår så blir jag förstådd, även om det inte är en hundälskare jag talar med. Jaktträningen vi bedriver är lite udda förstås..Men kommer någon från ett land där hundsynen är helt annorlunda så låter det säkert helmysko att en 40årig kvinna med man, barn och ett hem att sköta ägnar sej åt hundträning. Jakt? Har du hunden inne? Skogspromenad? (Att gå i skogen är också udda). Jag tror att jag fick läkaren att fundera på om han kan bo i ett land där kvinnorna uppenbarligen kan vara rena grottmänniskor. Att jag var udda var helt klart men att jag även hade vänninnor som ägnade sej åt opassande aktiviteter var för mycket att begripa..Skit samma, kan han få mej att bli bättre så står jag ut med allt.
 
ANNONS
 
Annica

Annica

4 juli 2011 22:14

Tack för senast! Hoppas verkligen de kan hjälpa dig så ryggen blir bra... Mmm, min Malin stötte på en läkare som knappt kunde svenska då hon var sju år och hade blindtarmsinfammation. Ont hade hon och länge hade hon väntat på läkaren. Som kommer int eoch skäller ut henne som inte förstår och mig för att jag försöker förklara för henne vad han sa *hmm*

http://www,ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se