molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 25 juni 2011

Ny hundras?

Av molleomusse - 25 juni 2011 20:43

Alvarligt talat, varför har man flattar? Det finns ju massor av raser att välja bland, så varför har jag inte fastnat för något annat? Dagens Molle fick mej faktiskt att fundera om det finns något mer förutsägbart att äga. Så många långnäsor man kan få på gott och ont av sin flat, man vet aldrig vad som kommer hända. Med mina hundar så kan jag aldrig planera i förväg eftersom jag aldrig vet vad jag har med mej för hund

Den här veckan har började med att jag fick med den supertaggade, duktiga Molle. Lydig, lycklig och lättarbetad. Sedan har jag haft en  kaxig och olydig Molle med mej. Full,Fräs Fort som Fan, Försök att Fånga mej om du kan. Idag hade jag åkt ut och riggat en massa skoj övningar som vi skulle arbeta med under promenaden. Roligt skulle vi ha..Men, dagens Molle var: Den Tjatiga Tanten kan hämta sina Tygpåsar själv, jag är Trött och Totalt utTråkad.

Det finns några mer personligheter att välja på bara för Molle. Dagens Musse var Bror Bäst tycker att Bortskämda Brorsan kan Befinna sej Bakom...


När vi kom hem så hade jag ett samtal med en annan flatägare som beklagade sej över att hunden kan gå kanonbra ibland och vid nästa träning så är all gammal kunskap glömd. Bortblåst eller så finns det mer spännande saker att rikta sitt fokus på. Är det så här att vara flatägare? Hm..

Redan på flatklubbens hemsida så borde man dra öronen åt sej och tänka till innan man skaffar en flat. Hundvärdens PeterPan? Skojfrisk och alltid inställsam mot alla den möter. Ja, det är ju kanon om våra gäster får komma in i huset men domaren på ett prov? Och publiken, skytten och övriga funkisar, det tänker man inte på att även dom ska hälsas på var helst man möter dom. Och så naturligtvis visa upp viltet för alla genom ett ärevarv innan matte får det i hand eller kanske domaren? Han verkar viktig så han kanske ska få det direkt istället för att blanda in matte. Och varför sitta vid matte och vänta när det vore smartare att sitta brevid skytten, bäst vore det att lämna matte vid hundstoppet och sköta resten själv!

Nej, jag kommer aldrig byta ras. Fast jag kan inte rekomendera alla att köpa en flat. Det finns vissa saker förutom att det är en stor mortionskrävande hund som måste uppfyllas. Tålamod så man inte får nervöst samanbrott regelbundet, man måste räkna med att bli bortgjord så känsliga personer kan inte ha flat. En stor förmåga att se charmen i alla påhitt som ens hund hittar på och en förnmåga att glömma fort. Är man blondin så går det lättare...

Som tur är så är jag utrustad med tålamod och gräver inte ner mej i förumjukelse när jag blir bortgjord av min hund. Jag älskar flatcharmen och tycker mina hundar är smarta när dom hittat på något hyss. Tvättäkta blondin dessutom. Jag har alltså förmånen att dela livet med flattar och det är jag väldigt tacksam för!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Margareta, Falcon och Tuborg

26 juni 2011 20:55

Fattar precis vad du menar har just hämtat Tuborg hos grannarna så idag har vi hälsat på alla runt om och alla hundar som finns i närheten, inte kul att gå och be om ursäkt tur att alla är trevliga och förstående idag det är inte jämt det är så.
Kramisar familjen Palonto

 
Sarah, Pippi o Wilda

Sarah, Pippi o Wilda

26 juni 2011 23:55

Japp, det är ju tur att vi kan beklaga oss hos varandra ibland ;) Det konstiga är ju att jag har sagt: INGEN mer flat, men av någon anledning blir det bara ännu en ;) Efter dagens träning kan jag dock INTE tänka mig några andra hundar än de jag har <3
Kram

http://flattar.wordpress.com

 
Ingen bild

Emma

27 juni 2011 16:20

En gång flat - alltid flat, brukar man ju säga och jag skulle inte för allt i världen byta bort mina två odågor. (Även om de ibland finns till skänks på Blocket, men det är ju bara korta stunder) ;)

 
Ingen bild

Anna

28 juni 2011 20:45

Margareta, det vore jätteskoj att ses!
Sarah, vad skulle du ha för annan sorts hund?
Emma, det räcker inte med en gratis annons, säkert får man betala för att bli av med dom. Ingen ide att annonsera...
Jag har träffat en labra dåre idag och efteråt insåg jag att jag gillar mina flattar, trots allt...

 
Helena

Helena

11 juli 2011 16:26

Känner igen vartenda ord du beskriver, både det du skriver om rasen i allmänhet men framförallt det du skriver om Molle i synnerhet ;)När du besriver molle ser jag verkligen syrran in action! Kram

Ps var det du som undrade om jag visste något om Auroras hundtjänst och en hundkonsult som heter Mimmi Janhed? Jag känner inte till något om dem. Ds

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se