molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 13 juni 2011

studentmamma

Av molleomusse - 13 juni 2011 21:54

Nu är Ronjas skolgång klar för ett tag. Våren har varit jättejobbig för henne med hälsoproblem, trötthet och studier. Nu ska hon jobba på ett äldreboende i sommar och samtidigt njuta av livet och ha skoj ett tag. Fokusera på hälsan och ha tid att tänka på framtiden. Jag hoppas på en sak, att hon blir lycklig som vuxen.


Molle var hos sjukgymnast förra veckan och vi diskuterade runt hans ledproblem. Han har inte ont och reagerar inte på böjprov eller haltar längre. Frisk? Ja. Han fixar att jogga en mil, arbeta i kuperad terräng, simma osv utan att få tillbaka hältan. Därimot så kan han stappla ett par steg efter vila vilket oroar mej, det händer inte mer än en gång i veckan att vi ser att han är stel men det räcker. Lustigt nog så händer det inte efter ett rejält arbetspass eller dagarna efter utan när han fått lite mortion ett par dagar. Varför? Jag fick rådet att hålla igång honom så mycket som möjligt med jogging, simning, promenader osv. Alltid uppvärmd innan träning och alltid en stunds nervarvning. Jag ska böja leden när han ligger avslappnad för att motverka stelheten och så ska han ha backontrack strumpa på sej. Allt för att förebygga en ny hälta i samma led. Jag ska följa råden och be en bön för att det går bra. Han ska få leva sitt liv som en aktiv hund, kanske skippar vi den jobbigaste träningen om det visar sej att han inte fixar det men han ska inte behöva vara koppelhund.


Idag har han varit ute i trädgården hela dagen, gått en promenad på ett antal km med Ronja, joggat 4km i rejäla backar, arbetat med ett sök i jobbig terräng o vatten och hämtat några dirrigeringar och markeringar. Han var dessutom jätteglad hela arbetspasset och for fram som en raket så jag tror inte han har ont. Jag får kanske sluta oroa mej..På onsdag ska vi på sista gympa-simpasset och sedan hoppas vi på att slippa djursjukhus ett tag.


Hoppas alla mår bra!!!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

14 juni 2011 07:51

Stort grattis till Ronja! Ska bli kul att ses på onsdag. Hoppas vi klarar "uppsimningen"...;)

 
Helena

Helena

14 juni 2011 20:27

Hälsa Ronja stort grattis till studenten! Skönt att mollen mår bättre! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

14 juni 2011 20:29

Och såklart skönt att matten mår bättre! Kram igen!

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se