molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 27 maj 2011

Satte gnället i halsen..

Av molleomusse - 27 maj 2011 20:38

Hade precis börjat tycka rejält synd om mej själv men så läste jag ett FBinlägg och insåg att jag borde inte gnälla!!

Jag kan knappt läsa alla hundsidor med alla roliga saker andra hittar på, det är bara att inse. Det är skoj att träna hund..Jag bestämmer för att nu jäklar skiter jag i ryggen men så står jag stilla ett antal minuter och märker att ryggen skiter inte i mej..Lång bilresa, stå mycket still en dag och sedan lägga mej på en campingsäng vore lika med att göra mej tokig så hundkurser får jag skippa ett tag till. Mollen är inte helbra heller och kondisen är långt från bra så vi får trösta oss med att träna försiktigt här hemma. Inte helfel det heller!!

Idag har hundarna fått jogga uppför en lååång backe, första gången i trav och nästa gång fick dom ta i rejält och galoppera. Naturligtvis var dom uppvärmda innan och sprang lösa. Trötter och jättetrötter ligger nu nere i köket, Musse insvept i BackonTracktäcket.


Veckans bestyr har varit att putsa silversaker, diska finporslin, stryka dukar och städa i skåp. Hm, kopparsakerna och ljusstakar har åkt ut i boden, kanske jag får inspiration nog en vacker dag så även dom får bli putsade. Jag har massor av gamla ärvda saker som i princip aldrig används, jag kan inte sälja det för mitt samvete skull men vita dukar, silverbestik och finglas är inte riktigt min grej. Sötast är mockakopparna där man får i en mun med kaffe, gräsligast är silvermatknivarna dom är jättestora och roligast är en sockerströare med ben. Det tog mej en hel jäkla dag att putsa alla silversaker(halvdant) när Johan kom hem klagade han på min putsteknik vilket inte var det bästa han gjort den dagen. Jag vet inte riktigt varför jag fick inspiration men nu är det gjort och vissa saker är riktigt roliga så jag bestämde mej för att börja använda dom istället för att ha dom undanstoppade i skåp och lådor. Åtminstonde grejer som man kan stoppa i diskmaskinen..


Jag har faktiskt också roat mej med att köpa en massa blommor på torget och planterat dom i olika urnor. Inte heller likt mej att styra med sånt men det kommer blomma jättefint hemma hos oss i sommar. Helt klart en favoritplats är vårt uterum med vildvin runt hela rummet. Gamla fula utemöbler och så mina fina blomsterurnor. Kanon!! Vildvinet växer otroligt och skräpar mer massor, dessutom gör det att husfärgen blir smutsig, det kvittar. Jag och småfåglarna älskar att vara där, helt klart mer Anna än silversakerna...


Molle har dagens fråga. Varför finns det stora nyharvade gärden, perfekta att springa på OM man INTE får lov att göra det? Och varför finns det en massa måsar som sitter på samma gärde OM man INTE får jaga dom???


Ha en bra helg!!

 
ANNONS
 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

28 maj 2011 00:39

Började bli lite orolig, du har ju inte bloggat på lääänge ;) Haha, jag läste att ni hade vildSvin runt uterummet ;) Wilda har lite samma funderingar som Molle, varför kommer det en katt smygande runt hörnet precis när matte säger att man får hoppa ur bilen, om man inte får jaga den?
Kram

http://flattar.wordpress.com

 
Annica

Annica

31 maj 2011 02:19

Molle ska inte tycka nåt, han ska ta det lugnt ;-) men anna då, putsa och fejja.. Vad har hänt?? Jag kanske ska vara glad att jag inte har en massa arvegods om jag tänker efter *hehe* . Blir inget dömande för mig på Flatfestivalen, har helt enkelt inte tid. Men vi aknske kan träffas nåt ändå?? Det är alldeles för länge sen!!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se