molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 22 maj 2011

markeringar

Av molleomusse - 22 maj 2011 18:32Dagens övning:

Jag la ut linjetag åt tre håll och Johan stod osynligt och kastade dubbelmarkeringar åt det fjärde hållet. Musse fick börja med omväxlande markeringar och linjetag. Han var jätteduktig och vi hade bara lite småtjafs om avståndet. Han går ut rakt 40-50 meter och sedan börjar han söka efter fotspår/dummies? Jag är övertygad om att han fick mina steg i näsan vid åtminstonde ett tillfälle för jag hade lurats där. Jag gick rakt över den tänkta linjen och stampade runt lite innan jag kastade iväg dummien när jag la ut. Precis vid mina steg så tvärvände han åt vänster och började spåra... Vid nästa linje hade han inget sånt lurigt men då blev han osäker på ett visst avstånd om han sulle fortsätta rakt fram. Bara att börja om från början.

Molle hade inte mycket problem. Han missade ena markeringen men hörde möjligen lite av dunsen. Svårt blev det att hitta rätt men han fixade det. Jag var osäker på om jag skulle skicka eller ej men chansade. Ibland måste man ju göra det och han stack iväg åt rätt håll och fick sedan lösa problemet själv.

Sedan körde vi bara dubbelmarkeringar, speciellt åt ena hållet blev det klurigt. Konstigt, ibland har jag jättesvårt att förstå varför just ett kast blir knivigt. Roligt att se hur olika lösningar dom hittade på vid det kastet, Musse gick ut mot rätt område men började söka för tidigt. När han inte hittade dummien så tänkte han dra iväg till den andra markeringen istället. Hm.

Molles lösning var att först gå mot kastaren för att sedan vinkla 90¤ och hitta rätt område. Inte så lyckat men jag undrar hur han lärt sej den tekniken? Först det kastet som han garanterat missade, möjligtvis hörde dunsen men gick iallafall ut till rätt område. Sedan att räkna ut att han kan gå mot kastaren och sedan rakt åt höger. Har jag en hund som vet hur att en dubbelmarkering alltid kastas?? Ett kast åt höger och ett åt vänster, missar man det ena så kan man iallafall räkna ut vart åt det kastades. Helt klart läge för att förändra värdsbilden för herr Smart..Vid nästa kast gick han rätt men då hade han ju räknat ut innan var markeringen landade.

Musse hade inte heller något problem med andra och tredje kastet. Han är underbar, det strålar lycka och självförtroende om honom när han far fram som en luden studsboll. När han kommer tillbaks så får jag inte klappa om honom eller belöna med något tjafs, möjligtvis kan han ta imot nåt riktigt gottis men det bästa är att få hämta fler flygande dummies. Han sätter sej vid sidan och vill snabbt bli av med dummien för att få jobba mera. Molle är precis tvärtom, han kan suga åt sej beröm hur länge som helst. Får han dessutom fjäska runt med dummien i mun så är lyckan total. Det värsta är att Musse skulle jag vilja kunna berömma mer och få honom att förstå att jag är nöjd, speciellt på avstånd. När han sätter sej på stopsignal och tar mina tecken så vore det kanon att kunna berömma. Molle därimot är himla lätt att höja till skyarna med beröm, sedan när han är däruppe bland molnen så är det svårt att få ner honom igen..

Lika svårt är det att korrigera hundarna på samma sätt. Molle verkar ta åt sej och kan yla av fasa om jag hämtar honom med kopplet när han faktiskt inte gör som jag säger. -Hon slår mej, hon slår mej vrålar han trots att jag bara har honom kopplad och går med bestämda steg. Vid nästa skick så ser han till att skärpa till sej och jobbar bra och är helnöjd när han kommer tillbaka. Får han massor av beröm då kan det tom varit värt att fått ylande åka koppel.Dramakungen av Ekbacken kan spala teater med stor inlevelse...

Musse skulle verkligen dö av sårad stolthet om han fick åka koppel. Efter en sån behandling så skulle han INTE göra ett smack mer den dagen. Han finner sej inte i att jag ryter till och skulle jag nypa honom så skulle han nypa tillbaka.  Det bästa jag kan göra är att vara envis och fungerar inte det så åker han in i bilen.  Då avslutar jag dagens övning på samma sätt som han skulle göra. MAO gör du så här mot mej så gör jag INGET mer med dej idag.


Hoppas alla får en kanonvårvecka!!


 
ANNONS
 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

23 maj 2011 13:09

Haha, så underbart att läsa om dina träningar o jag blir sååå sugen på att köra apportering med Wilda men det för nog vänta ett litet tag till så att jag inte gör något med armen som jag får ångra sen...

Jag vet att det inte var urdåliga poäng men ibland blir man bara besviken när det känns bra o så får man liksom inte betalt för det, men jag är VÄLDIGT nöjd med mina tjejer!

Kram

http://flattar.wordpress.com

 
Shazam for pc

Shazam for pc

26 december 2017 05:46

Shazam is an incredible application for tuning in to the ambient melodies and distinguishing the music with precision

http://vrhnika1.skavt.net/2014/07/20/shazam-for-pc

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se