molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 17 maj 2011

Jaktträning

Av molleomusse - 17 maj 2011 20:19

Idag åkte vi ner till sjön och Emma hade med sej vilt så mitt löfte att inte träna med Molle försvann som en susning bland träden. Emma, du skulle ju slå mej med något hårt!!!!

Först fick Goblin hämta in några fåglar, kajan tog han först och sprang till Molle och trykte upp den i hans ansikte.. Så söt, fast Emma var kanske inte lika impad? Jag som fortfarande är livrädd att mina hundar ska reagera negativt och flyga på Goblin höll andan, nej vars jag tror inte att varken Molle eller Musse skulle vara taskiga men det vore så tråkigt om något hände. Molle behöll fattningen och sa nog till Goblin att han var duktig men det kanske vore bättre att han visade Emma vad han hittat. Truten var inte lika skoj men när jag drog iväg den till skogen och släppte så ansåg han att den skulle tillbaka till Emma. Den där Anna bara tappar och slänger viktiga grejer omkring sej!! En and fick han hämta i vattnet men när den hamnade på simdjup så försökte han nå den med framtassen, plaska in den. Fungerade inte..Rolig är han, sötGoblin.


Molle fick ett linjetag som jag var osäker på om han skulle fixa. Vi stod i tallskog och han skulle dels komma rätt bland träden, över en bäck, förbi två vilt som låg utlagda ett par meter från linjen och sedan över en skogsväg. Ett par meter till in i nästa skog och där låg hans vilt. Det var inga problem alls förutom att jag skickade mot fel sten första gången och fick kalla tillbaka honom när jag insåg min miss. Sedan fick han ett linjetag upp mot ett berg och där fick vi traggla lite innan vi fick till det. Jag hade kunnat tillåta att han tog fel väg och dirrigerat honom uppe på berget men det var en rak linje som var målet med övningen. Molle tyckte det var helt ok att börja om flera gånger och gjorde sitt bästa för att förstå vad jag menade. Han fick avsluta med två vattendirrigeringar som var helt ok.


Musse fick hämta ett lite enklare linjetag först som gick ok och sedan ett upp på berget. Rolig är han för det upp på berget var svårt men han var som en liten solstråle som stannade på pipan och tog mina tecken jättebra. Sedan skulle han simma över sjön på linje. Någonting konstigt hände för ena stunden så hade han skoj i vattnet och i nästa ögonblick så var han inkastad i bilen och fick inte komma ut mera. Taskig träning, först så härjar Emma med honom att han ska stanna kvar där jag satt honom. Sedan är han duktig och hämtar vilt utan att smaka något på dom, visst borde man få simma runt och leta änder i vassen då?? istället för att simma över sjön och hämta en plastbit???Insläng i bilen och fick inte ens komma ut vid fikat. Som tur var kom Ronja hem senare och var ute en stund med honom så han åtminstonde fick hämnas på matte. Koskitslukt igen gillar hon inte. HA!


Jag är helnöjd med Molle idag. Det dumma är att det är för skoj att träna nu när vi kan igen. Eller rättare sagt vi borde träna på andra saker runt jakt än själva apporterandet. Jag gör samma misstag om och om igen och lär mej aldrig. Han har ju fått sitta passiv bakom i flera veckor utan att få göra ett smack när han har haft ont och när han väl får börja jobba så är han helt underbar. (Tills han inser att han är underbar)


Hoppas alla mår bra!!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

18 maj 2011 07:51

Hade det hjälpt om jag slagit dig hårt? Molle jobbade jättebra och nu behöver han inte mer träning den här veckan ;). Fast lite lydnad kan du ju klämma in inför Flatfestivalen. Ska boka en stuga så fort klockan blir tillräckligt mycket. Kram.

 
Annica

Annica

19 maj 2011 01:01

Får Molle gå för fullt igen?? Ska ni till Flatfestivalen i Östra?? Är tillfrågad om jag vill vara domare på utställningen men jag vet inte om jag är hemma då.. hade ju varit skojigt ses!!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se