molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 15 maj 2011

Olika åsikter

Av molleomusse - 15 maj 2011 15:57

Imorse när jag kom ner i köket där Musse tillbringat natten pga koskitstank så insåg jag att vi måste ta oss till sjön fortast möjligt med massor av shampo. Fy så äckligt det luktade trots såpabad igår. Väl nere vid sjön så insåg jag att min kastardummie låg hemma men Emmas låg i min bil. Bara att låna den alltså.(förlåt Emma du ska få en ny!!!) Långa markeringar ut i sjön fick det bli och mellan varje gång så skrubbade jag Musse som tillslut luktade gott igen.

 


Musse var på bushumör även idag. Jag vet att det är mitt fel att han är som han är. Första året var han försökshund i vår hundträning, år två tränade vi ganska mycket men efter det året när han ändå inte skulle starta mer och jag har haft Molle som träningshund så har Musse fått sina egna regler angående lydnad. Musse har hämtat lika många dummies som Molle men under friare former..Dessutom är han född envis och den ådran har inte blivit svagare ju äldre han blivit. När så Molle blev halt ivåras så bestämde jag mej för att försöka ta tag i saken och få lite stil på Musen. Han är inte sur för det utan tycker det är skoj att driva med mattes nerver så mycket han bara kan. Han kan faktiskt jobba riktigt bra och han vet hur saker ska utföras så det är inget missförstånd mellan oss, men varför göra som jag vill jämt?? Idag satt han inte på rumpan vid skott, tog landvägen tillbaka och tyckte det var jäkligt tråkigt att vara passiv när Molle skulle apportera. Huvudsaken var ju att inte simma efter Molles dummie??Bada i vattenkanten kan väll vara ok?? Eller hämta sej en tuggren? Nåväl jag åkte hem med två rena hundar och släppte ut dom ur bilen hemma och gick in för att fixa lite fika. Några minuter senare kommer Musse in från altandörren och tar ett skutt upp på mej för att få en puss. Lika insmord i koskit igen..Han går aldrig annars från tomten och gärdet ligger 500 meter från vårt hus så jag trodde aldrig han skulle dra dit. Det hade han inte gjort heller men det finns lite tappad skit på vägen framför huset, helt lagom mycket för att gnugga in sej igen...Sur blev matte då.

 


Min hund därimot skötte sej även idag som en ängel med gloria, helt lydig och gjorde allt perfekt. Guldgossen!!!

 

Så bestämde sej Johan för att ta en promenad. Ok, antingen har du koppel på Molle eller så har du uppsikt på honom HELA tiden, sa jag. Dom gick iväg och en timme senare så började jag bli orolig för Molle, vart i hela friden har Johan gått med min hund? Tillslut kom dom tillbaka ochJohan muttrade rejält över att en av hundarna betedde som en hund ska göra men din jäkla hund får man ju hålla ögonen på HELA tiden. Så jäkla jobbig, han smyger fram genom skogen och är redo att sticka. Totalt jäkla puppfostrad!! Hur kan man bara tala om mattes lilla kille med dom orden?? Jag fick hålla för Molles öron så han inte hörde och blev ledsen, inte hade han tänkt att sticka. Husse bara överdriver..


Det blev alltså en diskution om vilken hund som är lydigast av dom båda. Rent jobblydnadsmässigt är Molle den bästa helt klart. Därimot måste jag medge att han har en stark dragning åt att jaga vilt på egen hand(herregud han är en jakthund) och han kan roa sej med olika projekt(han är smart och uppfinningsrik och gör sällan samma hyss två gånger) Men, han har INTE rullat sej i koskiten som Musse(ännu)...Lite konstigt ägandeskap har Molle också. Oftast är det mammas jäkla hund, alltså min egen vovve. Men när han faktiskt är duktig så får han plötsligt fler ägare. Konstigt...


Mattes lilla prins ska få vila i veckan med hårt straff för mej om jag låter honom jobba. Prommenader förstås men det har blivit för mycket träning ihelgen. Det är så svårt att låta bli och svårt att låta honom stanna hemma när Musse ska ut. Han haltade lite efter att ha vilat efter promenaden inte mye men tillräckligt för att inse att helt bra är han inte. Fasen också!!


 
ANNONS
 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

16 maj 2011 09:16

Akta så att inte glorian hamnar på sned ;) Kanon att täcket passade!

Kram

http://flattar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se