molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 15 april 2011

Bingo

Av molleomusse - 15 april 2011 19:52


Igår tog jag med Molle ut för en lite längre promenad eftersom han varit hältfri ett antal dagar. Vi har tränat lydnad och gått med koppel och han har varit ohalt. Jag har klämt o kännt och använt täcke. Lite stel ibland efter vila men inget annat.

Lite längre promenad igår alltså och han visade inget under promenaden men väl hemma så började han halta. Ett framben är det som han är halt på och så tycker jag han går konstigt med bakbenen, han byter takt och försöker hitta en bekväm rytm att traska i. Jag har varit helt övertygad om att det onda sitter i ryggen eller i bogen. Men igår så böjde jag frambenet bakåt och fick ett besvärat pip. Sedan klämde jag igenom lederna i benet utan att tro jag skulle hitta något, MEN när jag trykte till på en punkt så for han upp och ylade av smärta.  Det var jättesynd om Molle men jag blev faktiskt lättad. Nu Vet jag var det sitter och det är inte en ryggrellaterad smärta. Jag har klämt där förut men han har lyckats dölja smärtan, antagligen gjorde det extra ont efter först promenaden och sedan att jag böjt benet. BINGO!!


Facit är antagligen. Han fick sej en ryggsmäll men blev bra efter ett par dagar. Sedan vrickade han till leden, antagligen när vi tränade stoppsignaler och lydnad för tre veckor sedan. Jag var helt övertygad om att hältan kom från ryggen. Eftersom det gjorde ont i frambenet så försökte han hitta ett sätt att inte belasta frambenet, därav bakbenshoppen. När jag klämt på benet så har han stålsatt sej och låtit mej göra det trots att det gjort ont.


Det kan inte vara något brutet eftersom han stödjer på benet, en rejäl vrickning alltså. Det blir inga springturer över gärdet på läänge och det blir ingen jaktträning. Lydnadsträningen är ok och koppellunk, det blir han inte sämre av. Tråkigt när det äntligen är vår men, hellre en hund som får vila för han har en stukad fot än en hund med ryggproblem...


Trevlig helg!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

16 april 2011 08:15

Lilla Mollen.... Snart kommer Goblin och piggar upp honom :).

 
Annica

Annica

17 april 2011 17:41

Stackars Molle och stackars Anna :( Kanske bäst kolla upp det och få en rehabplan??

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se