molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 10 april 2011

Bättre

Av molleomusse - 10 april 2011 21:25

Molle är betydligt bättre idag men har naturligtvis inte gjort något alls. Fortsätter han att bli bättre så får han vila och sedan sättas igång lugnt. I annat fall så åker vi in med honom för undersökning. Han ska börja simma i slutet av april och då träffa en sjukgymnast. Jag börjar fundera på om det är en muskelgrej eller om det är något med ryggkotorna. Ibland ser man ingen hälta och han kan lyfta upp frambenet i knät på mej utan problem, nästa dag kan han knappt stödja på samma ben. Jag har klämt och kännt genom hela hunden 100 gånger utan att få fram ett enda ställe som han reagerar på. Vissa gånger så lider han sej igenom hela proceduren, blundar och tycker synd om sej själv. Oavsett om jag trycker på nosen eller ryggen, samma blick som vid badkarskanten.  Ligger han på sidan och jag maserar så somnar han och jag kan trycka och masera överallt. Busar vi lite medans vi klämmer så det inte blir så allvarlig stämning så kan jag klämma överallt. Jag kan dra benen i rörelseriktningen utan att han protesterar och jag kan dra i svansen. Surt att han är dålig under årets bästa träningstid!!


Musse har fått en långpromenad ensam idag. Jag konstaterade att han börjar höra dåligt när jag ropar. Jag ville tex inte att han skulle bada i vattenpölarna men han hörde mej inte alls. Likaså skulle vi inte hälsa på Fia tax men hörselpromblemet slog till där också. Ropar jag Mussehit så hör han det som Mussekissa och det lyder han direkt. Duktig hund! Gå vid sidan är också svårt, han orkar inte hålla min takt och sackar efter, kollar jag bakom mej så står han still och hämtar andan och passar på att nosa lite samtidigt. Vid andra tillfällen så travar benen iväg av sej själva så han kommer framför mej, när han kommit ett par meter framför så hör han tydligt att jag säger-hoppolek. Och det lyder han!!

Jag hittade en död huggorm och styrde Musse dit och när han kollade på den så falsettskrek jag och sprang därifrån. Jag tror det gjorde lite nytta för han blev skraj. Bra att utnyttja tillfällena som dyker upp om man kan ormar är bra att vara rädd för. Han har ju fattat det där med insekter..


Hoppas veckan blir bra för alla!!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se