molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 9 april 2011

Molle Bolle

Av molleomusse - 9 april 2011 19:44

Molle är fortfarande halt. Det är tre veckor sedan han skadade sej och första veckan efter så körde vi på som vanligt eftersom jag inte trodde han hade ont. Troligtvis förvärrades ryggen av det för Vecka 2 började han visa mer stelhet och lite hälta, då fick han hänga med i koppel och haltade inte men gick i passgång och bytte rörelsemönster hela tiden(skuttade med bakbenen tex. Halt blev han efter vila.

Den här veckan har han bara gått kissrundor på någon km. Han har haltat efter vila men när han rört sej en stund så blir han bättre. Han är klängig och dricker massor av vatten men det beror säkert på brist på sysselsättning.


Ronja har legat hemma hela veckan . Igår var hon hos doktorn och tog prover och doktorn konstaterade att hon hade svullna lymfkörtlar. Körtelfeber alltså. Ronja åkte hem tillsammans med pojkvännen och jag stannade kvar och jobbade. Vad gör det sjuka barnet som inte varit ur sängen på hela veckan? Jo hon tar med sej hundarna och går en långpromenad och eftersom hon missat att Molle endast gått i koppel hela veckan så fick han springa som vanligt. På hemvägen så möter hon syrran som tar med sej mina hundar på ytterligare en runda. Molle sprang som en tok konstaterade syster när hon kom tillbaka med dom. Självklart, visade han inte att han hade ont utan hade antagligen haft göraskoj. När jag kom hem en timma senare så kunde hundkraken inte röra sej och stödde inte på ena frambenet. Jag vrålade svordommar i en kvart åt Ronja men som Johan påpekade när han kom hem, det hjälper inte att vara arg när olyckan redan har skett. Jag trodde inte att han skulle kunna gå idag men det gör han men han haltar rejält. Tillbaka på ruta minus 10 alltså. Trots att han har ont så skulle han gärna hänga med på en promenad. Är man flat så är livsregeln:Fullt ös tills man är medvetslös.
Musse har fått en lektion i vett o ettikett runt apportkastare. Han är inte klok på en fläck och totalt fixerad. Jag sköt och Musse skulle koppla av eller åtminstonde ha rumpan i marken. Svårt..Så plockade jag upp alla skott som låg på gräsmattan. I min värd så plockade jag skott, i Musens värd så stirrade jag på myror. Fasan i värden, han tycker alla insekter är läskiga. Inte helt utan orsak men ändå. Så gick jag in och hämtade en leksak och lite godis och tänkte köra lite lydnad med honom. På det stället som jag precis innan stirrat på myror enligt Musse. Inte kan man lägga sej bland insekter? Inte kan man glatt hämta en leksak som kan vara full med ohyra? Nej först måste man sparka lite på den för att se om det kryper på den och sedan ta den försiktigt i änden. Godis som står på marken, klart att det kryllar av odjur....Och så började det blåsa löv på gräsmattan som genast förvandlades till flygande bålgetingar som jagade stackars Musse. Det vara bara att ge upp och strunta i alltsammans.

Jag vet varför han blir så här, han har hämtat dummies som hamnat i myrstackar och fått massor myror på sej. Molle fick tag i en getingbilla en gång och sprang runt med den, getingarna anföll Musse och jag fick plocka bort dom ur pälsen på honom. En gång så snodde han en bulle på verandabordet och på bullen satt en geting som bet honom. Förra sommaren så var vi vid en sjö och han skulle apportera. Vi stod bland en massa tallar och rätt som det var så insåg jag att det kröp massor av ettriga myror på mej och Musse. Jag blev biten så hela benen svullnade och jag mådde rejält illa. Musse blev naturligtvis ännu mer angripen.. Han hatar fästingar och tuggar fradga när man plockar bort dom. Hör han att det surrar så flyr han numera, har vi en geting i köket så skäller han tills vi fått död på den. Även flugor är läskiga att ha innomhus.

Jag tror han lärt sej att bli varnad för insekter av vårat beteende, slår man med handen i luften så är det getingvarning. Stampar någon med fötterna är det attack nerifrån och bäst att skutta så dom jäklarna inte hinner krypa upp på tassarna. Tittar jag på marken och pekar så glor jag säkert på krypande marodörer och det är bäst att passa sej. När han såg mej idag så fattade han direkt. Dom jäkla insekterna börjar vakna till liv och han tänkte inte luras till att bli biten. Inte en chans..Han fick avsluta dagen med att gå till sjön och simma bland isflaken tillsammans med Ronja. Totalt myrfritt och utan att behöva ha rumpan i marken när det är skoj..Ronja simmade inte förstås men hon förstod vad en stressad Musse behövde. Kallt vatten att njutningsbada i. Det hade han INTE fått om matte varit med.


Ha det bra!!! 
ANNONS
 
Vilja

Vilja

10 april 2011 17:08

Krya på dig brorsan! Nospussar från syrran!

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se