molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 26 mars 2011

Musse är bättre..

Av molleomusse - 26 mars 2011 17:52

..idag. Han var halt imorse och lite stel. På förmiddagen fick dom vara ute och leta godis i trädgården, det fungerade så bra utan att han haltade så han fick hänga med på en kort promenad. Elakt nog tog jag och gick förrbi bäcken vilket är Musses eldorado men han fick naturligtvis inte bäckbada.Bra för Musse att få en gåfot promenad med Molle lös.


Nu på eftermiddagen så har jag o Molle tränat på gärdet. Eller lekt med baktanke kanske är mer rätt. Vi hade skoj och tränade stoppsignal, inte knalla, apporteringstecken och lydnad...Jag får tänka mej för hur jag kastar bollbelöning åt honom för han slänger sej rätt upp i luften för att fånga bollen. Jag är rädd för att han knäcker ryggen.

Han är svår att lura men jag lyckades faktiskt idag. Jag satte honom och gick ca 100 meter och kastade en markering, sedan gick jag tillbaka och skickade på ett linjetag mot apporten. Molle var helt säker på att dummien låg där jag stod och kastade, antagligen för att han följde min tillbakaväg med blicken. Kanonbra för jag kunde verkligen utmana honom att lyssna på mej.

Just det är den största olikheten mellan Musse o Molle. Musse är envis som en åsna men på så sätt lär han sej av sina misstag. Molle går dit jag pekar och gör sällan fel, bra naturligtvis men jag får aldrig tillfälle att överbevisa honom att jag har rätt.


Tråkigt nog blir jag inte bättre i ryggen, så länge jag rör på mej och inte använder armarna så får jag inte så ont. Står jag still en längre stund, sitter obekvämt eller jobbar med armarna så blir jag knasig av värk. Så himla tråkigt att behöva säga nej till saker som jag tycker är roligt. Vi skulle behöva träna med andra men jag fixar inte det. Jag blir sur på mej själv för jag bär mej ofta dumt åt också, tex stod jag still och snackade med grannen en dag. Tjurigt envis stod jag still en timme och pratade och kunde knappt ta mej hem efteråt. Dumt...


Hoppas alla har en trevlig helg!!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se