molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 16 mars 2011

Sökträning med Emma

Av molleomusse - 16 mars 2011 17:24

Idag så åkte vi direkt upp i skogen, la ut ett sök, band upp hundarna och satt ute och fikade. Alla tre vuxna hundar skötte sej exemplariskt medans lillknasen klagade. SKA DET VERKLIGEN VA SÅ HÄR!!!! Han är så himla söt men det är bara att stålsätta sej så han inser att det inte hjälper att klaga. En duktig hund kan vara uppbunden så det måste man träna på. Jag hade gärna släppt honom...

Molle är fortfarande helt betagen i systersonen, tänk er en nybliven mormor som håller sitt älskade barnbarn för första gången. Den blicken har han när han kollar på Goblin. Musse är också snäll men inte fullt så imponerad.

Vi la ut massor av dummies på ett stort område och så fick hundarna jobba i tur och ordning.

 

Musse är så härlig för han verkligen älskar att söka. Han far runt som en lurvig boll och levererar in dummies på löpande band.

Zingo glömde bort att springa in till matte varje gång han hittade en dummie och kom bara när truten var full. Effektivt.. Jag gick ut och påminde honom med ett harkel varje gång han hittade en dummie och det räkte för att han skulle springa in med en i taget.

Molle fick hämta in tre stycken och gjorde det kanonbra så sedan band jag upp honom igen. Sluta i tid gäller för honom..


När det mesta var inne fick hundarna vila i bilarna en stund medans vi la ut igen. Goblin var med oss och kom med en dummie jag slängt ut. Jag fick den gärna av honom för han hade bråttom och hämta en till som han kollat in. Hjärtat smälter, å vad jag också vill ha en valp...


Zingo och Molle fick jobba igen eftersom jag tyckte Musse kunde få vila efter allt slit på första söket. Nu blev det knas med Molle men det var skönt att Emma var med och såg. Det är nåt konstigt han får för sej när jag skickar honom. Jag vet inte om han blir osäker på vad jag menar men han går inte från mej eller så går han några steg ut och stannar. Vi busade en stund och så skickade jag honom när han var en bit ifrån mej. Då lossnar det och han far ut och hämtar på en jättebra sätt. Nästa gång samma sak, och då höll jag imot i halsbandet en  stund och eggade honom samtidigt som vi gick framåt och då stack han ut igen. Glatt och med full fart, Jag tror verkligen att jag gör något som han är obekväm med, men vad? Jag får vara jättenoga med att aldrig låta honom vara kvar, "stel" vid sidan utan hjälpa honom ur det. Han fick bara hämta 3-4 stycken så bröt jag när han var nöjd och stolt över sej själv.

Zingo var trött också så Musse fick komma ut igen och leta dummies. Han blir aldrig trött när det gäller sökjobb...Jag hade med en frusen falukorv ut som jag tog småbitar ifrån och tinade i handen, resten av korven la jag på marken. Rätt som det var kom Musse med korven i munnen, han förssökte inte bita i den utan gav den till mej i oskadat skick. Typiskt Musse, han skulle aldrig stjäla av det han vet tillhör mej. Tänk om han kunde ha samma inställning till vilt....


Trevlig dag men sista timmen hade jag vrålont i ryggen. Jag kom knappt in i bilen när vi åkte hem. Alla grejer ligger kvar i bilen men nu kommer jag ihåg att jag har en halv muffins kvar därute som Emma bakat(eller) och jag inte orkade äta till fikat. Kanonbelöning för att hämta in allt från bilen alltså...Nu orkar jag äta upp den..

Musse sover och har glömt kvällsmaten, det tar på krafterna att jobba..

 

 
ANNONS
 
Tina

Tina

17 mars 2011 19:45

Hej! Vad ni är duktiga och tränar! Prova att få upp motivationen, med Molle, genom att lägga två sök,åt olika håll. Hundarna tycker oftast att det är lite roligare med "ny" mark. Skicka 2-3ggr åt ena hållet, sedan ett par ggr åt andra, sen ett par i det första igen. Då kan hundarna även söka samtidigt, fast åt varsitt håll ;-)Kram "Farmor"!

http://www.engsboda.se

 
Sarah, Pippi o Wilda

Sarah, Pippi o Wilda

18 mars 2011 20:21

Hoppas att ryggen är bättre. Pippi skulle nog också kunna komma o visa att hon har "hittat" korven men när hon ser att jag vet att hon har den skulle hon nog svälja den hel... Wilda tror att hon ska ha valpar så hon vill helst ligga i sängen o äta praliner just nu... Stolla...
Kram

http://flattar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se