molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 15 mars 2011

skammens dag...

Av molleomusse - 15 mars 2011 21:12

Jag borde få stå vid skampålen, jag erkänner hur jäkla korkad jag är och ångrar mej djupt och ska aldrig göra om det. Aldrig mer köra bil utan att hela framrutan och framdörrsrutorna är helt isfria. Jag hade skrapat på utsidan men fukten/isen satt på insidan så jag körde och Ronja skrapade insidan av rutan. Lite iallfall..Jag vet att man måste ha fri sikt och skrapa bilen i god tid, inte hoppa ut genom ytterdörren i sista sekunden och inse att bilen är frusen.

Det var alltså nykterhetskoll på vår lilla väg imorse. VEM är onykter en tisdagsmorgon? Jag var helt nykter och hade körkortet med mej. Det var bara att erkänna att jag inte hade några ursäkter och självklart skulle skrapa bilen riktigt isfri innan jag fortsatte åka. OM det finns någon lika korkad som jag så tänk er för. Förnedringen är total och naturligtvis hade det varit ännu värre om jag kört på något. Aldrig mer...


Efter den morgonturen så åkte jag till skogen med hundarna. Knappast någon kanonträning idag. Så enkelt det vore att ha ett gäng undulater istället. Eller vara helt utan djur. Det finns faktiskt folk som överlever trots att dom inte har flattar, eller retdrievers, ingen hund alls och inte ens en liten katt. Jag tror inte det är sunt, hur överlever dom. Behöver dom städa? Går dom promenader? Vad ägnar dom sej åt? Hur mycket pengar har dom kvar varje månad? Det övergår mitt förstånd.. jag som tänker som en man, är blondin och har flattar kan inte lösa sånna svåra livsfrågor.

Fast vissa dar kan man ändå fundera på vad man håller på med. Stå still i skogen medans hundarna hämtar in en massa tygpåsar som man gömt och glömt var dom hamnat. När dom små vovvarna inte vill hämta in mer så går man själv ut i skogen och försöker minnas var man kastade alla tygpåsar. Ha, inte en chans. Ett bra tips åt någon som tycker dummies är dyra. Leta där jag brukar träna, dom som ligger där är sånna som mina hundar ändå inte vill hämta. Antagligen VET bägge mina hundar var dom finns men tycker att jag behöver träna mitt markeringsminne, sökmönster och framförallt min näsa.


Nu ska jag se vad Cesar hittar på idag. Två hundprogram på samma dag. Massor att förfasa sej över och försöka hitta alla fel som görs. Jag skojar, jag tycker det är kul med hundtv OCH jag köper Härliga hund. Lika bra att erkänna allt på samma dag.

Kära gode gud. Imorgon vill jag ha hjälp med att inte synda. Om jag åtminstonde får hjälp första timmarna så ska jag försöka klara rresten av dagen själv.

Amen


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se