molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 14 mars 2011

Glad!!!

Av molleomusse - 14 mars 2011 18:06

Senaste tiden har jag barat låtit hundarna jobba självständigt. Markeringar går bra men Molles sök har ibland varit tråkiga. Jag kan bli så frutrerad men det är ju totalt meningslöst . Samtidigt som han travar runt i sökområdet så vet jag att han kan söka med full fart och med en jäkla iver och ha skitskoj.


Idag la jag ut ett jättedjupt sök, först 10 som ett vanilgt sök(100m) och så slängde jag ut ett antal längre ut . Jag trodde att ingen av dom skulle fixa att söka sej ut till dom längst bort men man måste ju testa. Dom närmast låg i en skogskulle och dom yttersta låg ute på ett hygge, dessutom med en bäck som dom skulle över. 200 m, Nja..


Jag tog ut bägge hundarna, ignorerade Molle och skickade Musse. Jag följde Musse med blicken och låtsades vara helt uppslukad av hans sök. Massor av beröm när han kom in med dummies vilket Musen tycker är tramsigt,men... När Musse hämtat in 3 och var ute igen så kände jag en Mollenos i knävecket.. Musse kom in med den fjärde och fick beröm och skickades igen. Då satt Molle jämte och försökte få ögonkontakt med mej. När den femte kom in så gick jag till bilen och ropade på hundarna och ville att dom skulle hoppa in. -VA, sa Molle! Ja då matte?? Inte en blick på honom utan bara,- hopp in i bilen.

Så tog jag dummiesarna Musse hämtat och kastade ut dom igen, hämtade båda hundarna eller rättare sagt, jag hämtade Musse och en tveksam Molle hängde på. Samma sak, jag skickade Musse flera gånger och ignorerade Molle. Vilken effekt det blev på Molle, han smög efter mej hela tiden, mycket inställsam. När Musse hämtat tre så vände jag mej mot Molle och sa fot. Skickade ut honom och fick exakt det jag ville. Han for ut som en raket och hämtade snabbt in dummie efter dummie. När allt närmast var hittat så sökte han sej ut på hygget och hittade dom längst ut. Inga problem..Han är så mysig för han blir verkligen stolt över sej själv, han smyger in med dummien och söker min blick och kryper nästan ur skinnet när jag berömmer honom. Sedan ut och hämta nästa med full fart. Det var så himla skönt att avsluta träningen när han jobbat länge och kanonbra hela tiden. Vi får jobba vidare på samma sätt så kanske problemet löser sej. Han är inte helt lätt att förstå sej på...


Imorgon ska jag jobba och det ska bli roligt. Träna också vilket är mindre kul. Jag får mer ont efter varje gång jag tränar och jag börjar bli smärträdd. Helgens nackvärk var inget bra, tur jag inte träffade någon mer än min man i lördagsmorse...


Ha en bra vecka!!
 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

15 mars 2011 07:31

Duktig Molle! Och duktig Anna! :))
Orkar du ses och träna imorgon, trots din egen träning idag? Jag är ledig hela dagen så vi behöver ju inte ses i ottan ;) Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se