molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 12 februari 2011

snö

Av molleomusse - 12 februari 2011 12:16

Igårkväll trodde jag att vi skulle få massor med snö men dagens inspektion blev att vi har fem cm. Helt överkomligt och träningsbart! Tänk om det kunde få vara så här nu varken mer eller mindre. ..

Nu ska vi till Vimmerby och köpa hundmat och sedan hem för att träna hund.


Efter besök i Vimmerby och inhandling av nya skogskängor så hoppade jag av bilen i kisa för att gå hem genom skogen med hundarna. Jag trodde dels det skulle vara plogat en lång bit av vägen och på stigen sista delen av vägen så var det ju bara några cm snö. Trodde jag efter att ha varit ute på vårat fält i morse.

Första kmerna så var det plogat sen var det 3 km där det var oplogat och minst 30cm snö, Himmel så jobbigt att pulsa men helt otroligt vackert. Lustigt att det kan vara så mycket nysnö i skogen och så lite på fälten framför huset.


Mina nya känger var bekväma att gå i, lite för stora men det är bra att kunna få plats med sockar. Jag bestämde mej snabbt eftersom det var 60% på Granngården, det var dags för nya eftersom jag klivit omkring länge i Ronjas gamla stallskor, minst 10 år  och jäkligt fula. Sorgligt nog så har dom sprukit i sömmarna så dom måste kastas, dom har varit jättebekväma..Dom nya har samma färg på skosnörena också, om jag inte byter ut det ena för att känna mej mer hemma. Tror jag gav 500 på rean för dom så dom bör väll hålla i ett par år iallafall. Nu behöver jag ett par nya jaktbyxor och en ny väst. Mina vanliga kläder sliter jag sällan på. Hemma har jag ALLTID jogginbyxor, i skogen jaktkläder och på jobbet personalkläder. 


Musse har slutat att vara orolig inne så löperiet verkar ha avtagit för den här gången. Kissfläckar från tiken står han och hänger över och han är lite pipig och orolig ute men inte helkorkad. Det var ett par dagar som vi stoppade en kudde i munnen på honom för att slippa höra gnällandet. Och spikade fast honom i golvet..Nejvars, jag tror inte han förstod själv vad som hände. En sak är ju att jobba som vanligt ute trots att det luktar tik, men att kräva att han ska ligga passiv inne utan att reagera på sina drifter är väl hårt tycker jag. Han har inte varit så bäng att han vägrat äta och han har sovit på nätterna. Det finns ju gränser för vad en tik är värd att offra sej för, det får nog vara en rejäl sötnos för att Musse ska strunta i maten...

Det konstiga är att Molle inte visat något intresse alls. Han kan ibland bli blixtförälskad på träningar och bete sej som han träffat tiken i hans liv. Oftast är föremålet för hans beundran inte speciellt intresserad tillbaka och jag ber tikägaren att nypa till honom om han kryper dit men det eggar honom bara att flörta ännu mera. Jag vet inte hur han väljer ut tikarna för han kan umgås med löptikar utan att vara bäng trots att dom visar intresse. Unga söta flickor som jag kan förstå är intressanta. Istället faller han pladask för någon gammal steriliserad labbetik eller en tjurig knähund.


Nu blir det tvn. Ha det gott!!


 
ANNONS
 
Annica

Annica

13 februari 2011 23:35

Kan jag komma ner och träna hos dig?? Här finns inga fält utan hundra meter snö *suck*

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se