molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 10 februari 2011

Onsdagsträning

Av molleomusse - 10 februari 2011 14:47

Kanonskoj att va igång lite grann med jaktträning. Igår åkte vi ut på måfå och stannade bilarna vid ett nytt kalhygge. Skitbra ställe tänkte jag, tror det går en större bäck igenom hygget också. Vi kollade vart vi skulle stå och skicka och så traskade vi till andra sidan och la ut fyra målområden. Spottade i nävarna och tog ut hundarna. Att vägen mellan skickplatsen och målområdet var svårframkomligt tänkte vi inte så mye på...Klart hundarna kan gå 100 meter rakt fram. Det kunde dom inte men det berodde inte på hundarna.

Musse först och han hamnade i vattnet eftersom isen gick sönder. Han fick kravla och simma sej iland på andra sidan och så fick han utstå massor av stoppande och omskick innan kom rätt. Tur han är tålig och tycker att livet som apportör är skoj.

Molle fixade linjen bättre , skuttade över bäcken och över ris och håler i marken. Som avslutning skulle han upp på en bergsknalle. Inte lätt. Efter hans tredje skick så slutade jag som tur var. Smart som jag alltid är insåg jag att har han varit samarbetsvillig tre gånger så behöver jag inte skicka honom tills han misslyckas..

Lite skamsen kände jag mej efteråt eftersom det är lätt att kräva mycket av hundarna och lite av sej själv. Nästa gång så får vi påminna varandra om att ta det lite lungt och inte stressa. Bättre att skicka två gånger max och ha någon bakom som kan slå nåt hårt i skallen när det blir vissla, vråla, peka och stressa på samma gång...Och att prata efteråt hur vi förare skulle ha kunnat göra det enklare för hundarna. Vi som vet var dummiesarna är tycker det är självklart men hundarna vet ju inte...Det får bli vårens stora utmaning, att försöka använda insidan av huvudet. Kanske testa att stå jämte någon med ögonen i samma nivå som hundarna har det och sedan bli dirrigerad 100 meter över stock o sten..

Goblin var med och fick komma ut en stund när vi gick och hämtade alla dummiesarna vi valt att inte skicka ut hundarna efter. Så svårt att motstå en liten valp men det är bara inse, han är Emmas och ska inte ha skoj och bli uppspelt av någon annan. Min roll är att vara snäll men jäkligt tråkig.


Granntiken löper(igen!!), Molle har hittills varit oberörd men Musse har lite svårt att koppla av och går runt och piper. Våra hundar är oftast lugna och tysta annars så min pipstresströskel är inte så hög. Säkert fattar han inte vad han gör så jag kan inte bli arg på honom. Han skäller när han hör en bil utanför och då brukar jag ropa på honom och ge ett sitt eller ligg komando tills bilägaren kommit in. Det är jättesvårt för honom att låta bli att skälla vid dörren men han lyder så länge jag är envis. När personen kommit in och tagit av sej får han gå och hälsa men då är oftast det roliga slut. Det är vrålskällandet som är skoj och att få stå vid dörren och trängas. Jag har försökt med samma taktig med löppipet men det fungerar inte. Det är nog bara att stå ut..


Hoppas alla mår bra och får en kanon helg trots det jäkla vita som hamnat på marken.

 
ANNONS
 
Annica

Annica

11 februari 2011 09:35

Träningsambitionen är nu nere vid NOLL efter att det vräkt ner snö....

http://www.ryegates.se

 
Ingen bild

Emma

12 februari 2011 08:05

Någon sorts planering innan nästa träning vore ju att rekommendera... Men jag kan ta med lite fikabröd så "tränar" vi Goblin först och har tid att lägga upp träningen ;)
Och tempot när jag springer är egentligen inte så svårt att hålla koll på, jag har en GPS-klocka som ger mig km tid direkt...Det svåra är att hejda mina ben när "de" vill springa för fort...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se