molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 7 februari 2011

Sjukgymnastik

Av molleomusse - 7 februari 2011 19:33

Idag har jag och min kropp varit hos en ny sjukgymnast. Han konstaterade att hela min kropp är sned, att alla kroppens muskler, muskelfästen och senor är inflammerade. Att jag gått och vridit mej för att undvika smärta och på så sätt fått ännu mer ont. Att jag är överrörlig och bla bla..Vi har en långsiktig plan(eller han har) på hur allt ska byggas upp igen, först dra ut alla muskler och sedan stabilisera dom. En muskelgrupp i taget, nu är det höftpartiet som gäller. Jag är helt inställd på hur jävligt det kommer bli och att det kommer ta tid. Förut har alla koncentrerat sej på att mildra värken men nu jäklar är det slutdaltat. Jag skulle behöva vara hemma helt från jobbet ett bra tag och inte göra något med armusklerna men jag kommer jobba tre dar i veckan. Och jag har lovat att stanna hemma om det är för ont eller om jag blir sjuk. En förkylning triggar upp inflammationen och då får jag inte belasta kroppen alls. Jag har även lovat doktorn(som var med idag) att säga till om jag börjar må psykiskt dåligt. Jag vet att han har rätt, det kommer vara tufft att gå från min vanliga värk till något ännu värre som på lång sikt kommer bli att jag får mindre värk.Nacken kommer aldrig bli bra men resten av kroppen kan bli mye bättre.

Men, jag är helt inställd på att följa planen och inte göra varken mer eller mindre. En mils promenerande om dagen, tänja vissa muskelgrupper 5 gånger dagligen osv. Sjukgymnastik 2 gånger i veckan.

Efter att ha gått igenom kroppen så skulle jag få första passet av sjukgymnastik. Fy attan vad ont det gjorde trots att Micke inte tog i speciellt mycket. Tårarna rann och jag svor mej genom hela passet. Får se om jag tar mej ur sängen imorgon men det måste jag ju om jag ska hinna gå en mil som avtalat...


Se nu till att röra på er ordentligt och sträck ut alla muskelgrupper. Gör det ont så ta tag i det genast och snedbelasta inte kroppen för att undvika smärta. Har du en skada så vila.

Ha det bra!!!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

8 februari 2011 07:52

Jobbigt med smärtsam sjukgymnastik men du får trösta dig med att det blir bättre så småningom. Och vilken tur att du, trots allt, får vara ute och gå med de svarta sjukgymnasterna :)
Vi ses imorgon! Kram.

 
Ingen bild

Nina

8 februari 2011 16:13

Oj,oj,oj vilken kämpe du är!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se