molleomussemilan

Alla inlägg under januari 2011

Av molleomusse - 9 januari 2011 10:34

Förra inlägget var bara trams. Fast skoj att skriva..Och så hittade jag en massa roliga smilisar och det blev ännu roligare. Jag fick höra att det var skittöntigt men det var ju det som var meningen! Jag tror att ni som känner mej tog det som "nu larvar hon sej igen, suck". Eller så insåg ni att jag driver med mej själv och min mesighet till hundarna. Jag har svårt att vara konsekvent och behandla hundarna som hundar, ibland. Oftast lyckas jag nog rätt bra. Det får stå kvar iallafall.


Idag ska jag städa bort alla julsaker. Så skönt att slippa allt. Det är trevligt med allt över julhelgen men nu är det bara dammigt och skitigt och har förlorat sin charm.


Henrik är på väg till Vadstena igen. Tråkigt att han bor borta men jag är glad för att han trivs. Jag är orolig för att han inte lyckas vända dygnet rätt igen. Han har varit uppe hela nätterna och sovit till två på dagarna. Otroligt.


Idag ska jag försöka träna lite. Om jag kan hitta ett ställe där det inte är skithalt eller en jätteskare på snön. Lydnaden kan vi åtminstonde fila lite på.


Ha det bra!!

ANNONS
Av molleomusse - 6 januari 2011 15:56

Jag hade bestämt mej för en riktigt lång promenad idag och så fick det bli. Jag kände mej som en martyr när jag tog på mej, jäkla snö!! Mina promenadkompisar därimot tyckte vädret var toppen och livet var skitkul. Riktigt skoj flatväder..


-Matte, det har kommit mer snö. Jippi!!  

- Förädare, sa jag. Snön är skit!   

-Nej, det är kul. Kolla här, kör man ner näsan så hittar man en massa kul. 

-Musse om du gör så där så börjar du snorta igen!  

-Kolla här vilka snöflattar man kan göra om man rullar sej!! 

-Du blir snöig hela du!! En vit flatsnögubbe. (fniss)  

-Kolla här vilka jätteskutt jag kan ta, 

 Musse kan inte skutta lika fort som jag.  

-Kan jag visst det, kolla in mej, matte!   

-Hejja Musse! Sätt fart nu så hinner du nog ikapp honom.  

-Han hinner aldrig ikapp. OOOh vad halt det var här. Tvärstopp rakt in i snödrivan.  

-Nu är jag ikapp dej, Ha, OOOps, jag hamnade visst över dej Molle.  

-Så går det när man älskar snön. Busar!!  

-Visst är det en toppendag, matte?  

-OK,lite roliga är ni. Men snön är skit!!  

-Ja, snön är skitskoj!  


-hm, hur ska jag ta mej ner för berget!  

-AKTA DEJ, MOLLE. Ramla inte..herrejösses slog du dej??  

-Såg du matte, jag bara gled ner utan att kunna stanna..Häftigt!  


-kolla matte. Det kommer någon. Vi skuttar dit och hälsar.  

-Nej, ni stannar här. Kristina är hundrädd.  

-Va, rädd för en flat?  

-Sköt er nu så man slipper skämmas.  

-Men, det är bättre vi skuttar dit och talar om att vi är snälla.  

-Nej nu ligger ni i snödrivan så Kristina kan passera utan att vara skraj.   

-Vi får väll vifta på svasen? Lite? Hallå, vi är jättesnälla!!  

-Hörde du matte, hon sa vi var duktiga..  


-Kolla in kossorna matte. Dom vill jag träffa.   

-Nej, inte in i hagen, HIT!! 

-Aj, vad var det som hände. Slog blixten ner??  

-Du var olydig och sprang på staketet, elstaketet. Så går det.  

-Kan staketet slåss? Jösses vilken smäll, häftigt. Ska testa igen.  

-Dumsnut, kom nu.  


-Vänta, jag sitter fast i snön. Hur ska jag ta mej upp??  

-Jag kommer Musse. Oj, nu sitter jag också fast. Hur ska vi ta oss upp ??    

-Jag kommer inte att hjälpa er. Skyll er själva. Vad skulle ni ner i diket o göra?  

-Pust o stön, Molle om du går först så följer jag i dina spår. Det är mycket jobbigare att gå sist...  

-Ok, jag går först.  

-Korkad lillebror, så lättlurad han är matte!  

-Musse du är så lat!!  

-Nu är vi snart hemma igen. Visst har det varit skoj matte??  

-Lite småskoj, men Molle vad gör du???  

-Kolla matte vilken fart jag kan få upp, jippi!  

-Flatryck? Är ni inte trötta?  

-Ska kolla om jag kan få fart på Musse också. Halloj, Musse. Du kan inte ta mej!  

-Kan jag visst det.Fasen va snabb han är!!  

-Nu går vi in. Kom här tokstollar. Bromsa!!!  

-Shit vad halt det blev på köksgolvet med snö under fötterna.  

-Om man går in så behöver man inte välta köksbordet. Kom här så jag får ta av västen på dej Molle.  MOLLE?!?  

-Jag orkar inte matte, det är så skönt här i korgen..Får sova med västen på.  

-Hur kan man somna en minut efter att man kommit hem? På rygg i korgen?  

-Jag är en flat som kan konsten att njuta av livet! Gud så skönt det är här. Väck mej till middagen! GÄSP..  


-Jag vill ha middag nu, eller godis. Matte kan vi träna lite?? Men gott godis. Kolla kylen, finns det kykling?skinka? Jag kan skälla, eller hoppa.  

-Nej du Musse. Du får klara dej utan. Men jag ska dricka kaffe! Gå och lägg dej!    

-Ska jag sova medans jag svälter? Magen kurrar..  

-En skinkbit då, sedan vilar vi.  

-Japp, men du glömmer inte middagen??  

-Jag antar du påminner mej?  

-Jag ser det som min plikt. Ska kolla om det finns någon tvätt oxå. Vad skulle du göra utan mej, matte?  

-Snälla Musse. Det är ren tvätt.    

-Men, den låg på golvet i Henriks rum.  

-Nu dricker vi kaffe och vilar oss. Sötis. Kom här.  

-Visst hade vi det mysigt på promenaden??  

-Ja  

-Trots den skitiga snön?  

-Ja.  

-Trots blåsten?  

-Ja. Musse. Det var härligt.    

-Flattväder är alltid härligt.  

-Du är klok som ett litet troll, Musse!!  

-Japp, jag är värdens bästa.   Fast Molle springer fortare..  

-Vi talar inte om det för honom...  

-Nu ska jag sova en stund. Säkert att det inte finns något jag kan hjälpa dej med?  

-Påminn mej om middagen om ett par timmar.  

-Jag lovar. Det glömmer jag inte!    

-Jag tror dej...  


Hoppas alla andra fick en mysig promenad i snöblåsten också!!  

ANNONS
Av molleomusse - 2 januari 2011 12:57

Nyårsafton firades som alltid med samma goda vänner. Hundochjägarfamilj så det blev ganska mycket hundprat. Imponerad blev jag över att dom har en drever med husregler, som följdes. Drevrarna brukar inte vara så lätta att dressera eftersom deras styrka är att kunna jobba självständigt. Jag vet eftersom jag är uppfödd tillsammans med ett antal drevrar. Vi får tacka för god mat och trevligt sällskap och variationen mellan mysbelysning och tända lampor var ett spännande insalag på nyårsfirandet!! Får sända ett tack till elbolaget också..


Mina hundar fick vara ensamma vid tolvslaget och det är ju alltid lite smånervöst. Är vi hemma så är dom med vid fyrverkeriet utan att stressa men ensamma vet man ju inte hur dom reagerar. Vi hade tänt i huset och radion på för säkerhets skull och jag tror att dom inte uppfattade allt för mycket av firandet.


På nyårsdagens morgon kollade jag min blogg och såg att Annica grattat på födelsedagen. Tja, nu har hon blandat ihop mej med någon annan tänkte jag. Stackars Annica som börjar bli gammal och snurrig..Öpnnade facebook och fick ytterliggare grattis hälsningar. Det tog ett bra tag innan jag insåg att jag, i min profil, sagt att jag var född 1/1 1910. Trevligt var det iallafall att få en massa grattis. Dom värmde lika mycket som om jag fått dom på "rätt" dag.


Igår tränade vi lite apportering. Viktigt eftersom allt man gör på nyårsdagen kommer man få göra mycket av resten av året. Jag kan inte påstå att det är någon charm i att träna i snålblåst, minusgrader och snö men jag är uppfödd med en skrockfull mamma och vågar inte trotsa ödet. Det lilla vi gjorde fungerade bra men jag har svårt att tänka ut övningar som det är någon större mening med i snön. Barmark önskas, tack!


Idag så traskade vi vår vanliga runda. Inte i skogen utan över ängarna runt vårat hus. Hundarna var hela tiden nära oss men fick springa fritt innom inkallningsavstånd(max25m). Plötsligt ser jag att dom var på gränsen till för långt bort och ropade. Molle stannade men Musse? travade iväg. Det tog ett par sekunder innan jag insåg att Musse var hos oss och att det var en stor, svart gris tillsammans med Molle. Ingen liten utan en jättebamsing. Fy, vad rädd jag blev att han  inte skulle lyda utan jaga efter grisen. Grisen sprang sakta mot skogen när jag vrålade men han var snarare förbannad på Molle än rädd för honom. Jäkla odjur, dom är banne mej inte speciellt skygga när dom är ute på en äng mitt på dagen utan att rusa iväg när dom hör att det kommer folk. Vi var nära honom och Molle var jättenära och grisen verkade inte speciellt bekymrad för det.

Molle vände och kom tillbaka till oss vilket var tur för honom av flera anledningar. Hade han jagat iväg så hade han antingen mött en arg gris, eller så hade han tröttnat på grisjakten tillslut och kommit tillbaka till en förbannad matte...

Jag vet precis hur långt han kan vara ifrån mej för att säkert komma på inkallning. Jag vet hur han beter sej när han får grisintresse och då är det stadigt fot som gäller. Vi håller oss till dom reglerna, alltid. Men, det är ändå läskigt med honom eftersom han tycker grisarna är skitskoj. Betarna, storleken och orädslan hos dagens gris fick mej att inse att vi nog ska skaffa ett pansartäcke åt honom. Och hålla oss till reglerna ändå...


Nu kommer barnen och hundarna hem från samma promenad vi gick på förmiddagen. Jag ser två reflextäcken komma mot huset. Skönt...Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se