molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 24 januari 2011

Tråkmåndag!

Av molleomusse - 24 januari 2011 19:59

Idag har jag kollat igenom alla gårdgens filmer(mer än det på bloggen) och har konstaterat massor. Nyttigt..Jag agerar verkligen inte som jag borde alla gånger.  Det är mye på minussidan men även sånt som är på plus. Bara att ta tag i och gå vidare.

Plussidan är: hur enkelt det är att jobba med båda hundarna samtidigt. Dom har verkligen lärt sej att vänta när jag säger andra hundens namn och agera på sitt eget namn. Jag kan ha båda jämte mej vid markeringar och skicka en hund och det behöver inte vara den som sitter närmast mej. Jag tror det kan vara nyttigt att träna så delvis om man har fler hundar. Det finns en viss konkurens för båda vill ju jobba men dom lär sej också att stressa av när jag vänder mej ifrån dom.


 Musse fuskar på linjen när han tror han vet vart han ska. Det är nåt vi får jobba massor med. Tvinga honom att inse att han tjänar på att samarbeta. Musse har en härlig attityd, blir det fel så kommer han tillbaka och försöker på nytt. Så länge man inte själv blir irriterad..

Molle kan vara tråkig och hitta på egna saker. Men han gillar inte att åka i kopplet tillbaka till "skickplatsen" vilket händer då och då. Lustigt nog så kan en dummie vara helt omöjlig att hitta tills jag tröttnar och stövlar ut efter honom. Trots att jag faktiskt bara håller honom i kopplet eller i pälsen och han får gå själv så kan han tjuta som om jag misshandlar honom. Vi går tillbaka och jag skickar igen och det slutar ALLTID med att dummien är i handen några sekunder senare. Olika hundar som man får agera olika med.


Matte då, den värsta av alla inblandade..Helt klart så får det bli silvertejp på promenaderna i fortsättning. Hur kan jag tillåta mej att jollerprata med hundarna, på film dessutom? Pinsamt

  Husse mespropp!

MEN, hundarnas husse är faktiskt mye värre än mej. Johan kan ha en ylande Molle hängande i kläderna och en morrande busig Musse hängande i en leksak, samtidigt. Johan biter sej i läppen och pratar bebispråk med dom och låter dom hållas tills jag tröttnar på leken. Sluta säger jag, OK säger Johan och tar leksaken från Musse och håller den över sitt huvud tills båda hundarna stormskäller. Då får dom leksaken!! Dressyr av husse på hög nivå...


Ha det jättebra!!

  gänglig Molle, ett år. Så rolig han ser ut...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

25 januari 2011 07:42

Jollerpratet får du verkligen sluta med ;)). Att husse alltid är "bäst" (läs värst) på hunduppfostran kan även jag skriva under på, men de vill inte riktigt tro det när man talar om det för de.... (fast allra "bäst"(dvs värst) är faktiskt min far, där kan man verkligen snacka om att befästa fel beteenden...)Kram.

 
Helena & co

Helena & co

26 januari 2011 09:38

Stackars vå husse han letar febrilt efter nån tävling där han och Vilja kan ha goda chanser att vinna......ta in så många dummis som möjligt på kortaste tid, ta gärna två eller flera samtidigt om du kan ;) Men han har ännu bara hittat tråkiga WT och jaktprov som kräver lydnad, fotgående och sånt tjafs ;) Blev så inspirerad av dina filmen att jag gick ut och körde långa linjetag med mina tjejer (och filmade samtidigt)! Nu ska jag iväg och träffa Karin, Wilma och Miso för lite apporteringsträning. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Emma

27 januari 2011 12:17

Zingo har blivit tjock! Eller tung i alla fall, så nu måste vi komma ner till er och köra långa linjetag och annat jobbigt så han kommer i form igen. Ska bara jobba hela helgen först...

 
Annica

Annica

27 januari 2011 19:50

Hehe, tänk vad rolig hundarna tycker Johan är :))) Jag tycker inte du jollrar lika mycket utan är betydligt mer tydlig!! Jag vill ha fler filmer Anna... Vill du vara med på ökl-kursen i april?? Kolla bloggen ;-)Du kan bo hos oss, det ska Jessie, Ulle och Kicki göra!Trångt men kul :)

http://www.ryegates.se

 
happy new year 2018 sms

happy new year 2018 sms

23 december 2017 06:12

Happy New Year 2018 Brings Lots Of Sucess. We Have World Best Collection Of Happy New Year Images 2018 HD

http://new.e-2-d.org/2013/09/23/happy-new-year-201

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se