molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 23 januari 2011

Vinterapportering

Av molleomusse - 23 januari 2011 23:14


  Första skicket, jag har lagt ut bakvägen så Molle har inte en susning om vart han ska. Det blir lite krånglig väg men det var meningen. Jag vet inte varför visselpipan inte hörs på någon av filmerna.

  Nu skickar jag mot känt målområde och skippar bäcken.

  Musse är underbar, han tar aldrig två annars och vet nog att det inte var så bra..


  Matte är chefen men himla korkad!! Stackars Molle.


  Här har jag kastat en dummie som hundarna ser och den får Musse hämta. Dom Molle hämtar har vi lagt ut i smyg. Dom syns så himla bra på filmen men jag tror inte Molle ser dom så bra.

Jag vet om att jag tjattra för mycket falsettspråk med mina vuxna hanhundar, det låter illa men jag jobbar på det. Speciellt när Molle ska komma utan att apport, jag tror faktiskt att mitt tjatter stör mer än hjälper honom. En visselsignal hade räckt.

Jag stöttar med för mycket UT men jag vill att dom är vana vid att jag menar att dom ska fortsätta springa. Vill jag ändra riktning så blåser jag först.Hör dom UT så är det bara att springa på. Det tar jag bort sedan mer o mer för att bara ropa när jag ser en tveksamhet.

Musse ser ut som han ska få stryk när han kommer in med två dummies. Han överdriver rejält eftersom han aldrig får en tillrättavisning än gång. Skulle jag nypa till honom så är det lika bra att gå hem sedan för då skulle han sluta jobba. Fördelen med att ha 2 hundar som inte reagerar på samma sätt. Det som fungerar på den ena går inte att göra med den andra. Men det är ju skönt att se att han verkligen inser att 2 är inget bra att ta med sej.

Ibland har vi med oss godis men det är ingen nödvändighet. Dom får ju inte gottis när det verkligen skulle komma utan när dom har kommit in och lämnat av. Varför godis då??För att dom är söta och snuggar....


 
ANNONS
 
Helena & co

Helena & co

24 januari 2011 12:18

Åh vilka härliga filmer, så roligt att se hur duktiga de är och följer mattes ropande trots att de hellre vill nåt annat!! Och så härligt att höra din röst, längtar faktiskt lite efter dig då, ja kanske till och med ditt "låtande" på natten ;) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

24 januari 2011 13:22

Jädrar vad skoj med film!! Jag tycker ni är jätteduktiga. Musse är ju bra härlig när han liksom råkar få med sig två... Molle lyssnar ju jättefint och tar tecken bra trots långa avstånd. Och längden på dirigeringarna är det inget fel på!!!! Skitbra :) Och visst lär man sig mycekt av att se sig själv på film som förare...

http://www.ryegates.se

 
Jessica Gnista & Sota

Jessica Gnista & Sota

24 januari 2011 16:11

Anna, vad duktiga ni är alla tre. Jätte roligt att se :)

http://www.skeppartorps.se

 
Ingen bild

Emma

24 januari 2011 16:33

Vad avancerat med film på bloggen! Själv nöjer jag mig med bilder... Vi måste träna snart! Jag blev ju jättesugen nu när jag tittade på filmerna. Och de var jätteduktiga båda två! Musse kanske har sneglat lite väl mycket på Zingos "effektivitet" när det gäller dubbla dummies... Kram!

 
Helena & co

Helena & co

24 januari 2011 17:43

Jaaa det MÅSTE ni göra!! Hälsa på alltså! Här finns alltid en bädd över nånstans om ni behöver boende ;)

Vilja hälsar till Musse att hon också "råkade" få med sig två dummisar idag när matten blev inspirerad av dina filmer och körde lååånga linjetag (utan spår) med båda tjejerna ;)

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se