molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 22 januari 2011

Valpplaner

Av molleomusse - 22 januari 2011 21:22

Jag tjatar massor om valp och är jättesugen. Beslutet just nu är att vänta ett tag till men jag vet vad jag vill ha. Flat är självklart, svart och hanhund är också självklart. Jag är ganska klar över vilken typ av flat jag vill ha också. Och vad jag kommer att akta mej för...

Men..

Jag vill få mer erfarenhet från svårare kurser och jakter mm nu när jag har två hundar som fixar mycket men fortfarande kan utvecklas. Jag tror det är en bra grund när nästa hund kommer hit. När vi köpte Musse så hade jag erfarenhet från ett helt liv tillsammans med hundar men apporteringen var helt ny. Jag "fastnade" ju direkt men första tre åren med Musse och Molle var det ju enbart NKL som gällde. Jösses vad mycket jag gjort galet av oförstånd och som jag fått träna bort. Så mycket jag gjort annorlunda om jag hade haft hela bilden framför mej...OCH så mycket som gått bra bara för att jag har två bussiga hundar som hjälpt mej. Ingen av dom är förstörd under vägen så jag har möjlighet att få ta del av ytterligare kunskap så att huvudmålet är att utveckla nästa hund hela vägen fram till en bra jakthund. Och att jag är helt säker på vilka metoder jag vill använda för att nå dit.

En sak som jag är helt säker på och som gör att jag skulle kunna köpa en valp nu är att första året ska valpen bara få lära sej vara hund. Farbröderna MusoMoll får vara förebilder och lärare i hundkunskap. Farbror MusoMoll kan massor av bra saker att förmedla som jag kommer att ha nytta av. ..Båda två är stabila och trygga hundar som jag anser vara bra idoler för en liten valp.

Men det är första årets baskunskap, sedan är det ju allt annat som man måste tänka till om. Det bästa sättet för just mej att träna en hund. Och äga en hund...Jag har nog en ganska klar uppfattning om vad jag tror en hund mår bäst och är lyckligast med.

Så är det ekonomin med ytterliggare än hund och allt som blir krångligare. Dom hundar jag redan äger ska inte få det sämre bara för att jag vill ha en valp. Så vill jag vara hemma så mycket som möjligt så sommarsemestern får jag skippa i år. Eller åtminstonde en stor del av den så jag sparar semesterdagarna till valpköp.

Så är det skoj att följa andras valpar ett tag för att se resultatet...Man lär sej massor av det också!!

Så här söt ska valpen vara iallafall..   Molle   Musse   Och Musse och Molle
 
ANNONS
 
Sarah, Pippi o Wilda

Sarah, Pippi o Wilda

23 januari 2011 21:44

Tycker att det du skriver låter väldigt sunt. Planera i god tid o lyssna mer på din egen hjärna o hjärta än alla andra :) Vi väntar med spänning på vad det blir för filur som kommer att flytta till Kisa i framtiden!
Kram

http://flattar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se