molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 20 januari 2011

minus igen

Av molleomusse - 20 januari 2011 09:07

Jag som hoppats och trott på en vår. Mycket av snön försvann men  nu är det isigt istället.

I tisdags var Goblin här.  Mina hundar fick vara på övervåningen instängda vilket dom klagade över från början. Dom brukar inte reagera såhär men troligtvis var det för att dom hörde Emma vilket brukar vara träningsdags. Säkert kände dom lukten av ny hund också.  Jag fick gå upp och säga ifrån och då var det två ursäktande blickar jag mötte..

Zingo var i bilen så det var bara jag och valpen i flera timmar. Ja, så Emma förstås...Så gullig han är och så mysigt med valpdoft. Han plockade åt sej en boll som helst skulle vara i ansiktet på oss, inget springa iväg med sin skatt. Hoppas det håller i sej så han fortsätter att visa det han hittar för sin matte.

Mot slutet när vi skulle gå ut och kissa så fick Musse komma ner. Han kollade in valpen och sedan brydde han sej inte så mycket. Molle fick komma ner kopplad för att det inte skulle bli spring ute. Det var inte heller några problem så Goblin följde med oss in några minuter till. Musse fortsatte med att vara snäll men utan att bry sej. Molle la sej i korgen och Goblin gick dit och la sej brevid till Molles stora lycka. Ögonen tindrade på min stora bamse, så härligt att se att båda hundarna var snälla utan att överdriva. Jag vet inte vad jag väntat mej från Molle, kaninkattblicken hade inte varit nåt bra...


Igår satte vi igång med träning igen. Jag kastade några korta markeringar åt var och en på ett ställe. Tog med hundarna därifrån och smög samtidigt ner två dummies på marken. Så gick vi därifrån och stannade och kastade markeringar till höger och vänster. Så fortsatte vi och upprepade markeringarna. Så gick vi några meter till och stannade. Skickade ut varochen på linje mot det första stället, förbi markeringskasten alltså. Båda hundarna gjorde bort sej var sin gång genom att tveka, stanna vid kastställena. Vi började om och då var det inga problem.

Det gäller att lyssna och inte bara dundra iväg...Vi fick ta ett snack om detta slarvbeteende. Jag påpekade att hade jag velat få in vilken apport som helst hade jag skickat på ett sök. Nu var det raklinje som gällde. Molle ansåg sej lurad men det skulle jag inte lyckas med igen. Musse tyckte att den dummien som hamnat i bäcken borde komma in först. Den hade kunnat flyta iväg annars. Han ansåg alltså att jag hade felprioriterat skicken.

Vi gjorde om övningen på ett annat ställe och nu gick det inte att luras längre. Även Musse ansåg att han lika gärna kunde springa och hämta den jag ville få in. Men självklart hade det gått bättre om Musse själv fått bestämma...


Ha det bra!!

 
ANNONS
 
Sarah, Pippi o Wilda

Sarah, Pippi o Wilda

22 januari 2011 18:10

Det går alltid bäst om Musse får bestämma ;) Mysig med lite valptid <3 Kommer ni till Söderköping för lite lydnadsträninge snart?
Kram

http://flattar.wordpress.com

 
Annica

Annica

22 januari 2011 19:18

Klar Molle e go, väldig skillnad med katter och kaniner och annat otyg om man jämför med en liten artfrände ;-) Okej då, lite skönt ska det bli med vår!!!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se