molleomussemilan

Alla inlägg under december 2010

ANNONS
Av molleomusse - 15 december 2010 20:00

Dagen har gått över förväntan bra trots att det är onsdag. En riktig skitdag mitt i veckan!! Hundarna får ingen riktig promenad, jag får ingen lång rast och är ensam på jobbet. Tursamt har vi en trevlig argentinsk AT-läkare som kommer in till labet ibland och förnöjer tillvaron. Jag lär honom så mycket östgötska jag kan, skoj med någon som ska träna på svenskan och hamnar i östergötland. Stackarn har nog inte insett hur fult vi talar och att det är dumt att härma oss.


Chattade med Nina häromdagen och talade med Emma idag och efter det så fick jag nästan träningsångest. Har inte träffat någon av dom på över en månad och jag saknar våra träningar..Jag vill inte ha mer snö nu utan barmark så det går att göra nåt vettigt. Tänk om det kommer vara vargavinter fram i april, hur överlever man??


Jag har googlat på flat idag och läst en massa tänkvärt. Ibland undrar man varför man krånglar till det och köper en flat men läser man andra flatägares beskrivningar på sina hundar så inser jag varför jag har fastnat för rasen. Det är inte den enklaste och smidigaste hunden men den härligaste! Jag tycker om nästan alla hundar och vissa andra raser skulle jag kunna tänka mej att äga men flaten passar mej som träningskompis och flaten passar oss som en del av vår familj. Jag gillar deras inställning till livet, allt är skoj och trivsamt bara man får vara med och delta i aktiviteterna.


En annan sak som gör mej så himla glad är när andra beskriver just sin hund som värdens bästa. Jag läste i facebook om en busig unghund som trasslade till tillvaron, det var så mycket kärlek i inlägget trots att det var beskrivning av en liten odåga. Alla hundar borde få vara värdens bästa för sina ägare!


Nu är onsdagen snart slut. Härligt imorn är det torsdag!!

ANNONS
Av molleomusse - 12 december 2010 22:08

Idag öppnade jag min hemmamail och fick se att vi fått ett mail där vi var första och andra reserver. Konstigt att det skickades till min hemmail när jag i anmälan skrev jobbmailen och det var dit bekräftelsen kom. Nu spelar det ju kvitta eftersom vi inte kunde åka men visst är det lite humor i det hela? Att lyckas med att bli reserv även i lydnad är en bedrift, med bägge hundarna desutom.Vem slår det??

Svinkalla hälsningar från ReservAnna

Av molleomusse - 11 december 2010 18:21

Idag har han fått följa med på långprommis med massor av pulsande och det märktes inget konstigt på honom. Hade han varit halvdålig på nåt sätt så hade han nog gått vid mej men båda två flög omkring som tornados i skogen..Nu snortar han bara till nån enstaka gång så antingen var han förkyld eller också tror jag på Helenas teori om att något fastnat i luftvägarna. Lättnaden är stor, förra helgen trodde jag att han var rejält sjuk. Jag har verkligen kollat honom idag om han flåsar eller verkar vara lite tröttare än vanligt, det är ju så vanligt att man inte ser några sjuktecken på en flat förens det är för sent. Fullt ös medvetslös. Jag hatar tanken på att han fyller sex år snart! Om två år är han en gammal flat, våran älskade Musse...


Jag trodde det skulle bli en grusvägspromenad idag(eller isgate) men jag upptäkte efter en km att en skogsväg var plogad, himmelriket att slippa oroa sej för att bli påkörd och skoj för hundarna som kunde springa av sej. Synd att jag inte tog med kameran för det hade kunnat bli massor av bra bilder på två tokstollars framfart i snön. Ska komma ihåg den imorgon om det går att gå ut med tanke på extremkylan som ska komma. Roliga såg hundarna ut sista biten hem eftersom dom hade mängder av snö som fastnat i pälsen.Lustigt att det blir perfekta runda snöbollar som hänger överallt.


Jag trodde det inte gick att bli bortlottad på lydnadsprov. Vi anmälde oss till tävlingen imorgon och jag fick ett mail om att dom tagit imot  anmälan. Så frågade Sarah om jag fått något PM vilket jag inte fått men tänkte sedan att det kanske var mailet som var PMet. När Musse blev sjuk så insåg jag att vi inte kunde åka med någon av hundarna med tanke på smittrisk så jag har inte brytt mej om att ta redan på startider osv. Igårkväll så ringde en tjej och sa att vi fått reservplatser om vi ville starta. Det var en hel del strykningar så båda hundarna kunde få en plats. Jag tackade nej och förklarade att hundarna var sjuka men frågade om pengarna kunde stå kvar tills nästa tävling. Det gick bra trots att vi tackade nej till reservplatserna, jättsnällt. När jag lagt på så blev jag fundersam. Hur kan vi stå som reserver på en lydnadstävling??Det blev ju kanon för oss eftersom jag trodde jag skulle missa anmälningspengarna så jag klagar inte. Men ändå, är det nåt nytt??


Trevlig lördagskväll!!

Av molleomusse - 10 december 2010 21:14

Musse har varit pigg idag och bara snortat vid nåt enstaka tillfälle. Jag har busat upp honom för att se om han orkar och om han börjar hosta eller snorta när han blir lite flåsig . Det var inga problem  så jag tror att det är en förkylning som börjar ge med sej, Eller trodde tills han spydde upp middagen  för en halvtimme sedan. Vi fattar ingenting här hemma, han är varken helt ok eller sjuk.

Febertermometern är INTE kul enligt Mumsen och det är inget trevligt att få gapa medans matte lyser ner i magen med en ficklampa. Personlig förolämning av värsta sorten, möjligtvis är det lite bättre än att klippa klorna. Han är så rolig för han blir faktiskt tjurig, han blänger på oss och går och lägger sej i korgen efteråt. Med rumpan mot vägen och tassarna under magen så vi inte får för oss att förnerdra honom ännu mera...


Just nu så är han glad för Ronja har kommit hem och dom ligger och sover i Ronjas rum. Jag vet inte varför Ronja är så trött men hon var borta inatt så det kanske är en ledtråd. Hon kom hem för en timme sedan och mumlade nåt om att hon aldrig varit så trött förut och så förklarade hon för Musse att skulle han följa med in på hennes rum så fick han stanna där resten av natten. Det blir en rolig natt om Ronja låst sin rumsdörr och somnat med öronproppar, När Musse bestämmer sej för att han vill ut ur rummet så buffar han nämligen på dörren tills någon släpper ut honom. I timmar kan han stå och buffa, jag har faktiskt testat en natt om han inte skulle lägga av till slut. Tre timmars tortyr för mej blev det av att höra dunk dunk dunk, fem minuters tystnad och så dunk igen.(Det var efter den natten som jag fick reda på att Ronja sover med öronproppar)

Jag skulle lära honom att det inte var någon ide att dunka när alla sover för det är ingen som öppnar åt honom.

Jag lärde honom istället att efter tre timmar så kommer en sur matte och öppnar så det är bara att vara ihärdig och dunka på...


Trevlig fredagskväll!

ps jag röstar på Minna.

Av molleomusse - 9 december 2010 16:48

Musse fortsätter att då o då snörvla en stund. Inget som rinner från näsan, ingen feber, inget nere i halsen så långt jag kan se. Jag testade om han kunde spåra en köttbulle genom huset och det fixade han men jag antar att en köttbulle stinker rejält så det är kanske ingen garanti för att han inte har noskvalster. Nu är han pigg men i helgen kändes det eländigt att se honom snorta länge och dessutom vara flåsig när vi lekte en stund. Man inser hur mycket han betyder när han inte är bra. Henrik blev rasande när jag sa att vi skulle avakta med veterinärbesök. Julklapparna kan vänta om Musse måste till doktorn.. Jag tror att han har en förkylning som börjar ge med sej. Jäkla flattar som kämpar tills dom är skitdåliga, det är så svårt att avgöra hur han igentligen känner sej.Molle visade prov på kängruhopp över att jättestort fält igår. Tänkte att jag skulle sätta honom på ena sidan och gå runt gärdet och kalla in så han fick pulsa i snön. Det blev inget pulsande utan han hoppade fem meter åt gången i en hisklans fart. 700 meters jämfotahopp, grabben har lite kroppskontroll. Vem hade kunnat tro det när han var ett år och gänglig?? Han var verkligen som den fula ankungen och jag misstänkte starkt att inte visste om att det var hans svans som förföljde honom. Nu har han  koll på kroppen och bra balans. Jag trodde nog att han skulle bli kraftigare än vad han är men jag är himla glad att han inte blev det. Säkert hade det varit en fördel på utställningar med mer kroppsmassa och mer päls men med mitt utställningsintresse så spelar det knappast någon roll. Jag har en väldigt kluven inställning till utställningar, å ena sidan så är det bra att någon bedömmer hundarna exteriört för att bibehålla rasstandarden. Å andra sidan så är det många raser som blivit förstörda genom att domarkåren INTE dömmer efter rastandarden. Konstigt att raser kan delas upp i en grupp där arbetsförmågan är det viktiga och en grupp där arbetsförmågan är totalt ointressant. Det övergår mitt förstånd..


Emma, jag kan inte skriva i din blogg men hänger kanske på beroende på när du åker. Skulle vara kul att ses iallafall, det var ett tag sedan sist.. 
Av molleomusse - 8 december 2010 15:30

Tydligen satte någon upp en lapp i Kisa klockan tolv idag där det stod att så många som möjligt skulla ta sej upp till Vårdcentralen för att ta prover. Jag fattar inte hur det annars kan bli så att det kommer MASSOR av folk på samma gång..Vilken arbetsmiljö jag har, blod, kiss och bajs. Skrikande barn och stressade pensionärer. Så kommer doktorerna in och ska diskutera olika patienter samtidigt som man ska leverera rätt provsvar på rätt patient. Dom flesta har faktiskt en stor förståelse för att dom får vänta men så finns det en o annan som passar på att skälla ut mej samtidigt som jag försöker vara pedagogisk när jag sticker ett barn tex. Det blir lite konstig känsla när man har en person jämte sej som man kan strypa och en person framför mej som man vill tala tröstande med...


Som tur är så försvann den värsta kylan så man kan vara ute utan att frysa ihjäl. Självklart gillar Molle snön utan att frysa, det är när det var minus 25 som han ansåg att det var skönast inne. Han brukar annars gilla att vara ute i trädgården när jag är inne, han kan roa sej på egen hand med diverse mer eller mindre lyckade projekt... Musse brukar därimot stå på verandan och glo in i köket tills han blir insläppt.


Musse har under den sensate veckan inte mått bra. Han snortar(hittar inget bättre ord), jag vet inte om han är förkyld eller vad det beror på. I helgen så var han riktigt hängig också och blev flåsig av att springa lite. Det är bättre nu men han snortar fortfarande ibland. Jag avaktar någon vecka eftersom han inte har någon feber och eftersom han inte är så hängig. Förhoppningsvis är han förkyld eller så var det olämpligt att köra ner näsan i snön för att hämta fågelmat. Blir det inte bättre så åker vi till veterinären förstås. Han skulle tävlat lydnad i helgen men jag törs inte åka ifall det är något smittsamt.


Nu har jag en liten patient här som INTE tänker bli stucken i fingret. Får se om han kan övertalas..

Ha det bra!!

Av molleomusse - 2 december 2010 15:03

Julmånaden är här och ute snöar det jättemycket och är svinkallt. Molle fortsätter att anse att det är skönast i korgen och att det är förbaskat kallt om tassarna utomhus. Hur ska vi övervintra om det känns hopplöst redan nu???


Musse därimot tycker inte det är så kallt men han har ju lite mer päls. Snåljåpen såg att jag satte ut något till småfåglarna, gick dit och kollade och smällde i sej alla solrosfrön. Jag hade haft lite förståelse om det vore kaksmulor men frön???Får se om han börjar kvittra snart, kvällsmaten för hundar är inställd idag iallafall...


Någon har någongång påpekat att Mollboll skulle uppskatta mej mycket mer om jag ignorerade honom oftare. De senaste veckorna har jag inte haft tid med honom, varit borta mycket och han har inte velat vara ute ensam. F-n trot men han är jätteförändrad. Inte så att han rantar efter mej men ropar jag så sitter han som ett litet ljus brevid mej. -Skit i köttbullarna matte, vi kan jobba ändå!! På promenaderna går han lös och har koll på mej hela tiden ifall vi ska köra ett roligt fotgående eller så...Jag vet att det säkert är övergående men man får sej en liten tankeställare...

Vi har inte så mycket att göra på jobbet just nu så jag har suttit och läst på olika hundforum. Jätteintressant att läsa om olika problem folk har och vad man fokuserar på i dom olika hundsporterna. Vissa saker har jag svårt att förstå men det fungerar säkert bra för andra.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se