molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 25 december 2010

Musse 6år

Av molleomusse - 25 december 2010 20:39

Mussepuss fyller år. Inget roligt att han blir äldre han är numera släktens äldsta hund. Mina syskons hundar alltså. För några månader sedan så var det två som var äldre men bägge har dött i höst. Snofsern Amsi och wachteln Lucas. Säkert blir dom ersatta i vår och då blir Musen rejält gammal....Inget skoj alls.


Han är en härlig personlighet Musse. Egensinnig, envis och tjurig. Klipper klorna gör vi fortfarande ensamma i badrummet och efteråt så är det en blandning av onda ögat på mej som vågade förnedra honom och en enorm lättnad för att han överlevde. Klippa tasshåret är inte heller lätt så jag får hålla honom och Ronja klippa. Ett dovt morr kommer då och då för att upplysa oss om att vi är skitelaka. Vi har fått åka till vet. ett par gånger med hans klor men då sätter vi på munkorg. Jag tror inte han skulle bitas men varför riskera något? 

Träningsmässigt är det en otroligt duktig hund som har lätt för att förstå eller så beter han sej som han inte fattar någonting. I vissa lägen kan man nypa till honom för att han ska skärpa sej, vid andra så blir han totalt apatisk om man blir sur. Men han har lärt sej att han tjänar på att samarbeta vid dirrigeringar i år!! Superduktig är han faktiskt..

Leker man med honom så får man räkna med hårda tag. Inget mesigt utan han kan nypa till rejält om man inte passar sej. Det skojigaste är när man jagar honom, då skuttar han omkring och morrar som en galning.

Han är kanonbra tillsammans med andra hundar, han drar sej ifrån situationer som kan sluta med slagsmål men han leker gärna lite lugnare med okända hundar. Kommer dom för nära på ett oartigt sätt så kan han morra till med en bestämd min men det slutar oftast där. Valpar är han helt underbar med och tar på sej ansvaret att passa dom så inget händer.

Molle och han är verkliga vänner och är väldigt sällan stöddiga mot varandra. Jätteolika som hundar men dom har skoj tillsammans och är väldigt måna om varandra. 

Framför allt så är han så underbart snäll och go. Allt är skoj och han är en riktig familjehund. Helt medveten om att han är en del av flocken och att han är älskad av alla och han älskar alla tillbaka. 


Naturligtvis har vi haft sexårskalas med uppvaktning och sång vid korgen. Tårta och paket och födelsedagspromenad. Han fick en ny aktivitetsboll i gummi, kanonbra eftersom han dänger iväg den med en enorm fart. Han kan vända upponer på köket på ett par minuter om han får hållas. ..


Hoppas alla får en glad fortsättning på julen. Jag har en systerdotter som fick åka in till sjukhuset dagen innan jul, jag hoppas att hon kryar på sej snart..Lilla gumman, 25år och nybliven sambo och hela livet framför sej. Då ska man inte behöva vara dålig... 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

26 december 2010 08:37

Grattis i efterskott Musse! 6 år är ingen ålder för en grabb som du ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se