molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 17 december 2010

Ett noll till matte

Av molleomusse - 17 december 2010 22:13Dagens promenad började med att jag surnade till på Musse. Han anser att om jag vill att han ska komma så måste jag ropa flera gånger så han vet att jag verkligen menar att just han ska komma. Det kan ju vara så att jag vill Molle något eller kanske jag ropar "hit" till Johan? Kanske jag bara går och tränar på att säga en massa nonsens ord. Man vet aldrig och då är det ju dumt att avbryta det man håller på med och komma direkt.   Åtminstonde måste man kissa lite först.

Musse kom alltså inte när jag ropade när en bil närmade sej och när han väl infann sej hos mej fick han gå fot. Helt ok ansåg Musse tills vi gick in på skogsvägen och jag sa hoppolek till Molle. Molle skuttade iväg och det gjorde även Musse men jag grabbade tag i halsbandet och sa fot. Och fot blev det en 5-600 meter vilket satte igång funderingar på båda hundarna.

Musse gick fot en bit tills han ansåg att han behövde en belöning för sin flit och få springa fritt. Det gick inte jag med på så han fick snällt finna sej.

Molle blev förvirrad över att han fick vara fri och inte Musse och kom regelbundet för att få det bekräftat att matte verkligen bestämt att Musse fick gå vid sidan och Molle fick göra vad han ville.  

Så enkel sak att göra för att få bägge hundarna uppmärksamma, ändra lite på rutinerna och vips får dom något att tänka på.  Resten av promenaden var bägge lösa men väldigt uppmärksamma på mej. Jag brukar få härja med dom för att dom ska vara i min närhet men idag kunde jag vara tyst och dom tog ändå kontakt med mej regelbundet. Plus till mej!!

 


Någon har kört traktor på en skogsstig och gjort en kanonpromenadväg åt oss. Jag går i hjulspåret och låter en hund pulsa i snön jämte mej. Det är jättejobbigt att gå i snön för Molle som brukar studsa fram istället. Han tränar säkert upp muskler som han inte brukar använda för han blir rejält trött. Bra!!


Snart är det vår igen, håll ut!!!

  
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

19 december 2010 17:32

Hade behövt din hjälp idag - valparna är alldelens för lika varandra, och både snygga exteriört och trevliga i beteendet... Och gissa vilken valp som "apporterade" leksak och lade i mitt knä? Jo, givetvis den som varit "mest hund" hittills... Givetvis fick jag ett gott öga till den lille killen så nu får Tina ett drygt jobb att klura ut om han blir för mycket för mig eller inte ;).

 
Annica

Annica

19 december 2010 22:29

Visst känns det härligt när man faktiskt vinner *hehe*. Hundarna tar en ju lätt för givet *precis som resten av familjen...*

http://www.ryegates.se

 
Sarah, Pippi o Wilda

Sarah, Pippi o Wilda

20 december 2010 10:01

STORT plus till Anna ;) Pippi har börjat med en ny sak när hon får gå fri o Wilda måste gå vid sidan... Hon tar sats o hoppar rakt på Wilda o sen drar hon... Tanten har nog fått en knäpp

http://flattar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se