molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 22 november 2010

måndag den 22<711

Av molleomusse - 22 november 2010 20:13

4,4 km.

Vädret kan inte bestämma sej för hur det ska vara.  Ibland duggar det och så blir det isiga småspikar och så kommer det en massa snö. Så är det jättekallt för att nästa stund bli drägligt. På grusvägarna är det skitigt, på åkrarna ligger nysprutad dynga(överallt) och i skogen är det snö. Jag vet inte när och vart jag ska gå med hundarna och jag lyckas alltid pricka in fel...


Vi har kört lite lydnad i köket och jag har konstaterat att familjens fyra manliga är ganska lika.

Om jag ber om något med vanlig röst utan hot eller mutor fattar dom ingenting. Tex min man hade inte hört ett ord om att tvättmaskinen var trasig i flera veckor eller Molle som inte hörde att jag ville att han skulle komma idag på promenaden. Eller att jag inte vill att husets skor ska ligga under köksbordet. Eller att jag vill att Henrik sparar kvitton så jag vet vart mina pengar tar vägen.

När jag blir förbannad så jag nästan exploderar så blir jag hörd. Tvättmaskinen lagad på tio minuter, skorna spottas ut snabbt och Molle kommer farande som en pil.

Om jag samtidigt som jag ber om saker har en "köttbulle"(pengar, äppelpaj osv) i handen så får jag oftast bra reaktioner. Det slog mej hur lika dom är när jag tränade Musse idag. Han kan allt om jag bara har rätt belöning. Köttbullar är gott och då kan man slå knut på sej själv för att få en. Och då vet man helt plötsligt hur man ska göra och det går fort..


Varför kan dom inte lyssna när jag talar med dom utan mutor eller när jag vrålar?? Det måste vara något fel på mej eller mitt sätt att vara. Tror jag får ignorera hela bunten en månad så får jag se vad som händer...


Vägen till mannens hjärta går igenom magen. Säkert rätt men jag har en bättre. Kvinnans list övergår mannens förstånd. Vi får väll se...


 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

23 november 2010 16:21

Jag gillar jämförelsen! :)))

 
Ingen bild

Emma

23 november 2010 16:38

Jag missade sista anmälningsdagen för lydnaden...*skäms* Och de tar inte emot efteranmälningar för det var så många startande... Men jag lovar att stå bervid och heja på dig och Ronja, och starta till våren...

 
Annica

Annica

27 november 2010 18:35

Haha Anna, du är underbar!! Och så har du kommit på hur både män och hundar funkar, de är på samma nivå :-))))))

http://www.ryegates.se

 
Ingen bild

Jessie

28 november 2010 20:52

Gillar oxå jämförelsen!
De e ungefär samma här;)
Sugen på A-provs träning?
Kramen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se