molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 18 november 2010

duktiga denna vecka!!

Av molleomusse - 18 november 2010 18:22

Mitt träningsschema håller bra denna veckan. Jag har tränat lydnad i korta pass och lite apportering. Hundarna har fått jogga 2mil och så vanliga promenader förstås. Bra vecka eftersom jag har orkat också..  


Det börjar bli för kallt för våra joggingturer upptäckte jag idag, himmel vad jag frös. Jag kan ju inte träna kondisen på hundarna på så många andra sätt så jag är tacksam så länge det går.  Molle älskar att jogga, han struntar i allt annat och håller en jämn fart några meter före mej. Han har fått ett riktigt bra travsteg och passar sällan. Musse tycker det vore bättre om jag gick så han fick stanna och nosa överallt. Men, även han kommer in i lunken efter ett par kilometer. Trötta blir dom inte, i tisdags fick dom tokfnatt och jagade varandra som galningar precis när vi kommit hem efter 1,4 mil.   

Jag tycker det är kanon att kunna träna kondis utan att dom blir mentalt trötta. Dom hinner inte att fara omkring och utforska naturen så när vi kommer hem kan vi gå ett spår eller träna lydnad. Fördel också att jag alltid har dom "i handen" när vi går från gården. Antingen tränar vi, eller så går dom vid sidan eller så joggar dom ett par meter ifrån mej.


jag har hittat Yes!!  


Nu ska jag trimma Musse som ser ut som en skogsmulle. Jag ska spara "sötheten" men försöka få honom att se välskött ut. Får väll se om jag lyckas...

  

 
ANNONS
 
Annica

Annica

19 november 2010 11:10

Bra vecka Anna =) Jag vill se hur Musse blev när han trimmades!! Bildbevis tack!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se