molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 14 november 2010

Söndag

Av molleomusse - 14 november 2010 13:46

Molles slagsmål från igår märktes inte alls idag.   

Vi träffade en labbepojke han var inte påverkad. Ska träffa Texas i veckan och sedan hoppas jag Emma kan komma ner i helgen. Vi utmanar inte ödet igen men jag tror det är bra att träffa Zingo och veta att Molle inte behöver bry sej. Jag trodde inte han skulle bli så påverkad av ett slagsmål, han deltog ju själv i det hela. Jag vet inte vad jag kan göra än att fortsätta träna med andra och försöka visa honom att det är jag som avgör hur nära andra hundar får komma oss. Kanske skulle låta honom umgås med en riktigt hårding och låta honom slåss massor. Tråkigt är det att några påhopp när han var ett år ska sitta i. Kan bara varna andra med hundar i den åldern. Se till att era hundar är trygga tillsammans med er!! Det finns nog tre varianter av vad som kan hända, antingen så anser dom att det är bättre att hoppa på än att bli påhoppad. Eller så blir dom rädda tillsammans med andra. Eller också fixar dom det hela utan problem men då är det nog bara ett påhopp. Molle fick ett flertal över sej och jag hatar mej själv att jag lät det hända.   Det är helt klart därför han blir så dämpad på samträningar, jag insåg det igår när vi tränade efter slagsmålet. Det är bara att bygga upp förtroendet igen...


Idag har vi söktränat och det gick riktigt bra. Vi hade massor av dummies ute och det var på ett risigt och snårigt ställe men båda hundarna jobbade på. Musse började inte med tramset med att "fråga" om det verkligen var så att han skulle ut och anstränga sej. Vet inte vad han fick dom ideerna från förra helgen.


Vi har även kört igenom LK1 och båda fixade allt galant. Det är nog bra om Musse får springa av sej lite innan vi jobbar med lydnad. Idag gick han igenom programmet istället för att hoppa jämnfota!  


Nu ska vi åka till min mamma på middag och sedan ska jag följa med henne till kyrkan. Lovat är lovat...


Hoppas alla får en trevlig vecka!!!

 
ANNONS
 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

14 november 2010 17:47

Vad skönt att det verkar ha gått bra efter gårdagen! Du hinner inte komma hit något innan tävlingen i Linköping? Det kanske finns några dk:n jag kan peka på ;)
Kram

http://flattar.wordpress.com

 
Annica

Annica

14 november 2010 20:09

Bra att det gick bra!! Vilken lättnad =) Snäll du är som åker med till kyrkan....

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se