molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 12 november 2010

Fredagskväll!!

Av molleomusse - 12 november 2010 19:37

Idag så har jag funderat på om jag verkligen ska ha ett längre apporteringsuppehåll just nu. OM det blir en rejäl lång vinter så går det ju inte att träna så det kanske är lika bra att köra på nu tills snön kommer. Kanske jag istället skulle ta tag i småproblem och öka svårigheterna. Tränar jag 1-2 gånger i veckan och gör annat resten av dagarna så är det ju inte så tjatigt.


Jag ska försöka fundera ut en bra plan över vinterns träning. Om jag delar in dom olika disiplinerna först. Jakt, lydnad, spår och ev. viltspår. Sedan så delar jag upp dessa i smådelar och funderar ut vad vi kan nu, vad vi måste förbättra, vad vi ska träna in och mål och delmål. Sedan försöker vi att hålla oss till planen hela vintern. Låter bra, eller hur? Träningsdagbok kanske. Det är så lätt att veckorna flyger iväg och så står vi där i vår och inser att shit det borde vi ha fixat medans vi hade gott om tid.


Idag lyckades Molle sticka i skogen. Jag försökte springa ikapp honom och röt så det måste ha hörts till småland. Svor gjorde jag också så Musse blev generad..Faktiskt ångrade sej Molle och kom tillbaka efter en minut, vet inte om det berodde på att han insåg att kärringen var jätteilsken eller om det inte fanns något spännande att dra iväg vidare på,.

Jag tänker inte ge mej, banne mej att han ska kunna hålla sej 20 meter ifrån mej på en promenad utan att sticka iväg. Går han vid sidan eller "här" vilket betyder att båda hundarna går jämte eller bakom mej så är det naturligtvis inga problem. Jag ska inte behöva stanna när han ska bajja tex bara för att det finns en risk att han sticker iväg. Riktigt så illa är det inte men bra nära.

Om vi skaffar en valp så måste detta vara åtminstonde halvlöst så han inte drar iväg med valpen efter sej. Det räcker med en gång för att även valpen ska inse nöjet..Naturligtvis skulle jag inte utmana ödet men med Molle räcker det med att man böjer sej ner för att knyta skorna. En sekunds konsentration på något annat så står man där och tjuter av ilska. Självklart skulle han lära valpen vilken taktik man ska använda på nolltid. Jäkla hund!!!

Imorgon kommer Emma för lite lydnadsträning. Nu ska vi banne mej fixa detta!!

Eller hur Emma?

Nu blir det idol och kex med ost!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se