molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 11 november 2010

Nu är det snart jul igen!!

Av molleomusse - 11 november 2010 20:38

Så härligt med snö, jag har längtat så!! Kommer ni ihåg all underbar snö vi hade förra vintern? Härligt 1,5meter snö och 20 minus vill vi ha fram till april!!

Lika härligt är det med mörker, jag ser verkligen fram mot kvällspromenaderna! Det är så skojigt att försöka hitta grusvägen och kasta in hundarna och mej själv i diket när det kommer bilar. Dom som kör på våra vägar tycker också att det är skoj med vinter, det är en verklig sport att försöka hålla 80 på isgatan och försöka missa mej och mina två hundar. Skitkul är det också att leka blindbock med hundarna, man vet inte om dom är fem eller femhundra meter ifrån mej. Leker vi "du kan inte se mej" samtidigt som det kommer en skojig bilist så blir det extra spännande. Nästan så mattes hjärta stannar av förtjusning, vem behöver se på skräckfilmer när man kan ta med hundarna och gå ut i mörkret??

Så trött jag blir och detta är bara början!!


Himla tur jag har som kan vara hemma ett par timmar mitt på dagen. Hade jag inte kunnat ta tre timmars luncher så vet jag inte hur det hade gått att ha hund. Hur gör alla hundägare som jobbar heltid, dagtid? 

Jag får dåligt samvete bara jag tänker på att skippa promenaden en dag. Inte så mycket för att jag tror hundarna lider av det men det strider mot min uppfostran. Som liten hade jag häst och var ibland avundsjuk på dom som hade sina hästar på ridskolan tex. Dom kunde hoppa över hästen dom dagar dom inte kände för att åka till stallet. Mina hästar var det ingen som skötte om jag inte gick till stallet så det fanns inget alternativ. Jag hade valt själv att ha hästar, dom skulle självklart ridas varje dag. Punkt. Sandy, min labbe, fick jag i sexan och även hon skulle skötas. Punkt. Jag skulle aldrig ha vågat knysta om att det var jobbigt ibland..Men, jag hade jätteroligt med hästarna och Sandy sprang med i skogen när jag red. Om det var småjobbigt att ta sej ut så var det alltid roligt när jag ridit en timme och var på väg hem igen.

Precis så är det nu också, jag har skaffat hundar. punkt det är mitt ansvar att dom kommer ut och sköts om punkt. det är jobbigt ibland men ALLTID roligt när man väl kommit ut.

Ha en bra helg!!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

12 november 2010 12:08

Vad kul att du är så entusiastisk över mörker och snö ;)) Jag försöker ringa ikväll.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se