molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 6 november 2010

Lördagskväll

Av molleomusse - 6 november 2010 19:35


Idag har jag och mina svarta löss intalat oss att lydnad är skoj. Jätteskoj tom. Det är viktigt att ha något att göra för apportera ska vi inte hur frestande det än är. Spåra kan vi inte göra jämt så nu är det fokus som gäller på den jäkla lydnaden. Hur kul som helst tycker vi om lydnad...Stora A för att vi åtminstonde försöker.


Molle är riktigt följsam i fotgåendet(om man inte är så där jättepetig). Han har förstått att han ska kolla på mej hela tiden, gå med mej och sätta sej när jag stannar. Ställande och läggande under gång fungerar också bra. Inkallningen går i 200 knyck och bromsas ibland mot mina ben. Där måste vi börja bli petiga, jag vill ju inte bli omkullsprungen på tävling. Skulle säkert roa publiken men inget jag vill bjussa på..Apporteringen har vi ännu inte tränat eftersom vi inte äger en apportbock, småkonstigt moment tycker jag.


Idag försökte vi oss på ställande under inkallning och skiften mellan ligg och sitt som förberedelse för klass två.(stooora planer) Ställande under inkallning borde ju inte vara så svårt eftersom han stannar (stående) när jag blåser stoppsignal. Om jag kan få honom att stanna på en visselpipa när han är 200 meter ifrån mej och stå still tills jag ber honom om något så kan det ju inte vara så svårt att stanna när han är tjugo meter ifrån mej. Plättlätt var det ..inte. Dumhund sprang nästan fram till mej varje gång innan han stannade. Helt förrvirrad försökte jag lista ut om jag skulle belöna för att han stannade eller inte belöna eftersom han stannade för sent. Det får bli ett tillfälligt dubbelkomando, tänkte jag, och satte upp en stoppande hand och då stannade han och satte sej. Dumhund, varför gör du sådär?? Det fick bli en rejäl funderare varför det inte fungerade och AHA.nr1  Molle är van vid att jag sätter upp handen om jag vill att han ska sätta sej efter att jag blåst stopp.AHA nr 2 Molle får aldrig en korvbit av mej om han stannar på stoppsignal under jaktträning. Men under korvträning så är det annorlunda. Korven var hos mej så därför galopperade han så långt som möjligt innan han stannade så jag kunde slänga till honom godisen. AHA nr 3. Korven ska ligga i bunke bakom honom så han tvärstannar snabbt för att få klick o godis.

Vi försökte och det fungerade!! Duktig hund.  

Skiftena mellan sitt och ligg är problematiska om man ska vara petig. Han lyfter sjärten mellan varje gång. Ärligt talat, det spelar väll ingen roll?? Han är på samma punkt och gör vad jag säger. Det får duga så länge.


Musse går hela tiden snett i fotgåendet för att tigga godis så där har vi slutat med godismutor och istället kampar en stund när han går i fint.

Han kan både ställande och läggande under gång och gör det kanonbra 9 gånger på raken. Tionde gången så gör jag precis samma sak enligt mej. Enligt Musse så börjar jag tala japanska och går på händerna så han fattar INTE vad han ska göra. Jag försöker jobba bort mina plötsliga konstigheter så han förstår vad jag menar, hela tiden..

Han är jätteduktig på skiften mellan sitt och ligg. Stjärten rör sej inte en mm. En ren naturbegåvning!! Jätteskoj tills japanskan trillar ur min mun. Då försöker han tyda mina ord genom att hoppa rätt upp i vädret någon meter och skälla samtidigt. Vad vet jag, det kanske är det jag ber om? Jag kan inte japanska..


Vi satte upp en ruta också. Om jag sätter fram en dirrigeringshand mot rutan och säger stopp när Molle är rätt så är det inga problem. Han springer rakt och stannar på rätt ställe. Men, han ställer sej upp när jag sätter fram handen innan jag skickar (och jag antar att jag inte får sätta ner en hand?) och han tar med sej konerna tillbaks till mej när momentet är slut. Musse tramsar inte med något ställande i rutan utan hämtar konerna direkt.. Vi får kolla in det momentet lite bättre så vi vet hur vi ska göra.


Imorgon ska vi på samträning. Det ska bli jätteskoj att träffa alla igen!! Jag hoppas att våra vinterträffar kan bli utomhus så vi slipper ridhusen i vinter.

Ha en bra lördagskväll!!




 
 
Annica

Annica

6 november 2010 22:05

Haha Anna, det är alltid lika skoj läsa om dina galenskaper, Men du, varför pratar du japanska med Musse?? Han förstår ju östgötska mycket bättre *blink*.

http://www.ryegates.se

 
Ingen bild

Emma

7 november 2010 08:50

Denna lydnad...:)) Kanske dags för mig och Zingo att göra ett nytt försök på lydnadsplanen...Ska fundera lite till... Under tiden roar jag mig med att läsa om era äventyr på lydnadsplan!

 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

8 november 2010 11:54

Erbjudandet kvarstår.... Ni är ALLTID välkomna hit o träna lydnad :)
Kram

http://flattar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skapa flashcards