molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2010

Tröstlöst

Av molleomusse - 31 oktober 2010 18:01

Nu känner jag mej bättre men har fortfarande ont över bröstet och det gurglar  från halsen. Febern har gett med sej så jag känner mej inte så sjuk längre. Jag skulle behöva lägga in mej på hälsohem en period för att komma i form. Enligt min doktor så spelar min ryggskada en stor roll i hälsoläget, att ständigt gå med hela ryggen inflammerad gör att imunförsvaret inte hänger med när det tillkommer något. Jag antar att han har rätt men vad ska jag göra åt det?? Jag är så trött på att vara halvbra/medvetslös hela tiden!!


Jag har iallafall haft en kul dag idag. Igår kväll så öppnade jag dörren under diskhon och där satt en mus och åt på våra soppor. Jag sa åt min man att vidta åtgärder mot husmusen medans jag gick upp på övervåningen och somnade. Johan hade sedan somnat framför tv och vaknat av att musen var i vardagsrummet. Han la ut ett råttgiftsblock bakom tv och såg att musen släpade det med sej in under tvbänken. Hur dum får man vara?? Hade musen dött utan att vi hittat den så hade det ju osat skit i flera veckor, dessutom är det ganska dumt att lägga ut råttgift där hundarna kan komma åt det. Så imorse skulle han kolla efter giftet och musen och såg att den byggt bo inne i högtalarna. Det är där historien blev kul för min del.

Johans nya högtalare släpades ut och tömdes på servetter och diverse som musen bäddat med, råttgiftet var också där. Sedan tog han in högtalarna igen och dammsög bakom tv och får då se den stackars musen titta ut ur högtalarna. Han undrade såklart var allt mysigt han bädat med hade tagit vägen. Ut med högtalarna igen för att förmå musen att självmant lämna sin nya boplats. Det ville den inte...Jag lovar att musen hade kunnat vara precis varsom helst utan att Johan hade blivit speciellt upprörd men nu satt den i hans nya fina högtalare. Katastrof!! Även hundarna ansåg att husse var skitkul men kanske på ett annorlunda sätt än jag. Vilken spännande morgon, musjakt med husse! Alla tre satt på gräsmattan och vrålstirrade på högtalarna. Underbart, jag föreslog att han skulle sätta ut högtalarna i boden ett par månader så skulle musen få dö i frid av råttgiftet och råttlukten tillslut försvinna. Skoj....


Idag har jag släpat mej ut lite och gick ett spår till Molle som han fick gå några timmar senare. Han fixade spåret men kryssade hela tiden över spårkärnan. Hade det varit ett blodspår hade det inte gjort något men med ett personspår så måste han bli mer spårnoga. Jag får nog utmana honom i svårare terräng hädanefter. Jag ska även ta hjälpa av HowavartPia som är speciallist på att spåra.

Jag har funderat framåtillbaka om han ska få spåra viltspår eller brukspår. Eftersom syftet är att försöka utmana honom så känns det mer svårt  att brukspåra. Att följa blod-männsika och klöv är ju antagligen intressantare men mycket lättare.Utmaning och nogranhet eftersträvas.

Jag har varit lite smårädd för att spåra för mycket eftersom jag tror att hundarna lättare får för sej att spåra människor på söket tex. Vissa hundar följer ju viltutläggarens spår och på det sättet hittar vilt. Kanonbra ide att följa spåren och leta runt fotspåren. Musse försöker alltid att göra så. JAG VET att jag kan ha fel men det är min teori. Molle får numera aldrig chansen att spåra i apporteringen eftersom jag aldrig skulle lägga ut något vid mina spår. Linjetagen läggs alltid ut bakifrån och söket kastas eller också trampar jag framotillbaka i sökrutan så det blir tämligen meningslöst att försöka spåra.


Nu ska jag lägga mej igen imorgon får vi se vad doktorn har att säga.  Jag hoppas att mina blodprov är bättre, lite yrkesskadad kanske men för min del är dom jätteviktiga.

Ha det gott!!

 
ANNONS
 
Tanja och Selma

Tanja och Selma

31 oktober 2010 19:21

Titta in på vår blogg, vi har precis haft Halloweefest! Kommentera gärna om du ser något du gillar, eller inte gillar=)

http://tanjaselma.blogg.se

 
Jessica Gnista & Sota

Jessica Gnista & Sota

31 oktober 2010 21:54

Fy vad jobbigt för dig att må så dåligt, både med ryggbesvär och lunginflammation. Håller tummarna att du kryar på dig :).

Du kommer få många kanon bra tips av hoffe-Pia, hon är verkligen duktig. Men som du säger är viltspår töntigt enkelt, något jag inte tränar alls. Jo jag testar så de tycker det är OK att spåra blod, någon mer träning behövs inte. Däremot ger jag dem spårrutin på personspår (även om jag tänkt tävla viltspår) för hundens skull och för att jag ska lära mig att läsa just den hunden :).

Ett tips om han slår mycket är lång liggtid eller näring i spåret (godis då och då i spårkärnan). Det har hjälpt mina hundar att bli mer spårnoga. Men som sagt du kommer få proffstips av Pia :).

Ha det gott, kram

http://skeppartorps.wordpress.com

 
Annica

Annica

1 november 2010 01:46

Jag tog till mig allt du sa idag och kommer från och med nu ha rapportering varje timme under kommande valpningar, jag lovar ;-) Förstagångstikar och långa öppningsskeden, jag kommer blogga "klockan är elva och allt är lugnt" och sedan "klockan är tolv och allt är lugnt" *hehe*. Roligt det där med musen tuýcker jag och jag gillar Johans prioriteringar!! Mmm, tänk på hur Birgitta S alltid propagerar för att de aldrig får kunna följa spåren ut till dirigeringarna...... De är ju lite smarta, t.om med bröderna Bus!!! Och du, stanna nu hemma tills du blir riktigt frisk, var inte envis-Anna utan ta-hand-om-mig-själv-Anna. Höres!!!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se