molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2010

Oktober!!

Av molleomusse - 27 oktober 2010 10:04

Hela oktober har varit en total katastrof för min del. Jag som brukar älska hösten och ser oktober som min favoritmånad.

Jag har varit hemma i en rejäl förkylning hela veckan, snorar på dagarna och hostar hela nätterna. Försökta jobba i början av veckan men det känns inget bra att ta prover på svårt sjuka människor samtidigt som man försöker undvika att nysa över dom. Totalt utmattad är jag alltså innomhus och ser det fina höstvädret utan att orka ta mej ut. Dessutom blir man så tråkigt medveten om hur skitigt man har det hemma när solen skiner in.

Resten av oktober då. En bil kvaddad, fel på mailen, fel på hembanken, rörmokaren har fått komma och rensa avloppet i köket, tvättmaskinen tömmer inte som den ska, problem på jobbet, råttor i bilen på nätterna, en ledsen svärmor, en sur tonåring som aldrig är hemma trots att mamman längtar efter honom, en fet nolla på jaktprov mm. mm


Hundarna är inte deppiga över mattes brist på aktivitet denna veckan utan roar sej bra på egen hand. Molle har testat om det går att galoppera genom huset och i vilka svängar som man måste sakta ner lite för att inte flyga in i väggen. Nu vet vi båda att det inte är en bra ide att ha flatryck innomhus. Speciellt inte om man är lerig och våt eftersom tassarna glider så man flyger fram som Bami. Fula smutsfläckar blir det på mattes vita tapeter, dörrar och lister.  Musse curlar med allt han får tag på i köket. Han vänder upponer på matskålen och så skjutsar han iväg den med en otrolig fart in i väggen. Är det ingen som hindrar honom så kan han vända upponer på hela köket på några minuter. Bäst är matskålen i rostfritt, vilka smällar man kan få till med den, och vilket härligt ljud det blir när man sätter tassen på skålen och drar den över det grusiga golvet.  Och vilka märken det kan bli på köksluckorna. .Finns det inget kul att sätta fart på i köket så letar han igenom hela huset efter kläder som inte ligger där dom ska och bär ner allt till mej. Bussigt av honom att hjälpa till att hämta tvätten men ofta är det saker som faktiskt är rena, eller dom var rena tills dom blev släpade på golvet av en hund...

Igår när jag försökte sova lite på soffan var dom för jäkliga med att leva rövare så till slut fick jag pallra mej ut och låta dom rusa av sej på fältet. Efter en halvtimmes spring så var lugnet återställt och flattarna sov medans jag skurade väggar och golv, skakade mattor och tvättade tre maskiner tvätt..


Just nu känns soffan himla inbjudande men först ska jag gå ut med hundarna. TOM jag kan lära mej av egen erfarenhet...

Ha en bra dag!!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

27 oktober 2010 18:21

Trösta dig med att det nu bara kan bli bättre!
Och nog är det härligt med uppfinningsrika vovvar :) Ledsnar du på de får du skicka de till Linköping med Johan så kan de få härja här hemma hos mig! Kram.

 
Jessica Gnista & Sota

Jessica Gnista & Sota

30 oktober 2010 23:31

Oj, ja det låter som en tuff månad.... men nu vänder det och blir bara bättre å bättre - jag lovar :). KRAM

http://www.skeppartorps.se

 
Annica

Annica

31 oktober 2010 00:21

Jättekonstigt, jag har försökt kommentera men det har inte gått! Anna då, krya på dig och ta hand om dig!!!! Okej okej, nästa gång det ska valpas lovar jag uppdatera även när inget händer!!! Anna, november kommer bli superbra, det är jag säker på =) Självklart kan du skicka hit två understimulerade grabbar, de kan umgås med två understimulerade tjejer... Kramn och krya på dig

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se