molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2010

Förkyld och magont

Av molleomusse - 24 oktober 2010 20:08

Jag har varit däckad av förkylning hela helgen och Molle har nog ätit något olämpligt. Han bajjade ner hela undervåningen i natt och idag har det varit bråttom vid ytterdörren flera gånger. Dessutom råkade jag klämma hans svans en gång vid dörren så han ylade i flera minuter.

Det har jagats hemma så skogen har varit upptagen. Tränade lite dirrigeringar  och lydnad på fältet istället igår. Vi ska testa att starta några gånger i vinter men lydnadsklass ett börjar bli himla långtradig. Fixar vi inte den klassen på två starter så skiter vi det. En etta räcker väll för att starta i tvåan?? Även Musse ska startas eftersom Ronja har projektarbete i skolan att träna och starta honom.

Efter helgens jakt ska jag skippa all jaktträning tills efter jul. Eller rättare sagt ska vi träna till jaktprov men utan att blanda in dummies och vilt. Jag tänker spåra en del med honom, och så lydnaden förstås. Förhoppningsvis så blir det inte så himla massor av snö i vinter så det fungerar att börja jaktträna lite tidigare än förra våren.

Valpsuget börjar gnaga i mej. Det skulle vara skoj med en liten hund igen. Vi får se när det kan bli och vad det kan bli. Jag tror att våra hundar kommer att trivas med ytterligare en hund men tiden måste ju räcka till för allihopp. Det fixar sej nog eftersom första året så är det ju mest fokus på att lära sej vara hund. När den "nya" hunden är vuxen att träna mycket så är Musse åtta och man kan lägga hans träningstid på den nya hunden och istället ge Musen mer av "vara med familjenstid". Träna trick och bus istället och låta honom få vara med på jaktträningen som bollkalle.

Jag var lite småbekymrad över att lämna honom hemma nu till helgen när Molle får åka på kuligheter. Johan löste det bekymret genom att tala om för Musse att dom skulle få en kanonhelg. Dom skulle köpa en påse frolic åt Musse och en påse chips och öl till husse och ha en riktig grabbhelg...


Måndag imorgon. Huga vad helgerna går fort...

 
ANNONS
 
Sarah, Pippi & Wilda

Sarah, Pippi & Wilda

24 oktober 2010 22:50

Japp, det räcker med ett 1:a pris men du får väl komma hit o träna så kommer ni bara behöva en start ;) Krya på dig kramar till Molle!

Kram

http://flattar.wordpress.com

 
Ingen bild

Emma

25 oktober 2010 08:40

Hoppas du mår bättre! Har själv haft en helg då rumpan varit svår att flytta ur soffhörnet... ;)Vi får höras och träna lite lydnad och spår, jag har massor av klövar och blod i frysen!

 
Ingen bild

Emma

25 oktober 2010 09:36

Tack för pengarna förresten!

 
Annica

Annica

25 oktober 2010 20:38

Trist med förkylning och magsjuk hund!!! Jag tror du kommer tycka det är skoj byta av med lite annan träning ;-)

http://www.ryegates.se

 
Helena & co

Helena & co

26 oktober 2010 08:55

Tråkigt med provet Anna men jag är övertygad om att ni fixar det nästa gång! Klart han var övertaggad (vilket visade sig på lite annat sätt än du väntat) efter att ha varit i vila i 10 dagar. Skönt att ryggen är bättre men trist med magen. Krya på er!! Kramar

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Jessica Gnista & Sota

Jessica Gnista & Sota

27 oktober 2010 11:34

Vad tråkigt med provet, men bara att bryta ihop och komma igen.
Klart ni ska träna lite lydnad, variation är alltid bra. Det räcker med ett 1:a pris för att gå upp i nästa klass och som du säger så är det oftast roligare att börja med lite nya moment :). Lycka till!! och självklart KRYA PÅ ER. kram

http://www.skeppartorps.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se