molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2010

snälla människor

Av molleomusse - 19 oktober 2010 11:49

Har hört av sej och peppat mej. Det är snällt men det kommer ta lång tid att bearbeta detta..Det första jag gjorde var att avanmäla mej till A-provsträningen, jag kan betala men det känns inget kul att åka nu. Tänk om han drar eller käkar vilt...Stackars Nina som får skämmas i så fall. Ärligt talat så tror jag inte att det skulle hända något sånt men bara tanken...

Har du inte fått mitt mail i torsdags morse, Nina????Skickade ett mail med massor av självömkan, dels till Nina och till A-provsträningen.


Nej, jag vet inte vad som hände på provet förutom att han var skitladdad hela tiden. Jag trodde ALDRIG att han skulle förstöra vilt. Möjligtvis hålla för hårt i småvilten. Har han något i munnen samtidigt som någon fjäskpratar med honom så KAN han trycka till. Jag misstänkte att han skulle dra iväg ett antal minuter istället för att söka, det hade varit nog pinsamt.


Det jobbiga är faktiskt att jag måste vara så otroligt konsekvent mot båda hundarna hela tiden. Att försöka belöningsträna i apporteringen är bara så totalt omöjligt. Jag kan muta med korv och lura mej själv att dom lärt sej något. Tja, dom vet att korven är god så länge det inte finns något bättre.

I fredagsmorse isknade jag till på Musse när han skulle försöka "snatta" dummies från mej. Tryckte till honom rejält och talade om att nu har matte fått nog. Några timmar senare så tränade vi med Emmma och Zingo och Musse tog inte många snedsteg från planeringen. Inget tramsande utan hela tiden noga med att gå precis dit jag ville. Jätteduktig och med en härlig attityd. Det hade aldrig gått så bra om jag inte talat om för honom vem som bestämde på morgonen. Trist!!!


Jag tänker sitta hemma och tjura ett par veckor till och sedan får vi se. Kanske jag fastnar för broderi och heminredning. Frestande...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Margareta och Falcon

19 oktober 2010 15:01

jag tror stickning blir bättre om man tänker på vilken årstid det är en härligt varm tröja kanske kramar margareta

 
Annica

Annica

19 oktober 2010 21:27

Men Anna, hur tänkte du nu?? Hade det inte varit jättebra åka iväg på kursen?? OM han mot förmodan skulle dumma sig med fådel så har du ju världens tillfälle fråga om råd med erfarna instruktörer som kan kolla på hans beteende!!!! Och jag lovar, jag tror att ett par mindre snygga vilt kan de ta.. Var allt ert vilt på provet du anordande fint efter varje hund?? ÅK!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se