molleomussemilan

Alla inlägg under september 2010

Av molleomusse - 11 september 2010 22:57

Stackars Musse som tränat sej så mycket och så tar matten fel på dag. Som tur är så gick jag in och läste PMet ikväll och insåg att provet var idag. Annars hade jag stått i Sörsjön imorgon bitti och undrat var alla människor är..Skit också!!! Så går det när jag ska åka ensam på nåt utan att mina vänner är inblandade som håller ordning på mej..Nåja, vi hade vunnit överlägset om vi varit med!!


Hundarna har fortfarande all päls kvar, kanske jag ska överlämna uppdraget till någon som kan det bättre.(jag menade inte dej, Emma) Jag driver med stackars Emma men hon tål det, jag har också gjort bort mej ibland men jag skulle aldrig komma på tanken att klippa en brun hund med maskin över hela ryggen. Åtminstonde skulle jag inte göra det nu eftersom Emma redan gjort det misstaget. Kanske en svart hund men ingen brun...


Hur kan folk på allvar tro att jag skulle kunna sova med en duva under sängen? Med två hundar som skulle försöka kravla sej dit för att hämta den och säkert försöka putta den i ansiktet på mej när jag sover för att lämna av. Å, andra sidan finns det dom som har levande råttor på huvudkudden och då skulle jag föredra en dö duva...


Jag har faktiskt haft en skata i köket under dagen(död i en papperkorg) för att se vad som skulle hända. Båda hundarna tyckte att matten var helsnurrig och vägrade vara i köket. Eller också trodde dom att jag försökte lura dom på nåt sätt. Jag som bara skulle avdramatisera viltlukten! När jag tog med skatan till bilen när vi skulle åka till skogen så vägrade Musse åka med. Nåt jädrans lurt var det med hela grejen och Musse ville inte delta...Jag fick faktiskt koppla honom och dra in han i bilen. Plan A misslyckad med andra ord.

Plan B är att träna varje dag med vilt, fungerar nog bättre...


Efter ett antal timmars komisariejobb med jaktprovet så känner jag mej ganska trött. Himmel vad det snurrar i huvudet med kataloger, prislistor och löften om halshuggning på offentlig plats om man gör fel. Det får inte bli fel. Nu får dom startande vara rädda om sina hundar så dom inte blir sjuka och ve den tik som inte kniper och börjar löpa. Då blir det galet i prislistorna!! Vi har föresten en ledig plats i NKL om någon känner sej manad. Snälla någon, anmäl så mina listor blir fulla...Bara att ringa mej så stoppar jag in vovven i katalogen direkt. Har en ledig plats i kataogen för en riktigt snäll hund som får ett ben av komisarien ÄVEN om den nollar provet!!

Jag ska inte klaga för snälla bussiga Tina har gjort det mesta jobbet som jag borde ha gjort. Jag är henne evigt tacksam...


Trött och fnissig, inte ett dugg..


Ha en bra söndag!!
ANNONS
Av molleomusse - 10 september 2010 23:00

Henrik är hemma ikväll för att åka tillbaka till Vadstena  redan imorgon. Jag sa att han var tvungen att komma hem ikväll så vi kom ihåg hur han ser ut, förra helgen var han kvar på skolan. EN timme var han hemma ikväll innan han drog till Kisakompisarna..I Vadstena vet jag inte vad som drar en lördagskväll men jag har sett flickor på facebook när jag sneglade över axeln på Ronja som lustigt nog får vara vän med honom. Jag är portad som facebookvän och lika bra är kanske det..

Ronja är hos pojkvännen och Johan och jag sitter som ett pensionärspar framför teven. Tråkigt men huvudsaken är att barnen har roligt med kompisarna och trivs med skolorna osv.Jag har fått för mej att hundarna måste trimmas, det har dom nog behövt länge men det blir aldrig av. Får ta tag i den biten imorgon tror jag. Frågan är om det blir snagg, helsnagg eller fegisklippning. Har två vänner som nyligen trimmat sina, dels Tex som blev snygg men helt utan fanor på benen. Kanske är dumt..Och så Zingo som blev, tja vad säger man Emma??Hm Zingo är söt i alla frisyrer!!!  Kanske jag ska ta bort allt brösthår som jag gjorde innan utställningen  när Musse fick CK och kämpade om certet. Stackars Annika fick hicka när hon fick se honom men domaren tyckte han var fin som nakenhund. Kanske inget för Molle, han behöver det han har..Det får nog bli som vanligt, fegisklippning...


Vi tränade med vilt idag och Molle gick fullständigt på tårna. Största delen fick gå till att göra ingenting trots att det luktar vilt i skogen...Det är svårt med en hund som Molle att träna rätt. Han är en hund när vi tränar med dummies, snäll o prydlig för det mesta och har inga inga som helst problem med att koppla av. Skit samma om det är vid vatten eller vi har skott eller nya hundar. Han är tjuren Ferdinan i egen hög person som somnar eller sitter och myser en stund.

Så har vi racerMolle som iochförsej är väldigt lydig och duktig men skitsvår att få ner i stress. RacerMolle dyker upp när det är vilt vi tränar med och är ensamma. Om man sedan lägger på skojiga människor med bössor en spännande miljö, andra hundar och en smånervös matte så blir allting toppen...Det är ju skoj när man har en hund som älskar sin uppgift men, uppgiften är så mycket mer än att hämta vilt..Alltså stod vi stilla i skogen och sniffade in viltdoften idag, länge. Om han sedan startade(linjetag)med en explosion och voff så blev det stoppsignal och kom tillbaka. När han satt lugnt och väntade och sedan koncentrarade sej så fick han hämta viltet.

Jag har tagit in en duva ikväll och lagt under min säng där han inte kommer åt den. Molle ligger alltid vid min säng och sover och en hel natt kan han ju inte vara stressad på duvan??

Ha en bra helg och håll tummarna för Musse på söndag!!
PS. Jag har ingen duva under sängen...

ANNONS
Av molleomusse - 8 september 2010 21:04

Huga..Medlurad på en A-provskurs trots bättre vetande..Hur ska jag fixa det??Roligt. Ja. Spännande. Ja. Men ändå...Så pinsamt om vi gör bort oss totalt!!


Senaste dagarna så har det känts som jag har fått en annan kontakt med mina hundar. Det är inte tonåringar jag har längre utan två mogna herrar som jag känner så himla väl. Jag har en ganska klar uppfattning om både starka sidor och dom mindre bra. Faktum är att samtidigt som jag gärna skulle vilja ha en valp igen så tycker jag att det är trevligt att vara tillsammans med mina gamla kompisar. Och fortsätta att utvecklas tillsammans med dom. Älsklingar.. Eftersom uppfödaren har påtalat att jag INTE får kalla dom för småpluttar längre så har jag verkligen funderat. Det är svårt att hitta bra smeknamn som låter mer manligt. Det blir nästan perverst.. så jag är ledsen Annika...

Dagens Musse kunde jag trycka ut 150meter på ett linjetag, jag jublade hela Musses väg tillbaka till mej. Stoltheten på herr Muss var inget att ta fel på, han visste så väl att matten var glad!! I våras var alla apporter "sök" och vi hade linjetag på 2meter. ..

Jag var nere på fältet och hade lagt ut en hel del öar för att skicka imot och så hade jag placerat tre linjetagsapporter mitt ute på fältet. Han skulle alltså förbi alla öar som han visste att det fanns dummies i och ändå sprang han rakt ut. YES!!

Molle var däromot olydig stundtals så han fick ett antal tilltalsnamn som inte passar i en blogg..Det ordnade upp sej men han kan faktiskt reta mej till vansinne ibland.


Imorgon blir det lunch hos Nina, jag har sett ingridienserna på maten så jag vet att jag blir mätt. Jag får ta upp det där med att lura någon till att direkt anmäla sej till en kurs. Hade hon sagt att jag skulle fundera ett par timmar hade jag aldrig anmält mej!! Nåja, hon får skämmas för sina träningskompisar. Det får bli en minnesbeta. Banne mej ska jag ha en tröja där det står:medlurad av Nina.

Ha det!

Av molleomusse - 7 september 2010 20:18

Ibland blir jag så trött på min jäkla rygg så jag kan s-y. Sjukskriven veckan ut och det är INGET kul. Så, nu har jag klagat nog!


Molles öga är på bättringsvägen och smetar inget längre.


Idag har jag försökt rensa upp i groventreen under hundarnas intresserade övervakning. Meningen är att dom ska ligga där ute åtminstonde när dom är skitiga istället för att vi alltid ska ha ett stampat jordgolv i köket. Dessutom ska INGEN hund vara på övervåningen längre utan nattsova i köket. Inte just ikväll precis men en annan kväll ska jag införa det, kanske...

  Musse kräver att jag sätter på dammsugaren, finns det nåt bättre än att bli dammsugen???Musse hjälpte mej med att krossa en hel kaffeservis idag, en ärvd ful som jag tänkte spara åt mina barn. Jag packade ner den i en låda och ställde den i trappen. Musse snubblade över lådan och simsalabim, barnen slipper hela servisen. Inte en kopp var hel. Bussiga Musse!!

  Musse fixar allt!!
Skoj var det att träna idag iallafall. Vid vissa sjövikar så har jag haft ett elände att övertyga Molle om att inte simma längs med stranden utan simma rakt som jag vill. Helkonstigt för på andra ställen är det inga problem alls. Där jag var idag så har vi haft många diskutioner, dels om att inte simma inne i viken, inte simma runt i vassen precis där vi står och att inte kolla vid varje vassrugge på vägen. Bara rakt fram precis som vanligt. Utrustade mej alltså idag med en ängels tålamod och åkte dit och upptäckte att det dessutom låg en massa flöten till kräftburar i sjön, jippi ännu mer störningar!! Jag gick runt viken och la ut en massa dummies på ett bra ställe. Tog ut Molle och skickade ut honom i vattnet och han simmade helt spikrakt över sjön. Inget tramsande alls..Skickade honom en gång till och han simmade åter rakt o fint! Efter den segern så insåg jag att jag hade en massa outnyttjat tålamod som borde förbrukas. Ut med Musse alltså som definitivt inte brukar simma efter handtecken, åtminstonde inte när det finns massor av vass som man måste kolla. Det gick inte spikrakt över sjön men han jobbade med mej och kom tillslut rätt. Duktiga goa Musse!! Ok, han tog inte sjövägen tillbaka utan sprang, hittade en linjetagsdummie som jag ställt upp och bytte den mot den han hade och kom till mej med den.

Jag tittade strängt på honom och frågade var apporten som han hämtade i sjön var? -Jag hämtar den matte, men den här fina vita kunde ju inte få stå i skogen och smutsa ner sej. Jag var ju tvungen att ta med den först..Jag tog iallafall inte två på en gång! Därefter tvärvände han och hämtade den andra.

Nästa skick så fick han det ännu jobbigare med att komma rätt, jag sköt ett skott med kastaren och trodde det skulle förenkla saken för honom. Det gjorde det inte för han var övertygad om att det HADE flugit en dummie och landat på andra sidan sjön i skogen. Det tog ett tag innan han begrep att jag faktiskt hade koll på var "den landat" och simmade dit..Jag älskar Musse för all iver och glädje han alltid har, det spelar ingen roll att han inte är en provhund. Han är den bästa träningskompisen som finns!!

 


Efter vattnet gick vi till ett fält och tränade linjetag, stopsignaler osv. Molle tyckte det var skitkul och flög över fältet, stannade och slängde sej runt för att kolla vart han skulle härnäst. Jag rycktes med och storskrattade åt honom så det blev mest lek. Eller rättare sagt, han jobbade på och gick hela tiden rätt men under mycket lekfulla former. Diskusdummien är en höjdare att vara skoj, himla skoj var det också när en dummie var svår att hitta i gräset och jag sprang mot honom och eggade honom att leta snabbare. När han började voffa vid varje skick så var det färdigbusat och vi avslutade med ett par riktiga linjetag med ordning o reda. Det kanske inte var helt rätt att tramsa till det och leka både med dummisar, pipa och tecken, men vi hade roligt..

  Mollebus   Ha det bra!!


Av molleomusse - 5 september 2010 09:57Ha en bra vecka!!

 

Av molleomusse - 3 september 2010 16:46

Träningen igår gick hyfsat och Emma skötte sej himla bra. Nästan hela tiden...

Nu ska jag hem och inte göra något med hundarna. Hoppas att Ronja har gått en promenad med dom så det bara är att slänga sej i tvsoffan. Imorgon ska lillplutten (kan man säga så om en stor flat på fyra år?) ut och jaga så han behöver nog också vila sej i tvsoffan.

Ha en bra helg!!

Av molleomusse - 2 september 2010 15:37

Idag blir det Emmaträning igen. Verkligen Emmaträning, jag har förberett ett elhalsband att sätta runt hennes hals om hon så mycket som tittar på Molle. Vi får väll se om hon kan låta bli honom...

Idag ska vi vara pedagogiska och pedantiska och låta våra hundar arbeta med nosen och självständigt. Ingen frustration eller dåligt tålamod ska vi ha och inget storfjäsk för en hund som råkat hitta en dummie. Eller också blir det som våra vanliga träningar. Hmmm.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se