molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 30 september 2010

Väntar på ssrks resultat rapportering

Av molleomusse - 30 september 2010 15:47

Himla nervöst har det varit att saker ska gå fel. Tusen orosmoment från att domarna vägrar döma på markerna till att alla funktionärer plötsligt blir sjuka. Nu är det bara rapporten från ssrk kvar...


Idag har jag tränat sök på vilt och fick min senaste oro lite bekräftad. Molle anser inte att kaniner är så mycket att bära omkring på. För någon månad sedan så var Emma och jag ute och tränade viltsök. Då gick han förbi kaninen (såg Emma) vid ett tillfälle, när han var nära kaninen igen så la jag på pipan och då kom han med den. I helgen så testade vi av ett nytt provupplägg och då blev återigen kaninen kvar till sist. Björn Norden ansåg att han inte fått vittring på den och Molle hämtade den tillsist utan några större tramserier. Idag blev kaninen återigen kvar till sist och den var dessutom snuskig att bära enligt Molle. Skithund, han la tom ner den vid ett tillfälle. Nu blir det massor av kaninträning framöver. Nobbar vilt gör vi INTE!!!


Andra favoriter i orosmolnet är förstås vilthanteringen. Jag litar inte helt på honom men jag är duktig på att aldrig ha en konflikt runt vilt. Jag tittar alltid bort när han kommer imot mej och låtsas som viltet är totalt ointressant.


Nästa grej är trutar och fasaner. Måste vi få tag i, trutarna skulle han säkert kunna rulla sej på. Han har gjort det en gång när han var runt 6 månader. Fasaner bara för det var en fasan han fick hål på vid ett jaktprov.


Vattenjobbet går periodvis kanonbra men ibland är det svårare. Han kan få för sej saker i vattnet och jag är skitdålig på att skicka honom rätt. Ofta efter en dirrigering så tänker jag till hur jag borde ha skickat honom för att förenkla saker o ting. Det borde ju vara så att jag tänkte till innan jag skickar ut honom...


Jag kan även konstatera att jag är otålig vid sökarbetet och går in styr och ställer istället för att låta honom arbeta i fred. Finns det ett vilt kvar och han jobbar bra men i helt fel område så avbryter jag honom istället för att låta honom upptäcka det själv. Himla bra sätt om man vill ha en hund som frågar istället för att jobba på...


Landdirrigering och markeringar tror jag inte är några större svårigheter men just därför att jag känner mej säker så blir jag osäker.


Så har vi allt runt fotgående(han brukar vara vid sidan) knallningar(inträffar ibland) Pip(har kommit lite av senaste tiden trots att han varit helt tyst i fyra år) och så hundtollerans( Det existerar inte i Molles personlighet att mucka med andra hundar men så har vi vissa söta tikfröknar som kan ställa till det)


Vilken lista jag fick till...Bara att vara ödmjuk och hoppas på att det mesta går att lösa.


Trevlig torsdagskväll!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

30 september 2010 16:27

Kaniner är väl inget kul om man inte får äta de...;)Det räcker nog att du tar Molle-boll lite i örat så kommer han apportera kaniner som aldrig förr! Ses på söndag!

 
Anna

Anna

30 september 2010 17:01

Men Emma då. Molle har aldrig ätit på en kanin! Dom är bara jäkligt äckliga.Desutom Emma, jag behöver inte ta Molle i örat. Han vrålar tillräkligt när jag håller i nackskinnet. Vi ses på söndag och jag längtar efter min veckodos (som blivit månadsdos) av Zingo!!

http://molleomusse.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

30 september 2010 17:13

Häligt att helgen blev så trevlig och att allt klaffade enligt planerna! Skrattade åt Henriks kommentar i båten....riktigt såg framför mig när far och son fick sitta och frysa i båten hela natten medans mamma blir mer och mer frustrerad ;) Nu kan du inte klaga på att jag inte uppdaterat....visserligen mest bilder men idag har jag 3 inlägg på en och samma dag!! Kramen

Ps Syrran hälsar till Molle att kaniner är ju det bästa som finns ju! Ds

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Pia och Hera

Pia och Hera

30 september 2010 18:16

Tur att vi ses snart så att jag får försöka peppa upp dig - det där var ingen rolig lista och jag tror inte att ens hälften skulle kunna hända....
Kram!

http://www.piatricks.se

 
Annica

Annica

2 oktober 2010 12:52

Inte tror jag Molle kommer ställa till allt det där!!! Jag tror att det är bättre att hunden får en riktig pangbelöning om de gjort något bra (ex.vis tagit kanin..) än att bråka med dem när de gör fel... Jag tycker Molle ska få mjukost på tub (mina gillar viltost bäst..) så fort han kommit in med fin kanin.. Börja nära, utöka avstånd.

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se