molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 28 september 2010

smäll av kastaren..

Av molleomusse - 28 september 2010 15:59

...fick Musse idag när han knallade. Han är enormt upphetsad av bumpern och har börjat knalla vid varje skott. Jag skäller naturligtvis på honom men inte tillräckligt. Jag sköt alltså ett skott och Musse hoppade fram en sekund för tidigt och fick plastankan på sej. Ankan smällde in i Musse med en rejäl fart och den flög sedan trettio meter bakåt. Helsicke vad rädd jag blev..Musse blev nog lite skakis han också, det måste ha gjort rejält ont...När jag känt och klämt igenom honom och vi hade darrat färdigt så sköt jag igen, (med koppel på). Man skulle kunna tro att kastaren hade mist lite av sin status som glädjehöjare men icke. Jag tror banne mej att han inte fattade att smällen kom från kastaren för han skulle gladeligen ha gjort likadant igen. Inte blev han rädd för mej heller så jag vet inte vad han tror. Åsknedslag kanske..Det finns kanske en liten gnutta "korkad hund" även i en flatt..Herrejösses han hade ju kunnat slå ihjäl sej.


Min tanke vid dagens träning var att först gå runt ett fält och lägga ut dirrigeringsdummies när hundarna inte var med. Sedan skjuta med kastaren åt ett håll och dirrigera Molle åt ett annat. Jag testade tre varianter, dels att dirrigera honom bakåt från kastet. sedan i  trettiograders vinkel från kastet och så förbi den kastade dummien och trettio meter till. Bakåt och vinkeln är inga problem och att skicka honom förbi kastet går bra om man stöttar med UT. Det går alltså inte att lura honom att "göra fel" . Jag vet ju att liknande saker kommer på ett prov och på land är jag inget nervös för att han ska gå fel, men vattnenapporteringen där hunden först fått hämta markeringar från en båt och sedan ska simma förbi båt och elände på dirrigeringen...Grejen är att Molle aldrig har gjort bort sej och försökt ta markeringen istället för det jag pekat på utan går hela tiden på rätt sak(inte perfekt linjetag alltid men han bryr sej inte om markeringen). Hur ska man träna upp säkerheten då???Jag får nog sätta Johan i båten  hela helgen och kasta markeringar som aldrig ska hämtas utan det är bara att simma förbi som gäller.

Jag satte Johan och Henkis i båten för några år sedan för att träna just detta. Det regnade och det tog tid att få Molle dit jag ville. Henrik och Johan satt och duckade i båten så att inte Molle skulle bli ännu mer fixerad vid båten. Tillslut sa Henrik till sin pappa som gluttade lite på Molle - Titta inte pån när han simmar för då får vi sitta här hela natten...Tala om respekt för sin mamma. Det är bara att sitta kvar tills mamma har fått hunden att göra som hon vill...

Nu ska jag till min mamma på kaffe. Gott...

 
ANNONS
 
Annica

Annica

29 september 2010 09:40

Känns bra att du styr din familj med järnhand! Men annars låter det rätt att de får ro ut... Men Musse då, inte får man hålla på och knalla!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se